FEITELIJKE ZEEHENGELSPORTVERENIGING JURGENSWEB


Vissen in Engeland
Hebt u een visreisbestemming voorzien van handige links ?  mail ze ons door, we zetten ze graag op deze pagina.

Engeland , Verenigd koningkrijk, we kennen het meestal van voetbalploegen, rugby en van de nostalgische overtochten Oostende- Dover of Ramsgate maar tegenwoordig leren we ook meer en meer over vissen in Engeland, hoog tijd dus voor een nieuwe pagina, een nieuw land op jurgensweb.

Engeland ken ik persoonlijk alleen van de christmas shopping in de vroege jaren te Canterbury, al eens oversteken om destijds goedkoop bootmateriaal te gaan halen in Dover en op de london bootshow, hengelmateriaal in Ramsgate en
Dover , polyester in Hull en de gezellige overtochten aan boord van de opgedoekte ex rederij te Oostende.

Tegenwoordig gaat het nu nog richting Engeland vanuit Duinkerke, Calais en Boulogne via overtochten met de ferry maar kan je terecht in Sangatte voor een onderwaterse oversteek met de trein voor wie wilt geheel tot in Londen.

Vissen doen ze dus ook te Engeland, zie maar eens de verslagen op onze site met dank aan Frank(y) en Dario, als je de verhalen leest is het blijkbaar vlot haalbaar om eens een dagje te vissen op bepaalde bestemmingen, en net die bestemmingen gaan we voor u zoeken via links op deze pagina zodat u wat wegwijs geraakt voor u de tocht plant.

Het ligt voor de hand dat u gaat vissen in de buurt van uw "uitstap- uitschepings plaats" is dit nu van op de ferry of vanuit de trein, er zijn plaatsen genoeg voorzien van pieren en muren, we zetten deze even graag op een rij voorzien van het nodige commentaar en ervaringen van anderen.

Om te beginnen weet u wel dat Engeland geer EU land is en op zijn eigen draait, euro's worden hier aanvaard maar tegen woeker tarieven dus best voor u vertrekt de auto goed voltanken op Belgische bodem en uw geldbeugel voorzien van Britse ponden.

KOERS VAN EURO NAAR POND ? KLIK HIER

Aas is duur te Engeland, voorzie er van Belgie mee voor je vertrekt , het scheel wat centen in de beugel die je best voor andere zaken kan gebruiken.

Engelse chauffeurs rijden links en niemand die weet waarom, voor een reeks andere mensen weten we het wel

De Romeinse soldaten bijvoorbeeld liepen links van de weg, veilig achter het schild aan hun linkerarm. Als Ambiorix en zijn Eburonen links uit de struiken sprongen, knotsten ze meteen tegen dat schild op. Als ze rechts uit de struiken sprongen, kregen linkslopende Romeinen iets meer tijd om met hun rechterarm hun zwaard te trekken en om zich tegelijk met hun schildkant naar de aanvallers te keren.

Niet alleen de Romeinse soldaten, maar alle zwaarddragers liepen best links: als ze elkaar op een smal weggetje passeerden, konden hun schedes niet in elkaar blijven haken. Ook bij verkeersagressie konden ze maar beter links lopen: bij een zwaardgevecht is het wel zo handig als je niet voor je tegenligger langs moet reiken om bij diens zwaard te kunnen. 

Middeleeuwse ridders reden ook al best links. Rechtsbenigen stijgen het gemakkelijkst links van het paard op en af, zeker als ze hun zwaard links dragen. Op- en afstijgen doe je best aan de kant van de weg, niet in het midden. Links dus. Bij steekspelen werd dan weer rechts gereden. Zo kon je de lans schuin over de nek van het paard laten rusten, ach misschien lag de weg van de visser op weg naar zijn stek ook wel links van de baan en kon hij direct op zijn stek zijn hengel werpen zonder de baan over te moeten.

Maar goed vissen in Engeland dus, wat weten we daar over en wat vinden we daar over ?

In Ramsgate kan je op bepaalde plekken vissen, we hebben volgende plaatsen voor u in kaart gebracht:

1 charters Ramsgate:

http://www.fishingramsgate.com/
Snowstar-of-Ramsgate

http://www.ukcharterboats.co.uk/acatalog/Charter-Fishing-Duke-IV

http://www.kentcharterfishing.com/

1B kantvismogelijkheden Ramsgate (links):

webcam haven Ramsgate

Ramsgate's East Pier

Regional map South East Piers ( Engelse pieren op een rij)

voor Ramsgate heb ik me laten vertellen dat de meeste vis daar ondermaats is en meestal bestaat uit platvis van op de kant vissend dan wel, wat de charters doen dat weet ik niet.

2 charters Dover

http://www.royalcharlotte.co.uk

http://www.firefox-fishingcharters.co.uk

http://www.ukcharterboats.co.uk

2B kantvismogelijkheden Dover, Folkstone

pieren van Folkstone en Dover op foto

pier als visstek info

pier met visstek en werp plaatsen

foto's van visvangsten te Dover

Als je de foto's bekijkt op bovenstaande link kan je wel zeggen dat de vangsten hier zouden beter zijn dan in Ramsgate.

De Admiralty pier en de breakwater zijn de meest aangeprezen vis stekken om te vissen, de breakwater is de absolute aanrader vanwege de grote diepte en sterke stroming, alleen zou deze enkel bereikbaar zijn met een soort overzet.

Vissen kan volgens het gepaste seizoen op geep, makreel, dorade, rode poon, zeebaars, hondshaai, wijting, kabeljauw maar ook allerlei platvis.

Tussen Folkstone en Dover ligt Samphire Hoe meer info rond deze stek vind je terug op http://web.ukonline.co.uk/bcsac/venues/sampirehoe.htm

ook sandwich bay is een aanrader voor rondvis, hier zou het goed vissen zijn bij noord westen wind, ik vond deze site voor u met meteen heel wat meer vismogelijkheden in de buurt :
http://www.gofishing.co.uk/Sea-Angler/Section/wheretofish.

aan de overkant komt u met volgende vervoersmogelijkheden op het water:

sea france, P&O, norfolk line, verschillende rederijen

met de trein?

eurotunnel

zoals u ziet is er heel wat te beleven aan de overkant, ik zelf heb geprobeerd een zo goed mogelijk beeld en info te geven van Engeland en zijn visplekken nabij de plaats waar u aan komt met de boot of trein.

mocht u aanvullingen hebben of ziet u iets die voor verbetering vatbaar is dan mag u dit altijd door mailen, we maken er dan (bijna) meteen werk van.

groeten, jurgensweb

klik hier om terug te keren naar jurgensweb