FEITELIJKE ZEEHENGELSPORTVERENIGING JURGENSWEB

Vis stekken

(belgie en zeeuws vlaanderen)

Belgie+ Zeeuws Vlaanderen

A

Antwerpen

Stek Zandvlietsluis- Berendrecht sluis

Zandvlietsluis is de sluis op grondgebied van de toenmalige gemeenten Zandvliet en Berendrecht. De ligging is perfect gelegen aan de holle oever van de Schelde. Zeeschepen hoeven zo ook 8km minder stroomopwaarts te varen om tot de Boudewijnsluis (in gebruik sinds 1955) te geraken en vermijden zo ook de drempels van Fort Frederik en Lillo. Met een toegangsgeul van 800 meter en een breedte die geleidelijk toeneemt tot 350 meter zal de sluis zich verbinden met de rivier.

Tot januari is het hier best vissen aan de buitenkant rekening houdend met veel onderstroom wat nadelig is maar voordeel is dan weer dat je hier bijna nooit zal haperen en vasthangen . Na januari is het beter vissen aan de binnenkant van de Berendrechtsluis waar je volgende dokken zeker eens moet proberen: 670 en 671

Als aas gaat men hier voor zagers vanwege de zeebaars maar ook leeglopers en aaswormen staan hier op het menu voor rondzwemmende prooien.

Echt ver gooien is geen must en wie weet hinder je scheepvaart dus beter niet doen , de traditionele strandhengel is hier perfect en als lood de wegklapbare breakaway met een gezicht van 150 gram een aanrader maar ook de feeder kan hier meer dan perfect dienen.

Volgende vissen tref je hier zeker aan : bot gezien dit een goede botstek is zijn ze hier soms heel talrijk maar ook schar, schol, tong, gul, wijting, haring, paling, snoekbaars, steenbolk is mogelijk.

Ook is er hier nog de Berendrechtsluis, dat is een Sluizencomplex met de grootste 2 sluizen ter wereld, gelegen op 25 km ten noorden van Antwerpen en genoemd naar de 2 nabijgelegen polderdorpen. 

Deze zeesluizen verbinden de Westerschelde met de Antwerpse Haven (Kanaaldok B2). Deze stek omvat dezelfde info als de zandvliet sluis 

Ook in dit havengebied hebt u net zoals in zeebrugge een vergunning nodig; de vergunning die u hier nodig heeft is er een van de Stad Antwerpen. 
Gaat u echter verder naar rechts toe, dan komt u aan de Schelde- Rijnverbinding, dan heeft u weer een vergunning van de Staat nodig

Vergunningen kan je bekomen in de districtshuizen of het stadskantoor van Antwerpen. U moet uw identiteitskaart en 5 euro aan fiscale zegels meebrengen deze zijn te bekomen bij elk postkantoor van het Vlaamse Gewest.

Voor het vissen op Staats wateren heeft u een Staats vergunning nodig, deze zijn eenvoudiger te bekomen bij elk postkantoor van het Vlaamse Gewest.

Vergist u niet en zorg dat u de juiste vergunning op zak hebt op uw visavontuur .

Er is parking voor je het jaagpad oprijd langs de zandweg. Ga je het jaagpad op parkeer dan je wagen niet op het jaagpad maar er langs

Route via gps tik zandvliet in en de gps brengt je wel

info@stad.antwerpen.be voor info rond de vergunning

Sinds een maand of twee is het verboden te vissen aan de Zandvliet en Berendrechtsluis te Antwerpen.

Na een schermutseling tussen de loodsdiensten en enkele vissers heeft de haven van Antwerpen borden laten plaatsen en is vissen voor iedereen verboden op deze stek(ken).

                                                                                                                                     ---------------------------------------------------------------------------------------

B

Blankenberge

Pier blankenberge

Op de pier van Blankenberge is het aangenaam vissen de hengels richting Zeebrugge werpen was destijds ideaal voor een visje te verschalken het was wel de “gouden tijd” wat de visvangsten betreft maar toch zie ik er nog geregeld wijting en al eens een gul vangen in de winter.

Je kan hengels op de leuning plaatsen; het is een handige stek en je staat goed uit de wind met zo 'n gebouw achter je als de wind vanuit binnenland blaast, nadeel is dan dat je de wind niet altijd maximaal kan benutten om te werpen.

Nadeel aan deze stek is dat je hier een kleine overlast van toeristen hebt overdag dus deze stek is beslist de moeite waard om 's nachts te vissen want het is niet verboden.

Er kan onbeperkt gevist worden van 1 september tot eind juni, er is dus wel een visverbod in het seizoen 01-07 tot 31-03 tussen 10 en 19 uur (zie foto) en het is wat opletten vanwege de surfclub naast de pier.

De meest voorkomende visvangsten bestaan hier uit: gul, wijting, schar, bot, paling en tong volgens seizoen natuurlijk.

Gratis parkeren kan op alle openbare wegen en pleinen waar geen parkeermeters of -automaten staan en waar het niet verboden is door enige bepaling van het verkeersreglement.

Betalend parkeren kan ook maar dit kost je een fortuin voor een ganse dag betaal je al gauw 12,5 euro.

Je kan slechts op de dijk parkeren (betalend tijdens vakantiedagen en weekends) bij deze stek maar je hoeft geen duinovergangen over te steken alles is “begane” grond

Voordeel is dat je niet ver hoeft te lopen voor “een natje of een droogje” want er is een schitterende brasserie met terras zicht op zee zowel voor tijdens of na het vissen mischien wel toegankelijk.

voor deze stek heb je wel de blankenbergse vis vergunning voor nodig , deze kan je afhalen recht over het trein station van blankenberge vvv kantoor

Fotomateriaal van deze stek

---------------------------------------------------------------------------------------

Haven Blankenberge staketsel oost en west

Blankenberge heeft twee staketsels,

Oosterstaketsel is uit hout vervaardigd en het Westerstaketsel uit beton vervaardigd.

Westerstaketsel zou ooit omgebouwd worden tot een lang betonnen staketsel ver in zee die tot ver in zee zou reiken om zo de verzanding van de havengeul tegen te gaan.

Naast het betonnen staketsel ligt een breker die voor problemen kan zorgen maar langs de andere kant wel goed is om zeebaars te vangen.

Wie op het betonnen westerstaketsel wil vissen kan de wagen vrij parkeren aan de Wenduinsesteenweg, wie op oost wilt vissen kan partkeren in de buurt van de vuurtoren

Dan kun je van daar uit te voet de duin overgang over en kom je zo aan het Westerstaketsel, nu alleen nog een flink eindje stappen richting de vuurtoren.

