home

leden kalender archief links   heet van de naald

volgende activiteit

Jubilate Kumtich - Archief
Door de jaren heen zijn er herinneringen die blijven, momenten die we koesteren, uitvoeringen en evenementen waar we fier op zijn. Gelukkig hebben we nog enkele foto's en muziekfragmenten kunnen bewaren. Ze zijn niet altijd even goed van kwaliteit maar voor ons zijn ze het levende bewijs dat we iets bereikt hebben.

1981 Na vijf jaar repeteren organiseerdt het koor zijn eerste concert. Het wordt een kersconcert, samen met 't Violierke' van Neerlinter en de Fanfare van Drieslinter.

1987 De kerk van Kumtich wordt door jonge vandalen in brand gestoken. Jubilate zorgt ervoor dat de kerk gekuist wordt en dat de Kerstviering kan doorgaan in de kerk en dit met een levende kerststal.

1991 Het vijftienjarig bestaan van het koor wordt gevierd met een kerstconcert waaraan ook een jeugdensemble, met vele jongeren van Kumtich, zijn medewerking verleent.

1998 Een Wit-Russisch kwartet, Krasavik, is op doorreis in BelgiŽ. Wij nodigen deze mensen uit om samen een kerstconcert te houden.

2000 Ons koor neemt deel aan een internationale zangwedstrijd in Praag. Een concert in Kumtich is meteen ook de generale repetitie voor die wedstrijd.

2001 Op 3 augustus overlijdt Annie Aerts. Op 7 augustus volgt een emotioneel afscheid.

2004 Met het 'Stabat Mater' van Reinbergher wagen we ons aan een groter werk. We zingen samen met 'Singhet ende Weset Vro' uit Landen. 'Herenaccoord' uit Valkenswaard is onze bijzondere gast.

2005 Ter gelegenheid van het afscheid van pastoor Jan Coosemans en het intrede van Marcel Struyf brengen we samen met de harmonie 'Onze Taal' de 'Missa Pro Pace' van Daniele Carnavali.

2008 Na de fusie met 'Cantate Domino' uit Vissenaken heeft het koor, tijdens het Kerstconcert,  zijn grootste bezetting ooit. 

2010 Samen met het Federaal koor Landen en het Renaissancekoor van Tienen verzorgen we een Passieconcert in Landen op 28 februari.

2010 Samen met het koor Jubilate uit Korbeek-Lo en Willy Jeanpierre op accordeon brengen we drie concerten met alleen Volksliedjes. We zingen in Kumtich (foto's), Korbeek-Lo (foto's) en Vissenaken.

2011 Samen met Due Voci (Marc Meersman en Francis Guntler) en Katrien Smets verzorgen we voor de Landelijke Gilden van Vissenaken een Vakantieconcert op de binnenkoer van de pastorie Sint-Pieter.

2011 Op 5 november zingen we een Benefietconcert in en ten voordele van de Abdijsite in Vlierbeek.

2012. Op 23 februari nemen we in de Sint-Pieterskerk afscheid van Denis Verheyden (+ 17-02-2012).

2012. Op vrijdag 22 juni zingen we voor de tweede maal op het Vakantieconcert in Vissenaken. We zingen een viertal liederen maar fungeren ook als achtergrondkoor bij de solisten van het Wiener Ensemble. Luc Delfosse zorgt voor de fotoreportage.

2012. Op vrijdag 28 juni zingt het koor de jaarlijkse viering van het octaaf van Maria in Lubbeek. De foto's zijn van Patrick Adams.

2012 Op 8 september heeft het jaarlijkse ledenfeest plaats. Weer wordt gekozen voor de Feestzaal 'Vogelzang'. Luc en Glenda zorgden voor de foto's.

2012 Op zondag 30 september verzorgt het koor de 'Artiestenmis' in de St.-Michielskerk van Leuven.

2012 Op zondag 9 december  verzorgen we, samen met 't Violierken uit Neerlinter,  het eerste van drie kerstconcerten. Dit concert heeft plaats in de namiddag (14:30 uur) in de Sint-Gilliskerk te Kumtich. Jos Evraerts zorgt voor de foto's. Voor een geluidsfragment klik je hier.

2012 Op zondag 16 december doen we dit concert nog eens over maar nu in Neerlinter en met een kamerorkest in de begeleiding. Klik hier voor een geluidsfragment.

2012 Op zaterdag 22 december geven we helemaal alleen ons slotconcert in Vissenaken en wordt deze concertenreeks afgerond met een drink in de Kronkel.

2013 Op zondag 5 mei Provinciaal Koortornooi

2013 Op zaterdag 21 december zijn we in de kerk van Bunsbeek te gast op het Eindejaarsconcert van de Harmonie Crecendo van Glabbeek. Luc Delfosse zorgde voor enkele sfeerbeelden.

over ons koor
De De geschiedenis 

vanaf 2006

30 jaar Jubilate
 over onze dirigent
onze dirigent
woord van de dirigent
contact dirigent
over deze website

concact webmaster

voor onze leden

oefenpartituren