Welkom
Johan Vandenbempt heeft in het najaar van 2008 een nieuw genealogisch boek uitgebracht over de familie Kemerlinckx.

Sinds 1 januari 2009 is het boek gedrukt en klaar voor levering.

Het boek is inkijkbaar en te koop op de Toeristische Dienst, Grote Markt te Zoutleeuw.

Op deze website kom je meer te weten over de inhoud van het boek, wie Johan Vandenbempt is en hoe je het boek kunt bestellen.

 

 

De familie Kemerlinckx

(Neerlinter 1550—Miskom 2008)

Genealogisch bronnenonderzoek in het Hageland

© Vandenbempt—2008

Niets van deze website mag gekopieerd worden zonder medeweten van de auteur Johan Vandenbempt.

In de pers

Op dinsdag 2 september verscheen in Het Nieuwsblad een artikel over de voorstelling van het boek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag 26 augustus verscheen in Het Laatste Nieuws een artikel naar aanleiding van het boek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 2 augustus verscheen in Het Nieuwsblad ook al een artikel naar aanleiding van het boek.

'Je roeping volgen is rode draad door stamboom'
Johan Vandenbempt schrijft boek over familiegeschiedenis

LINTER/TERVUREN - Johan Vandenbempt heeft het boek 'De familie Kemerlinckx (Neerlinter 1550 - Miskom 2007) uitgebracht. Het boek, dat 202 pagina's telt, is een stamboom van zijn voorouders. Ervoor bracht de auteur ook al het boek 'De familie Arnauts in het Hageland' uit.

‘Tien jaar geleden begon ik aan de opzoekingen', zegt Johan Vandenbempt die de vader is van de jongste afstammeling van Quinten Kemerlinckx.

Quinten Vandenbempt zag dit jaar op 15maart voor het eerst het licht. 'De oudste levende afstammeling is Elisabeth Thuysbaert-Cantillon, die op 15juli 100jaar werd. De boerderij Léva aan de molen in het huidige Drieslinter (behoorde toen tot Neerlinter) is de voormalige woonplaats van de gebroeders Quinten en Aert Kemerlinckx. In 1725 verhuisde Quintens achterkleinzoon Peeter Kemerlinckx met zijn gezin naar de Hanenstraat in Miskom. Momenteel telt de familienaam Kemerlinckx nog amper zeventien dragers.

De pomp uit 1860 op het dorpsplein in Neerlinter is nog een herinnering aan wijlen burgemeester Ludovicus Kemerlinckx, die onder zijn bewind de dorpspoel liet droogleggen. De stamboom
Kemerlinckx begint in 1570. Vanwaar Quinten en Aert Kemerlinckx afkomstig zijn, is nog niet achterhaald. In ieder geval niet van Neerlinter of het huidige Drieslinter. Je roeping volgen is de rode draad door de stamboom. Meerdere personen voelden zich door hun geloof geroepen toe te treden tot het klooster, het begijnhof of om tot priester gewijd te worden. Die studies waren niet voor alle families weggelegd. Ze hadden het dus wat beter als veel andere gezinnen', aldus Johan Vandenbempt.

Het genaaide en gebrocheerde boek De familie Kemerlinckx telt 202pagina's A4-formaat. De lay-out werd verzorgd door orgelbouwer Stan Arnauts uit Miskom. Als je het boek besteld voor 4 augustus kost het 38 euro, exclusief 5,9 euro verzendingskosten. Nadien bedraagt de prijs 40 euro. De 40 euro moet dan overgeschreven worden naar rekeningnummer 063-3961331-80 met vermelding van naam, adres en 'boek Kemerlinckx'.

Meer info: johanvandenbempt@hotmail.com of 02/306 42 04

 Paul Pans

Johan Vandenbempt met zijn zoontje aan de molen van Drieslinter, waar het boek zich afspeelt.
©Jef Collaer