Er is trouwens een veerboot die dagelijks vaart in het zomerseizoen en dit in de periode van Pasen tot September. (Overzet kost 1 euro)

Wie dus zin heeft om het oostersteketsel te proberen, kan op deze manier makkelijk de oversteek maken zonder de wagen te moeten parkeren aan de dijk.

De meest voorkomende visvangsten bestaan hier op deze twee staketsels uit : gul, wijting, schar, bot en in de zomer durf je al eens mooi tong vangen, maar ook zeebaars.

Men vist hier ook wel eens naar de binnenzijde van de vaargeul, maar men houdt dan ook de werpafstand zeer kort zodat men het pleziervaart verkeer niet hindert.

De buitenkant van het westerstaketsel is voorzien van enkel rotsen dus beetje oppassen als je zijwaarts ingooit, want je boeltje kan er makkelijk verloren gaan.

Wat materiaal betreft heb je hier zeker een strandhengel nodig, wie aan de binnenkant wilt vissen (wat bij wet verboden is) kan er gerust met wat kleiner materiaal terecht.

Een lijntje laten zakken in de zomer kan al eens een tong opleveren. Veel succes alvast op deze stek.

Tip voor de mensen met een mindervaliden kaart, JE PARKEERT ALTIJD GRATIS

Tip voor regelmatige vissers in het seizoen: parkeren op feestdagen, weekends en schoolvakanties is betalen aan de parkeermeter tenzij u de parkeerkaart heb van blankenberge

voor deze stek heb je wel de blankenbergse vis vergunning voor nodig , deze kan je afhalen recht over het trein station van blankenberge vvv kantoor

Fotomateriaal van deze stek

---------------------------------------------------------------------------------------
Bredene

De stek Bredene is een zeer leuke zomer stek en dit omwille van het naakstrand nee dat niet.
Je kan overdag vanaf het strand vissen in de onbewaakte zone, zowel over hoog- als laagwater.


Wie zich naar de stek begeeft gaat via reddingspost 2, ook wel de welgekende ‘ tunnel’ , herkenningspunt kan ook zijn tramhalte ‘Bredene aan zee’.
Ga via de tunnel of via de slagboom naar de visstek via een verharde weg tot aan het strand. 
In de zomermaanden wel even opletten waar de bewaakte ( zwem-) zones zijn. Bewaakte zones zijn verboden te vissen tussen 10:00 en 19:00 uur.


De Bredense gemeenteraad heeft enkele specifieke voorschriften opgesteld voor strandactiviteiten zoals hengelen.


Iedereen die er wilt strandvissen moet in het bezit zijn van een registratiebewijs, het registratiebewijs moet jaarlijks worden vernieuwd tegen betaling van 2.50 Euro en kan worden verkregen bij de Sociale Dienst in het gemeentehuis, Centrumplein 1 – Bredene (T: +32(0)59/33 91 91).

In de bewaakte zones is het uiteraard verboden om te strandvissen in de periode van 1 juli tot 31 augustus, het verbod geldt van golfbreker tot golfbreker.
Er is een  volledig verbod, ook buiten de zomerperiode, om te strandvissen in de surf- en zeilzone ten westen van Strandpost 1 (Twins).


In de zomermaanden paling, zeebaars en bij laag water flinke tong, ik heb er nog niet gevist in de winter maar "locals" weten me te vertellen dat je er wel je visje vangt maar het toch veel beter lukt in de zomer.

De stek heeft geen speciaal materiaal nodig, je vist hier zoals je ergens anders op stranden vist.
Een waadpak kan hier ook zeer goed gebruikt worden maar dat is een beetje overal zo wat strandvissen betreft

Aan de Driftweg is er een betaalparking. Via de tunnel kan je het strand bereiken. Meestal is deze parking in de wintermaanden gratis.

Parkeert je auto langs de Koninklijke baan (Oostende – Blankenberge), en bereik het strand via de slagboom. Deze parking is het hele jaar door gratis.

veel vis en vangst plezier op het Bredense strand , ga je er heen laat het ons weten

groeten, jurgen team jurgensweb

---------------------------------------------------------------------------------------

Breskens
Breskens haveningang veerboot oostkant

Al vanaf 1828 voer er tussen Vlissingen en Breskens een particuliere stoomboot gesubsidieerd door de provincie.
Vanuit Breskens voer deze boot nog door naar Terneuzen, dus eigenlijk was het de dienst Vlissingen - Breskens - Terneuzen.
In 1842 kocht de provincie de boot en liet de exploitatie over aan een particulier.
Op 14 maart 2003 was het zover, de laatste auto's werden over de Westerschelde vervoerd, vanaf de dag erna was het alleen nog mogelijk de Westerschelde onder de grond te kruisen.

Het was hier dat ik als klein ventje soms met men vader en zijn vrienden de welgekende "zeekarkollen" kwam trekken, een soort van miniwulk op stenenen zittend, het was hier dat we al eens als alternatief voor de oude gesloten muur te zeebrugge kwamen vissen.

Wat kan ik vertellen over deze stek ?

Dat deze een ruime parking heeft waar je kosteloos je wagen kan parkeren en dat deze stek makkelijk bereikbaar is via verharde wegen vanop de parking tot het einde van de muur.
De stek heeft op het einde wel een gladde grond, groen en zeewier bekleden de kop dus is het oppassen geblazen voor wie hier vist, opletten voor uitschuivers dus, het wijst ook op het feit dat je op hoogwater wel natte voeten kunt hebben dus meerbrengen die winterse laarzen of  zomerse sandalen.

Ik zou de stek bevissen van enkele uren na laagwater vissend naar hoogwater en enkele uren erna maar wie een ganse dag lang wil vissen kan ook laag en hoog bevissen, je hebt enerzijds het strand naast de muur en je hebt de havenkom waar je terecht kan op laag water, naar hoogwater kan je de muur op zonder probleem of gevaar, hou enkel rekening dat het druk bevaren wordt door de veerboten en je toch beter wat naar rechts gooit ipv rechtvoor of links in de binnenkant van de haven.

Je ziet hier wel een stroomnaad die misschien een handig zeebaars wapen kan zijn maar ik denk dat deze stek ook goed is voor tong en paling vanwege de stenen en ondergrond.
Ook platvis zou hier best wel te vangen zijn vanwege het strand, zand naast de muur als ondergrond, ik denk dat we hier kunnen spreken van een allround stek.

hoe dan ook

De hengelsportzaak in de buurt gaf me de tip hier te vissen met zeepieren, leeglopers zoals wij ze noemen, maar een zager is hier best wel handig in zomer maanden.

