Wendy Verhulst

Update: 15 augustus 2016

Geboren in 1974 (Essen)

Woonplaats: Essen, Antwerpen

Roepnaam: Wendy of Wen

Ik ben een ´bijterke´ zoals ze bij ons zeggen. Als ik me ergens in vastzet dan laat ik het héél moeilijk of zelfs niet los zonder resultaat. Opgeven is iets dat niet in mijn woordenboek staat. Ook mijn koppigheid speelt me hier parten in. Dat is zeker een positief iets naar het lopen toe.
Maar tegelijk ben ik wel een twijfelaar, loopt het eventjes niet zo goed dan ga ik vrij snel twijfelen aan mezelf en me de vraag stellen of het nog wel goed komt, of ik het nog wel kan, ... Dat is dan net iets minder naar het lopen toe. Maar gelukkig heb ik dan de juiste mensen rondom mij die snel alles weten te relativeren en het me positief doen laten inzien.
Mijn partner heeft er totaal geen problemen mee dat ik ga lopen omdat hij zelf al zoveel langer en zoveel meer dan mij loopt. We hebben elkaar leren kennen via het lopen en samen met Paul lopen is echt super. Het lopen samen beleven is gewoon geweldig. Joeri, mijn 15-jarige zoon, loopt ook af en toe mee en vindt het ook wel leuk om met zijn drietjes samen loopjes te doen (vooral omdat hij het beste van ons loopt hé, hihi).
Begin dit jaar ben ik aan mijn beide voeten geopereerd omdat ik Hallux Valgus had. Omdat ik het aan beide voeten tegelijk heb laten doen was dit de eerste weken geen lachertje maar al heel snel was ik zo blij dat ik het tesamen had laten doen. De revalidatie van deze operatie verliep dan eigenlijk ook super. Ik was van plan om volledig naar mijn lichaam te luisteren en niks te forceren in de hoop zo snel mogelijk weer op de been te zijn en weer te kunnen lopen. En 3 maanden na de operatie deed ik mijn eerste korte loopjes alweer.

Pluk de dag! Geniet van vandaag want je weet nooit wat er morgen komt!

Dat is iets wat ik echt wel geleerd heb na de geboorte van Joeri. En op gebied van doorzetten en nooit opgeven, heb ik op die 15 jaar dat hij er is, al héél veel van hem geleerd. Wat hij ook meemaakt, waar hij ook door moet, hij geeft NOOIT op!

Hoe ik eraan begon

Jarenlang ben ik een heel actieve sportster geweest: ik heb gevoetbald van mijn 14 jaar tot mijn 32 jaar. We trainden 2 keer per week en speelden op zaterdag onze wedstrijden. Maar tijdens al die jaren voetbal heb ik nooit graag gelopen. Ik vond de bostrainingen voor het seizoen verschrikkelijk maar ook de conditionele trainingen in het jaar waren mijn minst favoriete. Laat mij maar dat balleke voelen, toch niet lopen zeker! En toch liet ik me tijdens deze minst favoriete trainingen ook niet doen en wilde ik mee vooraan lopen.
19 maanden geleden, eind december 2014, ben ik dan plots beginnen lopen. Ik was het beu om niets meer te doen. Vooral in de week dat Joeri bij zijn papa was, was ik echt een luie doos. Na het werk en avondeten, plofte ik in de zetel en deed ik niets meer. Ik weet het nog goed, het was heel koud buiten en het had zelfs een beetje gesneeuwd en toch deed ik mijn joggingbroek aan (loopkledij had ik natuurlijk niet), mijn sportschoenen en vertrok. Sloeg me dat tegen seg ... nu ja wat wil je, 8 jaar niets meer gedaan en dan ineens weer gaan lopen.
De eerste loopjes vond ik er niets aan en toch vertrok ik telkens opnieuw want ik had gelezen dat die loopmicrobe wel zou komen. Het heeft een tijdje geduurd hoor, maar na een kleine maand had ik de microbe wel te pakken. 3 km werden 4 km en dan 5 om dan toch al na een 2-tal maanden aan 10 km te zitten. Ik liep altijd alleen en achteraf bekeken ook echt fout, zoveelste sneller, zoveelste beter en zonder hartslagmeter natuurlijk!
Begin februari 2015 werd ik dan lid bij Keep On Running (KoR) en vanaf dan ging het heel snel. Na het eerste loopje met KoR in het Rivierenhof in Deurne was ik helemaal verkocht! Lopen was mijn ding geworden!
Ik kocht een hartslagmeter en sporthorloge en was vertrokken!
Mijn lactaattesten doe ik bij Bart Raes en ben enorm tevreden daarmee. Niet alleen voor de schema´s die me beter maken, maar ook voor de steun die hij is als het minder loopt. Voor mij is hij echt een hele goede coach en samen met mijn mental coach en ´Man in Charge´ Paul, de perfecte combinatie om het beste uit mij te halen. Want hoe je het ook draait of keert, ik wil keer op keer wel iets beter worden, sneller lopen. Beetje streverke denk ik dan.

Trainingsactiviteiten

Ik probeer 4 keer per week te trainen maar dat lukt me niet altijd. Ik werk alle dagen tot 18u en dus moet ik ofwel ´s morgens vroeg gaan lopen ofwel ´s avonds na het werk. Meestal vertrek ik gelijk na het werk: om half 7 heb ik dan mijn loopkleren aan en weg ben ik.
De afstand en de snelheid van training is afhankelijk van wat er op mijn schema staat. Ik wijk zelden af van mijn schema. Meestal loop ik ofwel alleen ofwel loop ik met Paul. We hebben niet helemaal hetzelfde niveau maar sommige trainingen kunnen echt wel samen.
Ik wil heel graag op 16 oktober in Amsterdam de Halve Marathon lopen en het liefst van al nog in een mooie tijd ook. Maar ik moet ook beseffen dat mijn dubbele operatie nog maar 6 maanden geleden is en dat ik echt geen wonderen mag verwachten. Ik moet echter toegeven dat ik het daar wel moeilijk mee heb. Ik wil zo graag terug dat niveau van een jaar geleden terug krijgen.
Stap voor stap en vooral geduld hebben ... maar dat geduld hebben is toch moeilijk hoor.

Mijn wedstrijdervaringen

Heel veel wedstrijden loop ik niet.
Ik heb al een paar 10 km-wedstrijden gelopen, 2 keer een 10 Miles en 3 Halve Marathons.
Zonder twijfel is mijn leukste ervaring mijn allereerste 10 Miles in Antwerpen vorig jaar. Het was mijn eerste loopje met Paul, een ervaring die niet te beschrijven is.

Bijkomende informatie

Als mijn voeten het toelaten en ik blessurevrij blijf, wil ik volgend jaar heel graag een marathon lopen samen met Paul.

Mijn favoriete foto's

Foto 1: Maart 2015, mijn allereerste deelname aan een loopwedstrijd in Essen

Foto 2: Mei 2015, de allereerste foto van Paul en mij tijdens het lopen

Foto 3: Mei 2015, Ekiden in Brugge, mijn PR (tot nu toe) op de 10 km

Foto 4: Run in Spring 2016, groepsfoto KoR, wat een geweldige groep

Foto 5: Juni 2016, samen met Joeri en Paul tijdens de Halve Zolen Run in Nieuwmoer

Foto 6: Twee toppers in mijn ogen waar ik echt naar opkijk, Elisabeth en Chris

Foto 7: Samen met mijn loopvriendinnetje, Lisa

Klik op een foto om de slideshow te starten