Website opbouwen als hobby in

HTML5, CSS3, Jquery ...

  • Oost-Vlaanderen - Oudenaarde

  • deelgemeente Welden

  • Email: Ice49Cube@gmail.com

FotoAlbums

Seeg

Seeg telt ongeveer 3.000 inwoners en is een landelijk dorpje gelegen in de Duitse deelstaat Beieren. Het maakt deel uit van het Landkreis Ostallgäu.

Churwalden

Churwalden is een gemeente en plaats in het Zwitserse kanton Graubünden, en maakt deel uit van het district Plessur. Tot de gemeente Churwalden hoort ook het plaatsje Passugg. Churwalden telt 1215 inwoners..

Michelbach

Michelbach, rustig dorpje dicht bij Gerolstein. Gelegen in de prachtige omgeving van de Vulkaaneifel, een paradijs voor wandel- en fietsliefhebbers.

Welden - Oudenaarde

Deelgemeente van Oudenaarde in de provincie Oost-Vlaanderen. Is een landelijk dorp van 663 ha gelegen aan de rechter Schelde-oever met iets meer dan 1000 inwoners. In het Noorden vormt de rechtgetrokken Schelde de gemeentegrens met Heurne en Zingem (grenswijziging van 1919 en 1920). De Zwalmbeek die uitmondt in de Schelde is een onderdeel van de Noordoostelijke grensscheiding met Zwalm (Nederzwalm-Hermelgem). Voorts paalt Welden in het Oosten en Zuiden aan Mater, in het Zuidwesten en Westen aan Nederename. In het kader van de doorgevoerde ruilverkavelingen (1975-'78) volgden kleine grensaanpassingen met Mater en Nederzwalm-Hermelgem (1979). Zo werd een deel van de scheiding met Mater verlegd samenvallend met de in 1868 in gebruik genomen spoorlijn Kortrijk-Denderleeuw. Het Noordwesten van het grondgebied vertoont een vlakke bodem van gemiddeld 10 m en behoort tot de zeer natte grachtenrijke alluviale Scheldevallei. Het bescheiden en afgelegen dorpscentrum grenst aan de Scheldemeersen, 1250 m verwijderd van de stroom. De drooglegging van het overstromingsgebied door middel van grachten ving wellicht aan tijdens de ontginningsperiode van XI-XII. Ten Noordoosten van de dorpskern ligt de Weldenkouter op hoger gelegen lemig zand. Ten Zuiden daarvan doorsnijdt de vallei van de Oossebeek de gemeente. Het vroeger beboste en moerassige gebied ten Oosten en ten Zuiden van de Oossebeek werd ook pas in XI-XII ontgonnen. Ten Zuidoosten van de provinciebaan Aalst-Oudenaarde vormt de 40 m hoge zogenaamde "Hoge Berg" een heuvel die aansluit bij het heuvelachtig landschap van Mater behorend tot de Vlaamse Ardennen. Over de kam van voornoemde heuvel loopt een oude verbindingsweg, de zogenaamde Ronsen Heerweg die van Nederzwalm richting Mater loopt. Langs de Schelde bevindt zich het natuurgebied de Reytmeersen met als grootste bewoners de lachende Konikpaarden en de Gallowayrunderen. De dorpskern concentreert zich rond enkele belangrijke kruispunten: daarbuiten vindt men hoofdzakelijk glooiende akkers. Naast de dorpskern liggen in Welden nog de gehuchten Neerwelden en Bossche. Welden-dorp en Neerwelden liggen langs de Schelde. Bossche beslaat de Zuidelijke helft van de gemeente.

Contact

Naam
Email
Uw boodschap