Hoe bereik je de stek ?

ik vertrekkend uit de Belgische kuststreek volg de weg naar Breskens, net de gresnovergang sluis binnenrijdend rechtdoor blijvend ( niet afslaan naar het centrum) op een gegeven moment staat er overal wel een bord met een veerboot "vlissingen" die borden volg je en je komt op de parking terecht, het is een makkelijk te bereiken stek met of zonder gps.

Een leuke stek waar je toch wel aangenaam kunt vissen, vang je er geen vis verzamel je materiaal kruip de veerboot op en in een mum van tijd vis je in vlissingen aan de overkant, te voet voor alle duidelijkheid .

hou rekening met de zeevispas, meer info vind je op onze site
Fotomateriaal van deze stek
enkele handige links:
www.psdnet.nl/vlissingen-breskens.html
www.zeeland-travel.com/pictures/ferry.htm

---------------------------------------------------------------------------------------
Breskens haveningang veerboot westkant

De Stek Zeebad ligt recht tegen over Camping Zeebad (Roompot) in Breskens

Je kan daar op de pier het gehele jaar door vissen.

Parkeer gelegenheid is daar voldoende als je op de dijk kom dan zie je de mooie stranden van Zeeuws-Vlaanderen.

Let hier wel op dat je op de stranden van 1 juni tot 1 September van 06:00 uur tot 18:00 uur niet mag vissen en dat geld voor de gehele kuststrook van Breskens tot aan Cadzand

In de zomer maanden kan je hier de tong en de zeebaars vangen.

De winter maanden is dit een mooie stek voor de schar,wijting,en de gul natuurlijk vang je hier ook de wrakratten of te wel de steenbolk.

Is het te druk op de pier dan kan je nog altijd lekker op het strand vissen.

Op de stranden kan je met een vacuümpomp hele mooie dikke geelstaarten eruit pompen ze zijn bijna net zo groot als de franse tap

Een strandkar is voor deze stek ideaal je heb hier een verharde-weg die de dijk oploopt zodat je niet met de trap hoeft te gaan met al je spullen.

Neem wel zwaar lood mee want er kan daar heel hard stromen 190 gram is daar een must.

Vis en forum vrienden vis vang ze op deze mooie stek "Stek-Zeebad"

dank aan Henry voor deze bijdrage en aanvulling.

Fotomateriaal van deze stek

---------------------------------------------------------------------------------------
Breskens oude veerhaven

In de oude veerhaven van Breskens is het in de zomer prima om te gaan vissen op diverse vissoorten.

Zo wist men me te vertellen dat  je zelfs geep kan en mag vangen, geen geep visser, geen probleem want wie graag doelgericht op harder vist kan hier ook zeker zijn ding doen .

Het vissen op deze stek hoeft niet allemaal zwaar en heel zwaar te zijn, je kan hier zeker terecht met licht vismateriaal zoals een strandfeeder, geep of zeebaars stokje voor kunstaas,
kortom licht vissen is hier de boodschap en wie weet wel de juiste truk om uw vis te gaan vangen.

wat ook wel heel goed is als onderlijn hier is de dwarrellijn. De stranden naast de haven op onze site, deze pagina dus zeg maar zijn zeer zeker ook prima stekken, daar stroomt het uiteraard harder en dat zal ongetwijfeld je materiaal keuze beinvloeden.

In de oude veerhaven kan je zeker tijdens de avonduren tong vangen aan dwarrellijntjes met een haakje 6 of 8 voorzien van een zager wat hier het beste aas is voor tong.

---------------------------------------------------------------------------------------

C

cadzand bad strook boulevard wielingen

Cadzand “kievette  nr. 5”- strandpaviljoen de piraat : een zeeuws vlaamse stek, deze stek komt er eigenlijk omdat ik ook een beetje de Nederlandse stranden in kaart wil brengen, een stek van deze kanten mag hier niet ontbreken..

Wat weet ik over deze stek:

deze stek bevind zich in cadzand bad, volg gewoon cadzand bad waar vandaan je ook komt en rij richting Zuidzandseweg waar botenclub kadzandria gelegen is of vraag naar het reddingsstation KNMR dan kom je al dicht in de buurt, even door rijden richting centrum en de parking aan de winkels zie je direct liggen, de toegang tot de stek is het pad omhoog volgen, redelijk lang maar makkelijk te bewandelen, op de trap daal je af naar het strand. De stek is ook omschreven als “duinen nabij paalhoofd 36”, de auto kan je kwijt op de nabij gelegen parking tegenover de ingang naar de stek en er is een gezellig café, eetgelegenheid op het strand gevestigd is met name strandpaviljoen de piraat. De parking is seizoensgebonden aan betalend of gratis (zie foto)

 De stek is makkelijk bereikbaar want het pad loopt niet te stijl omhoog is redelijk lang maar makkelijk te bewandelen en is mooi vlak onder de voeten wat handig is voor je karretje te sleuren, je hoeft enkel een trap naar het strand af te dalen (zie foto)

Het strand is voorzien van paalreien , de stekken langs dit strand verder zijn allen hetzelfde wat strand, visserij en palenreien betreft alleen geraak je wat makkelijker op de ene dan op de andere stek.

De stek Kievette heeft nr. 5, lijkt me de makkelijkste van de 5 die ik bezocht in de buurt.

Ook handig is de hengelsportzaak in de buurt (boulevard de wielingen 86 te cadzand)

Strandmateriaal is hier een must, zeker vanwege de stroming, ieder visssoort die in onze Noordzee vertoeft zwemt hier rond het is aan jullie en mij ze te vangen.

Deze boulevard heeft meerdere strandpaviljoenen waar gevist kan worden.

