index.html info.html smithsystem seizoenen.html clusters.html retroloop.html asc.loop.html tabellen.html analyse.html
downloads.html links.html gastenboek.html wie.html
Voorbeelden van jaargetijden met het dual equal house systeem
Nader bekeken met het tweeledig gelijke huizen systeem (dual equal houses system).
Bij het tweeledig gelijke huizen systeem gaan we er van uit dat we de horoscooptekening in 12 gelijke huizen verdelen. Een eerste maal te beginnen bij de Ascendant plaatsing en een tweede maal met de plaatsing van de Midhemel als de cusp van het tiende huis.

Het leuke van dit systeem is dat de Ascendant zowel als het MC. een dimensie meer krijgen daar de Asc b.v. zich zowel in het eerste, tweede, elfde of twaalfde huis kan plaatsen. Hetzelfde beeld krijg je van het MC die zich in acht, negen, tien of elf kan nestelen. Je kan je voorstellen dat deze verschillende plaatsingen zich ook doortrekken naar de planeten. Voor de filosofie hiervan verwijs ik naar de gebroeders Carl en Rod Smith die hier een zeer interessante studie hebben van gemaakt en op het net gezet. Je vind een uitgebreide uitleg over het systeem op hun URL: http://harmonics.50megs.com

Mijn intentie is vooral de seizoens overgangen in beeld te brengen en de aandacht van de bezoekers op de bruikbaarheid van het systeem dat zelfs werkt boven de 60 graden Noord en Zuid Meridiaan.

De gebruikte coŲrdinaten zijn van Antwerpen (51N13 004E23).