Donderdag 9 februari 2012:

Wat als.....

Kinderlijke onbezorgdheid (olie op canvas - 115x75 cm)

Verdwaalde Bacchus (olie op canvas - 70 x 50)

Treurende rock'n roll (olie op canvas 80x60)

De grote padestoel (olie op canvas 80x60)

Vermomming (olie op canvas 30x25)

Wat als ...

Mijn luttele spaarcenten op mijn bankrekening in dezelfde mate zouden gegroeid zijn als die verdomde kankercellen in mijn lieve lijf?  Dan zou ik op één jaar tijd vandaag drie keer rijker geworden zijn.

Helaas…

Wat bezielt die kankercellen eigenlijk? Ze zijn zo sluw en listig bij het omzeilen van alle externe obstructies die trachten hen het groeien te beletten. Hun ultiem doel is duidelijk: het leven verwoesten van al die gastvrije organen die hen zo liefdevol omringen en voeden, en het geheel dat hen tot mens verenigt te doen transformeren tot levenloze stof. Waarom gedragen ze zich als kamikaze piloten? Is er hen door de schepper iets beloofd in een volgend leven?

Ondanks hun forse toename slagen ze erin zich te verbergen voor de meest gesofisticeerde opsporingsmethodes die de verenigde uitermate intelligente medische wetenschappers hebben bedacht. Nochtans zijn ze zeer slordig in het verbergen van hun sporen, hun eiwitten laten ze kwistig rondzwerven tussen de goedaardige witte, rode en andere bloedcellen die hun uiterste best doen om dat menselijk lichaam in de beste conditie levende te houden. Wat die zelfde wetenschappers toelaat het zich niets vermoedende lichaam te alarmeren voor de aanwezigheid van die kwaadaardige cellen.

Ons gevecht tegen het exponentieel stijgend PSA-cijfer gaat verder. Met een tussenperiode van zeven maanden werd in januari een nieuwe ‘choline pet-scan’ uitgevoerd. Geen enkele indicatie van metastase of verdachte klieren te vinden. 

De Professor houdt zijn wapen in aanslag en beslist om begin maart een ‘full body MRI-scan’ te laten uitvoeren waarbij ieder vezeltje in mijn lichaam zal worden gecheckt. Pas als de aanwezigheid van de vijand kan gelokaliseerd worden, zal de Professor zijn aanval inzetten. Dat heeft hij me beloofd.

Ondertussen trachten we ons lieve bestaan zo onbezorgd mogelijk verder te beleven. Het vertrouwen in de Professor en zijn medisch team helpt tot onbezorgdheid.

Terug