HET STRANDCAFE DE PIRAAT IS VERDWENEN OP DATA VAN 15-03-15

Fotomateriaal van stek de piraat

Enig nadeel is dat op deze stek niet gevist mag worden van 1 mei tot 1 oktober tussen 10 en 18 uur vanwege het toerisme en de badgasten

Als we verder rijden door Cadzand richting Breskens  kom je via het zandertje op de panoramaweg , hier kan je mooi de dijk op aan de vuurtoren die wit zwart is en je van een heel end ziet staan, hier is eveneens een mooie visstek , hier is het leuk vissen in de zomer op tong vissen met een weegschaal is hier dan ook zeker een aanrader,vanwege vele stroming zou je hier je kans eens kunnen wagen op zeebaars maar ik denk in goede tijden dat gul en schar hier wel onder de kant komen vanwege de niet veraf gelegen vaargeul die toch een grote diepte met z ich meebrengt, kortom ook dit is een stek om te proberen. Tijdens de warme maanden een zeer goede topstek voor de visserij  je moet er wel rekening mee houden dat je tijdens de dag niet mag vissen , wel vanaf 18.00u, hou er ook rekening mee dat er ook veel strandtoerisme is en bij goed weer blijven deze mensen lang op het strand en het is zeker niet nodig om daar met een loodlifter te vissen, maar ga zeker voor lood van +- 175 gram gezien de stroming daar

Jurgen 

Fotomateriaal van deze stek

---------------------------------------------------------------------------------------
D
Duinbergen RBSC

Aan de Belgische kust is het soms al eens zoeken
naar een stek voor mensen die minder "mobiel" zijn en toch eens willen vissen, gelukkig zijn die er wel en hoef je niet veel moeite te doen deze te bereiken.

Zo vond ik er ene als ideale winterstek of "laatavond-nacht zomerstek" , met name de RBSC te Duinbergen, waarom een winter stek ? wel omdat in de lente en zomer hier vanalles door de lucht en door het water vliegt onder de noemer van zeilbootjes, vliegers, kites enz,, in de winter zijn deze niet te bespeuren dus is het dan een uitgelezen moment om hier eens de hengels richting ruime sop te richten.

Waarom zomer stek omdat er hier na 20u best wel aardig op tong en andere zomervis kan gevist worden, de knokse stranden en zeker brekers zijn wel wat gekend voor het opleveren van zomerse platte dus deze stek doet zeker niet onder en heeft een goede reputatie

Je kan hier zowel op het strand als op de golfbreker hengelen zonder km's te moeten afleggen door duinovergangen, nee gewoon de wagen parkeren aan de overkant van de straat wat wel betalend is gezien de parkeermeter voor bepaalde tijden van het jaar, mooi plat wandelend geen klimmen of dalen gewoon een mooie korte wandeling en je staat aan de water rand, hier gaat het water heel ver af en dit heeft te maken met het kunstmatige rond het knokse allemaal wat te wijten aan de Oostelijke dam, de stranden hier zijn vlak en naar mijn kennis ooit opgespoten dus muien en diepe putten vind je hier niet terug.

De visserij zelf scheelt hier niks van andere strandstekken, hier is er geen specialleke nodig om te vissen op schar, wijting, gul en meun, deze zijn hier bepaalde periodes van het jaar sterk aanwezig.

Via deze stek kan je ook gewoon door langs de dijk op naar de golfbrekers in de buurt, handig is ook dat deze stek te bewonderen valt via een kustwebcam, deze vind je hier:  CAM STEK KLIK HIER

Openingsuren basis Duinbergen en Het Zoute:

april , mei, juni, september: van maandag tot vrijdag van 13u tot 20 u ( woensdag: zeilavond ) de weekends van 10 u tot 19 u

juli en augustus: alle dagen van 10 u tot 19 u

oktober: alle weekends van 10 u tot 19 u , woensdag van 13 u tot 20 u

Royal Belgian Sailing Club Basis Duinbergen
Zeedijk 430 te 8301 Knokke-Heist

Fotomateriaal van deze stek
---------------------------------------------------------------------------------------
De haan - Wenduine

Stek De Haan , Wenduine torentje

Als je van wenduine komt volg je de baan voorbij de stek rotonde en het wielingen bad richting Oostende voor je deze baan oprijd kom je eerst lichten, kruispunt tegen en zie je aan de linkerkant een zwembad, wit gebouw, volg de baan die rechts draait naar Oostende tot je ongeveer het watertorentje ziet staan aan de linker kant van de éénrichtingsbaan in de hoge grasduinen, aan dat torentje kan je langs de baan gratis parkeren en je wandelt het baantje op die voorzien is van een slagboom.

Zie je het cafeetje aan je linkerkant nabij het strand? wel dan heb je het juist , je wandelt lustig verder het strand op kijkt goed naar de paal in het water (zie foto) daar rond is de visstek, op deze stek komen velen garnaal kruien maar er is plaats genoeg, ook liggen soms boten heel dicht onder de kant hier maar last heb je er niet van.

Gebruik hier het echte strandmateriaal, waden is mogelijk maar let op hier zijn vele muien dus opletten wat je doet.

Deze stek is zowel een winter als zomer stek, je vangt hier diversiteit aan vis volgens seizoen en is makkelijk bewandelbaar en bereikbaar .

Fotomateriaal van deze stek

---------------------------------------------------------------------------------------

Wenduine rotonde

Stek wenduine is een welgekende stek om te vissen.

Je kan er zowel vissen op de “promenade” of tussen de golfbrekers naast de promenade bij laag en hoog water kan je hier dus altijd vissen en met het juiste zeevismateriaal kan je hier makkelijk wijting, schar en bot maar ook wel eens gul verschalken in de wintermaanden maar ook deze stek is een goede zomer visstek vanwege de muien.

Men zegt promenade de vissers noemen het “de rotonde.”

Natuurlijk heb je hier veel bekijks van toeristen en rijden joelende kinderen met go carts wel op en af vandaar dat deze stek best gebruikt word in de avond of nacht gezien het toerisme dan nihil is.

Op deze stek kom je door de gps een hint te geven: “rochehelling” of kan je ook eens opzoek gaan naar het wielingen zwembad Graaf Jansdijk 18 8420 De Haan (Wenduine) dit zijn beide zeer goede referentie-orientatie punten maar het simpelste is om door het centrum van wenduine te rijden via de kerkstraat rechtdoor tot aan de lichten die uitkomen op de graafjansdijk en de tramsporen, je gaat links af en aan het witte trapje kan je parkeren, zo ben je het dichts bij de rotonde parkeer daar ergens in de buurt via het trapje kom je beste op de stek.

Een stek die ook door een plaatselijke hengelsportvereniging gebruikt word om wedstrijd vissen dus als zij daar vissen moet het toch een goede stek zijn en je kan zelfs op het gemak zittend vissen op de rotonde

Fotomateriaal van deze stek

---------------------------------------------------------------------------------------

De haan parking koningklijke baan

Op deze stek kom je door de Koningklijke baan te nemen, ook via gps die gegevens invoeren is de beste optie, mij lijkt het handig deze baan op te rijden komende van blankenberge of wenduine gezien deze baan éénrichtingsverkeer is en je via deze kant dus echt de stek op komt zonder bepaalde oversteken te moeten nemen op de weg, deze stek ligt dus aan de rechterzijde van je als je van deze kant komt.

