Welkom op de website van het zesde leerjaar!

Ik ben Juf Sarah . Samen met mijn leerlingen van het zesde leerjaar wordt er vorm gegeven aan onze website.. Zo zal je hier informatie en foto's kunnen terugvinden over de thema's die we gedurende het jaar zullen bespreken en natuurlijk ook over de talrijke uitstappen die we zullen doen.

Juf Sarah

 
28   Halloween
okt   door juf Sarah
     
    Dit jaar werden we door het eerste leerjaar uitgenodigd om deel te nemen aan hun halloweenfeest. Eerst maakten we samen lekkere hapjes en speciale drankjes. Ondertussen mochten we een paar proefjes uitproberen .Geniet van de lekkere hapjes, drankjes,....

26   Scholenbezoek in KA Woluwe en KA Etterbeek
okt   door juf Sarah
     
    In het zesde leerjaar gaan we twee secundaire scholen bezoeken. We volgen er steeds een dag les met de leerkrachten van het eerste jaar . Eerst bezochten we de school in Woluwe. Een weekje later werden we in het atheneum van  Etterbeek verwacht.  Een paar leuke foto's.

14   Wabo: De week van het bos.
okt   door juf Sarah
     
    Tijdens de week van het bos hebben wij in het cultureel centrum "Wabo" een groot natuurspel gespeeld. Hier leerden we hoe dieren overleven in het bos. Eerst speelden we samen een overlevingsspel, nadien maakten we voedselketens en tenslotte maakten we een voedselpiramide.Zie hieronder een paar foto's. 

7   Hoekenwerk
okt   door juf Sarah
     
    Twee keer per weken gaan we samen met de leerlingen van het vijfde leerjaar werken in hoeken. Tijdens dit hoekenwerk moeten de leerlingen een Egyptisch raadsel oplossen. Eerst moeten ze de code van een brief ontcijferen a.d.h.v. een memoryspel. Kijk mee naar de zoektocht.

5   Door de tijd.
okt   door juf Sarah
     
    De leerlingen moesten  per groep een maquêtte maken over een historische periode. Ze moesten rekening houden met wat ze hierover geleerd hebben. Bekijk hier het resultaat.. 

4   Lezen met de leerlingen van het eerste leerjaar.
okt   door juf Sarah
     
    Iedere week komen de leerlingen van het eerste leerjaar een half uurtje lezen in onze klas. Samen worden de nieuwe letters en woorden ingeoefend. Bekijk snel de foto's.

23   In de tijd van de Romeinen: mozaïken.
sep   door juf Sarah
     
    Tijdens het thema tijd maakten de leerlingen een aantal mozaïken zoals in de tijd van de Romeinen.
Ze gebruikten hiervoor snippers uit verschillende tijdschriften.

15   De klas.
sep   door juf Sarah
     
    Welkom in de klas van het zesde leerjaar. Via deze link kunnen jullie kennismaken met de leerlingen.

©  2010, David Dewallens