Waarom deze stek vermelden? wel omdat deze stek voorzien is van gratis parking vlakbij de dijk, handig voor wie liever niet teveel zeult met materiaal, waarom nog ? omdat je van de parking direct aan de dijk bent en je via de dijk gewoon trapjes af gaat of de helling en je op het strand zit.

Hier is het aangenaam rusitig vissen in de winter, buiten een wandelende hond en baasje er achteraan zie je hier niet al teveel mensen voor druktre zorgend.

Vissen hier vergt geen speciale technieken, materialen of kennis, zorg voor een waadpak gezien de muien, let op de muien en begeef u zorgeloos op het strand om uw visje te vangen.
Enig nadeel hier is dat je soms gepest wordt door kordelen of staande netten, warrelnetten bepaalde tijden van het jaar, het kan dan dus best zijn dat je hier eens tussen enkele boeien moet vissen of gewoon een forse wandeling moet maken naar "vrije visplaatsen".

Netten op het strand zijn bepaalde tijden van het jaar verboden, misschien handig te weten wanneer zodat je er geen last van hebt want
opgelet: in verschillende kustgemeenten gelden er specifieke politiereglementeringen rond netten, neem dus contact op met de gemeente de haan.

Hier is het best leuk vissen en vang je in de winter zowel rond als platvis, zomer is hier ook volop een stek voor tong hoe dan ook, ik zeg niet dat dit een stek is met visgarantie maar je kan hier zowel rond als platvis vangen en de stek is haalbaar wat bereikbaarheid betreft en makkelijk bereikbaar en met wat geluk geraak je nog aan een ijsje bij NORA op de dijk.

GPS: KONINGKLIJKE BAAN 60- DE HAAN  

http://g.co/maps/tmsct via google
Fotomateriaal van dit bericht

---------------------------------------------------------------------------------------

L
lombardsijde

Aan de Belgische kust zijn tal van mooie stekken alleen moet je een juiste keuze op het juiste moment maken. Dit afhankelijk van het tij, de te vangen vis, drukte of rust die we verkiezen tijdens het vissen.

De stek Lombardsijde is een stek waar je rust vind. Deze is gelegen naast het militair domein van Lombardsijde dat tevens ook een natuurdomein is. Vanaf de ruime parking steek je de lage duinen over en je staat op het strand.

Als je het strand van Lombardsijde betreed, dan zie je links van je een palenrij. Voorbij deze palenrij is het verboden toegang en uiteraard te vissen!

Het strand is bezaait met muien tussen de golfbrekers. Let op met deze muien bij opkomend water!! Je kan ingesloten worden en dan moet je tot kniehoogte door de muien stappen om het droge te bereiken! Je kan hier net als overal aan de Belgische kust vissen twee uur voor laag tij tot 2 uur na het keren van het tij. Tijdens de winter heb ik al gevist van hoog naar laag water. In de muien vissen levert soms zeer mooie vangsten! Of je

kan vissen vanaf de golfbrekers. LET wel op! De ze zijn spek glad en een slipper is snel gemaakt!

Hoe bereik je de stek? Volg de Koninklijke Baan Westende – Nieuwpoort. Aan camping Albatros, Koninklijke Baan 160,ga je richting Nieuwpoort. Na ongeveer 800 meter heb je een wegversmalling met een oversteekplaats van de trambedding. Rechts zie je de wegwijze “Lombardsijde strand.” Sla deze weg af en rij de parking op.

Indien deze parking is afgesloten voor militaire oefeningen, ga dan terug richting Westende. Sla links af aan de eerste verkeerslichten, Sint Laureins, en rij tot aan de bocht naar rechts. Parkeer hier je wagen op de zeer ruime parking. !!Let wel op, dit is een betaalparking!! Lees het politiereglement dat aan de parkeerautomaat staat. Ga achter de strandketen door, waar een verhard pad naar het strand gaat. Ga voorbij de eerste golfbreker links omdat je je hier in een surfzone bevind. De surfzone is ook af te raden om te vissen

Deze stek verschilt van andere stekken door de stroming die hier staat. Zelfs bij dood tij.

Ongeveer in het midden, tussen 2 golfbrekers staat een paal. Je kan de diepte van het water bepalen aan de hand van deze palen.

Te vangen vis.

Je vangt hier in de zomermaanden tong en zeebaars en paling. Met een beetje geluk (afhankelijk van de stroming) kan je een patij makreel vangen. In de wintermaanden vang je voornamelijk wijting en gul. Denk er aan!! De gul moet in België minimum 50 cm meten!! Schar en bot komt ook met regelmaat aan de kant.

De parking aan Lombardsijde strand is gratis. De parking Sint Laureins is betaalparking! Volg het politiereglement aan de betaalautomaat.

Verder wens ik jullie een rustige en goede vangst!

Groetjes 

Fotomateriaal van deze stek

------------------------------------------------------------------------------------------------
N
Nieuwpoort

Oostelijk staketsel van Nieuwpoort.

Het Oostelijk staketsel of pier van Nieuwpoort ligt achter het militair domein van Lombarsijde maar hoe geraken we in godsnaam op die houten loopplank ?

Dat kan op 2 verschillende manieren.

1, met de overzetboot vanuit Nieuwpoort. Parkeer je wagen ergens in Nieuwpoort stad (betalend) en begeef u naar de steiger. Hou er rekening mee dat de overzetboot maar tussen bepaalde uren over vaart. Ook niet tijdens hevige wind of deining. En ook niet het hele jaar door. Gebruik de overzetboot enkel als je even gaat vissen op bijvoorbeeld makreel.

2, Neem de N34, Nieuwpoort – Oostende. Als je uit de richting Oostende komt, in Lombartsijde aan de verkeerslichten, waar de tram de hoofdweg verlaat, rij je naar rechts, en onmiddellijk (na 15 tal meter) naar links. Dit is de Lage Duinenstraat.

Als je uit de richting Nieuwpoort komt, volg de N34 richting Middelkerke – Oostende, tot aan de verkeerslichten in Lombartsijde. Ga hier naar links, en onmiddellijk (na 15 meter) weer links. Dit is de Lage Duinenstraat. Rij deze weg tot aan de bocht naar links. Je ziet hier rechts van de weg een afrastering (draad) van het Militair domein. Parkeer hier je wagen. (gratis) De bewoners laten dit toe, maar respecteer de rust en vrede, zeg maar nachtelijk lawaai!

Je kan ook deze bocht voorbij, en na 50 meter zie je een verharde weg rechts. Deze is versperd met een hek. Veel vissers en bezoekers parkeren hier hun wagen, maar het is en blijft een doorgang van het natuurreservaat!
Waar we de wagen ook parkeren, door de laatst genoemde ‘versperring’ (de weg is afgesloten met een nader afrastering) begint de calvarietocht! Plaatselijke vissers (ik ook) begeven zich per fiets of bromfiets naar het staketsel. Te voet moet je rekenen op een wandeltocht van dik 20 minuten, een klein half uur. Daarom een fiets op de bagagedrager of aanhangwagen is zeker geen overbodige luxe!

Blijf deze verharde weg volgen. Rechts is de militaire basis van Lombartsijde, Links een natuurreservaat. Op het einde van de weg; je bent met de fiets of bromfiets, dan moet je even zwaar in de ankers of je maakt onverbiddelijk kennis met de vaargeul van Nieuwpoort! Er is geen vangrail, boord of ander obstakel! Ga hier naar rechts en je komt vanzelf op het staketsel of pier!!

Te vangen vis; hier vang je elke vis die de zee kan bieden. (als ze willen bijten tenminste) Het is een zeer gekende stek om makreel te vangen. maar zeer druk n de zomermaanden om een maaltje makreel te vangen. Ook tong, wijting, gul, pladijs, zeebaars, harder en alle andere vis word hier vlotjes gevangen. Hou wel rekening met in en uitvarende boten.

Het voordeel op deze stek is, je moet geen rekening houden met het tij! Al is mijn ervaring dat je net iets beter vangt met opkomend tij. Bij afgaand tij komt er wel een veel vuil (wier en andere rommel) met de stroming mee. Vanwege de stroming vis ik 175 gram ankerlood, want het kan hier hevig stromen!

Groetjes Jurgen 

Fotomateriaal van deze stek

---------------------------------------------------------------------------------------
O
oostende

Stek “halve maan” Oostende.

Op de plaats waar vroeger het Oostelijk staketsel van Oostende was, is er nu een gloed nieuwe golfbreker aangelegd deze is klaar data 01-01-2012.

De bedoeling is dat er in de toekomst een nieuwe pier op deze plaats komt. op bijgevoegde foto’s zien jullie een maquette hoe deze pier of staketsel er in afgewerkte toestand zal zijn.

Eerst zal men boven op de golfbreker een staketsel bouwen van zes (6) meter hoog. Dit is het eerste project van de bescherming van de Oostendse haven.

Deze golfbreker van om en bij de zeshonderd (600) meter lang is een zeer goed te bevissen stek. Je kan naar de kop van de breker twee (2) uur na hoog water. Bij hoog water is enkel de eerste tweehonderd (200) meter toegankelijk. Bij laag water is het wel een kunst om een vis op het droge te krijgen vanwege het steenstort onder aan de waterlijn.

Om naar de stek te rijden, volg de borden “vismijn” en dan “site halve maan”. Of vanaf de stek “Eart Explorer”, volg “site halve maan” (aan de vismijn rechts afslaan).

Parking is er gratis nabij de surfclub of aan de blauwe sluis. In de zomermaanden kan het er erg druk zijn vanwege talrijke leden van de surfclub, vissers, strandmensen en toeristen!

Te vangen vis. Hier word aardig wat tong, zeebaars en paling gevangen.In de wintermaanden is gul en wijting zeer goed te vangen zijn maar is schar ook van de partij!

Gezien de werken teneinde zijn heb ik besloten een update te maken op 13-01-2012  ik heb de stek bezocht vandaag en moet zeggen dat het een mooi eind wandelen is naar de visstekken, de blokkendam breed is en makkelijk te bevissen, je zowel binnen of buitenkant kan bevissen maar er een bord staat verboden toegang, ondanks het bord zitten hier toch best wel veel mensen te vissen en dat ik zie dat er geheel ander stroming is nu, weet dat blokkendammen best wel gevaarlijk zijn en je altijd moet opletten, als iedereen hier het gezond verstand mee brengt op een visdag dan kan dit best een leuke dag zijn waar je bv bij noordenwind beter beschut zit dan op een staketsel, strand of breker, een aanrader maar alleen "verboden toegang".

even melden dat de werken gestart zijn in april 2009 en normaal 36 maanden zouden duren.

2011 men zegt dat dit een goeie boot en kantstek is, je hoort heel wat positiefs rond vangsten heel wat negativiteit rond mentaliteit en problemen onder bepaalde vissers !!

Fotomateriaal van deze stek

---------------------------------------------------------------------------------------

Stek “halve maan golfbreker + strand ” Oostende.

Om naar deze stek te rijden volg je dezelfde weg als deze voor de halve maan (hier boven omschreven) want gezien deze stek op enkele honderden meters van de halve maan verwijderd is geraak je er op dezelfde wijze.

Enig verschil met de halve maan is dat golfbreker hier niet zo hoog gebouwd is maar iets langer lijkt, als je op de breker vist zoek goed de stroomnaad, daar moet je het aas in aanbieden, de stroomnaad komt mooi tot bij de golfbreker en is redelijk goed te bevissen, deze breker heeft dezelfde viseigenschappen zoals de halve maan.

Wie zegt van nee geen golfbrekers voor mij kan vissen op het makkelijk te bereiken vlakke strand, hier zijn geen hoge duinovergangen maar een baan verhard tot op het strand, hier kan je makkelijk met het strandkarretje en je materiaal het zand op zonder je te verslijten aan zware inspanningen.

Als je geluk hebt met de parkeergelegenheid nabij de surf, zeilclub is deze stek
als makkelijk bereikbaar te omschrijven  en een aanrader.

Zomers zonder probleem vissen op zeebaars vanwege de rotsen en de stroomnaad maar ook tong en paling laat zich hier wel eens vangen.
'S winters moet dit eveneens een goed alternatief zijn voor gul, wijting en schar vanwege de zanderige bodem.

proberen waard, je moet het eens proberen en zien of dit een stek is naar je smaak, deze plek ligt dichtbij de vuurtorenweg, hendrik Baels kaai en de vismijn.

Aas;Zwarte pieren, geelstaarten, leeglopers en in de winter zeker diepvries tappen proberen


Fotomateriaal van deze stek

---------------------------------------------------------------------------------------

Westerstaketsel Oostende

Stekomschrijving:

Het wester staketsel van Oostende is de meest beviste stek van de Belgische kust. De stek bevind zich midden in de stad, aan de gekende Vistrap. Het staketsel of de ‘pier’ is een aardig eindje wandelen, zodat een strandkar of een steekwagentje flink van pas komt. Er is geen vergunning nodig om te vissen. Het aantal hengels is ook vrij. Hengelaars met 6 hengels en meer is eerder regel dan uitzondering. Het kan er soms aardig druk zijn. Let wel op de vismaat!! Er is dikwijls controle bij het verlaten van de pier!! En er staan strenge boete op te kleine vis.Een gewaarschuwd man is er twee waard. Ook moet je opletten voor de in- en uitvarende boten, ze durven aardig kort aan de kant te varen.

Je kan hier bij elk tij vissen, maar van hoog tij (vloed) naar laag geeft meestal een grotere kans op aanbeet. Een pluspunt; er is aan het einde van de pier een brasserie, waar je iets kan drinken, en tijdens een regenbui kan schuilen onder het afdak.

Te vangen vis:
Hier vang je zowat elke vissoort die in de Noordzee te vangen is. In de zomer maanden vooral zeebaars, makreel, paling, pladijs,tong, harder,,,,,In de winter gul, en vooral wijting.

Materiaal: Elke stok waar je een paar meter mee kan gooien kan hier gebruikt worden. Men vist hier met strand hengels, karper stokken, boothengels, feeder, te gek om op te noemen.

Parkeerplaats vinden is dikwijls een ramp. Er is zowel overdag als avonds, zomer en winter moeilijk parkeerplaats te vinden. Het is ook overal betalend parkeren.Ook hierop is strenge controle.

Aas;Zwarte pieren, geelstaarten, leeglopers

---------------------------------------------------------------------------------------

Oostende hendrik baels kaai

Hier op deze stek (hendrik baels kaai, vissershaven)  zit je in de oostendse vissershaven, achter de sluis, dit lijkt me een leuke kleine paling stek om met twee hengels te vissen, de stek is klein maar is ook een stek voor vis die mee komt met de sluis die de vissershaven van de zee afsluit, soms zie je hier wel vissen met boothengels en lichter materiaal op deze stek maar ook in de kom aan de binnenkant  vist men er met lichte  materialen zoals 25/00 hoofdlijn met voorslag 35/00 en afhouders met platvis haken en gewoon lood zonder ankers, hier moet vis zitten maar ook krab vrees ik vanwege tal van vissersboten die visafval in het water werpen.

Dit is een stek voor mensen die wat moelijk te been zijn en zich niet te ver willen verplaatsen van hun wagen, je staat op de kaai , werpt met lichter materiaal niet al te ver en kan hier met zeepieren maar ook met de aardwormen of T bo vissen .

Nergens staan hier borden die het vissen verbieden en je kan makkelijk de wagen bij je visstek plaatsen, vang je hier niks kan je makkelijk uitwijken naar de stek halve maan, golfbreker+ strand maar vergeet dan zeker je strandmateriaal niet als je deze jokers wilt inzetten.

Fotomateriaal van deze stek

---------------------------------------------------------------------------------------

Oostende havengeul vismijn

Deze stek vind je door te rijden naar en langs de vismijn (kant oostende), je neemt de weg naar het maritieme plein en de wandelaar kaai, deze wegen leiden naar het oostendse pakhuis, daar moet je onderdoor rijden of er langs tot op het einde voorbij de kantine van de vismijn, je kan makkelijk de wagen bij je visstek plaatsen want bij de sluis is er een parking voorzien.

In de buurt zijn heel wat lokalen van de vlaamse overheid, vismijn pakhuizen enz,, deze stek ligt rechttegenover de hendrik baels kaai, de stek zelf is voorzien van bankjes en parking en je vist eigenlijk in de havengeul dus beetje respect voor de scheepvaart tonen is de boodschap want er staat hier wel een bord die je wijst op je wettelijke plichten tijdens het vissen? HET IS DUBBELZINNIG OPGESTELD zegt niet dat je compleet niet mag vissen het zegt dat je niet in de geul van de haven mag vissen.

Hier moet je zeker dezelfde vis vangen als op het staketsel maar deze stek is weer één die makkelijk bereikbaar is zonder overgangen, je zet je wagen op de parking, loopt op de betonnen baan een klein eind te voet , beetje zoeken waar je de hengel groot of klein ( niet te ver) werpt en je kan lekker genietend, relaxend vissen op die stek.

Opteer hier wel voor zeeaas en het gewone strandmateriaal want hier vis je dus in de geul van oostende .

Aas;Zwarte pieren, geelstaarten, leeglopers
Fotomateriaal van deze stek
---------------------------------------------------------------------------------------
R
Raversijde-oostende

Aan de Belgische kust wordt heel wat gevist, ook op deze stek met mooi vlak strand en tal van brekers is het hier aangenaam vissen.

Op deze stek is er parking langs gans de baan waar je zorgeloos de wagen kan achterlaten, alleen in de zomer kan je al eens een teleurstelling oplopen als je geen plaats hebt, lukt het je toch, dan  ga
je de baan over via de tramroute en je staat op de dijk die je zonder probleem kan "afdalen" naar het strand of breker.
Langs de kustlijn ligt deze stek tussen oostende en middelkerke , een richtlijn is het adres Nieuwpoortsesteenweg 636 te 8400 Oostende want daar is de ingang van het domein raversijde niet dat je die nodig hebt maar zo heb je een idee waar je naar toe gaat.

De stek is eigenlijk grotendeels de N34, de zeedijk tussen middelkerke en mariakerke bad zeg maar, je kan er heen zowel komend van oostende centrum of vanuit middelkerke.
Op die strook , kustlijn loopt langs de ene kant het domein raversijde met zijn bunkers en WO2 materialen en langs de andere kant heb je de tramroute naast je die langs de dijk en strand loopt.

Kortom deze stek kan je niet missen, het is zeker een zomerstek waar tong en baars gevangen wordt op de vele golfbrekers aanwezig, ook in de winter staat hier menig man en vrouw te vissen met de strandmaterialen, strandmaterialen zoals je elders gebruikt want deze stek hoeft zeker geen specialiteiten ams het op hengelsportmateriaal aan komt om hier een dag te vissen.

Zie je tijdens je rit bunkers uit het gras steken plaats dan de wagen aan de kant en ga vissen, je bevind je dan zeker op een berengoede stek die zelfs toegangkelijk is voor mindervaliden vanwege de slipway die je best wel even kan gebruiken voor je materialen af te zetten tot op het strand buiten het seizoen.

Ik heb me laten vertellen dat in de winter vanop de golfbrekers wel iets te vangen valt, voornamelijk Gul, wijting en schar met als aas zeepieren en Franse tappen (diepvries) en meestal 's nachts zie je geregeld mensen vissen vanop de golfbrekers, voor wat de zomer betreft zou het hier goed tongvissen zijn met zagers en leeglopers.

Het beste resultaat is haalbaar 2 uur voor en 2 uur na laagwater, de kering van de tij kan je gerust nog meepikken, ver gooien is hier niet altijd nodig gezien je ver in de branding staat op de breker, het is een beetje tasten, ideaal is een hengel ver en één dichterbij, afwachten waar ze bijten en aanpassen maar.

Aas;Zwarte pieren, geelstaarten, leeglopers

http://www.oorlogsmusea.nl/map/125/Domein-Raversijde-Openluchtmuseum-Atlantikwall.htm voor openlucht beeld klik op de tekst

Fotomateriaal van deze stek

---------------------------------------------------------------------------------------
S
Stavenisse

De visstek " stavenisse" is gelegen bij de haven, je komt aan een cafe en rechts daarvan loopt een weg naar de kop van de haven. Als u deze weg volgt dan komt je bij deze zeer plezante visstek, op deze stek is het aangenaam en kunt u zonder al te veel moeite vissen gans het jaar door, meevaller is hier de grote put wat al eens in mooie vangsten kan resulteren.

Ik ken deze stek niet, maar als ik op Google maps kijk, ligt er nu een flinke blokken dam op een meter of 10-15 rondom het havenhoofd en zoals je wel kunt zien op Google maps kan je hier vissen langs de veerweg en de dijkweg

Deze stek heeft in de buurt dus meerdere stekken, één er van is te bereiken via de stoofdijk  rijdend tot aan de veerweg waar je geheel op het einde een prachtige visstek hebt, ook minder validen kunnen hier zeer zeker terecht voor een mooie zorgeloze visdag

Ook is hier een gratis trailerhelling: deze helling kan je vinden aan het einde van de Veerweg!! Bij hoogwater is deze helling heel goed te gebruiken. Bij laagwater is de helling vrijwel niet te gebruiken. Er is ruim voldoende parkeer gelegenheid bij de trailerhelling

Luchtfoto van de stek klik hier
---------------------------------------------------------------------------------------

V
Vosseslag de haan
Op deze stek kom je door gewoon de Koningklijke baan vanuit de haan te volgen, deze stek ligt dus weer aan je rechterzijde aan zee op de weg Knokke- zeebrugge- blankenberge-wenduine- oostende .
Hier staat staat strandjutter Mong De Vos als standbeeld toe te kijken hoe je op de dreef naar het strand gaat, hier heb je vlak voor de stek een brug over de baan, beide dingen zijn dus een soort van herkenningspunt en mocht u de weg verliezen kunt u altijd naar het golfterrein vragen van de vosseslag ofwel royal ostend golf club, dit is hier in de streek heel bekend.

Wat parking betreft lijkt het dat je NIET langs de baan zelf kan parkeren maar dat je wel onder de brug kan parkeren aan het golfterrein of je kan ergens in een straat parkeren en de brug nemen over de weg, kortom parking is hier geen probleem en zeer dichtbij.

Op dit strand kom je al eens een paard tegen, geen paniek meestal is er een ruiter aanwezig en is er geen hinder voor je visdag, leuk aan deze stek is de bereikbaarheid want je hoeft niet te zeulen over duinovergangen, je kan gewoon van de brug komen of van de parking het pad volgend tot op het strand zelfs met de tram is deze plaats heel makkelijk te bereiken gezien er een tramhalte is vlakbij.

Op deze stek is het gewone strandmateriaal best geschikt, deze stek heeft geen speciallekes nodig, het is een simpele strandstek zoals vele anderen maar wij zetten deze hier neer vanwege zijn makkelijke bereikbaarheid.

Op dit strand vang je zeker een tong in de zomer, schar en wijting in de winter, ook kruien op garnaal is hier zeer goed mogelijk, het beste resultaat is haalbaar 2 uur voor en 2 uur na laagwater, de kering van de tij kan je gerust nog meepikken.

In de zomer is deze plek wel bewaakt door redders wat betekend dat hier wel wat badgasten vertoeven maar eens alle strandmensen weg zijn is het hier aangenaam vissen, wat de winter betreft is dit een rustige stek met wandelaars en wat honden of al eens een paard maar dankzij de muien heb je er meestal geen last van.

Je leest het goed "muien"  dat betekend inderdaad een waadpak maar ach het is een no nonsens stek waar je echt niet hoeft te zeulen slepend met je boel in waadpak, het is een aangename stek waar je zeker een vis vangt op het juiste moment en op de juiste tijdstippen

Een stek in de buurt, wij blijven zoeken en proberen de juiste en makkelijkste er uit te halen voor u, deze stek is dat zeker

http://g.co/maps/q9ewg voor de google kaart
Fotomateriaal van deze stek
---------------------------------------------------------------------------------------
Vlissingen
 
Neem de A57, N59 of de A58 richting Vlissingen, of via Breskens de veerpont waar je de fiets mee kan nemen, een handig wapen langs deze zijde van het kanaal.
In Vlissingen aangekomen, gaat u het kanaal en de spoorweg over. Bij de stoplichten slaat u linksaf, richting centrum. Deze weg blijft u volgen, door het centrum (let goed op uw snelheid!!),
U gaat weer links af bij het kleine haventje. Deze weg blijven volgen en dan komt u er vanzelf.
Bij moeilijkheden met de wagen om de stek te vinden vraagt u gewoon de plaatselijke bevolking naar de overzet tussen Breskens en Vlissingen.

De stekken in Vlissingen zijn heel leuk en heel rustig gelegen we noemen ze het Nollenstrand en boulevard. 

Het nollenstrand zou een goeie ideale zomer stek zijn, je vangt er dan tong, geep, zeebaars en soms heel soms een makreel.

Vissen op deze beide stekken uiteraard met stevige strandstokken, of met een feeder achter de branding, stroming gaat hier hard en soms heel hard, hou daar rekening mee.

Je kunt hier het beste net voor laagwater tot zo’n drie uur met opkomend water vissen. Aan de boulevard in Vlissingen ben je vanwege de badgasten ’s zomers aangewezen op de avond en nacht visserij wat dan weer wat overlast meebrengt gezien het uitgangsleven in de buurt in de zomer sterk vertegenwoordigd is.

Op het houten staketsel is het goed en leuk vissen, je raakt heel zelden vast op de grond dus verlies je hier minimaal onderlijnen, alleen bij hoog water en laag water is de stroming er behoorlijk fel dus voorzie zwaar heel zwaar lood.  

Aan de andere kant op de stenen pier is het goed om gul en zeebaarsjes te vangen, maar een nadeel hier is dat u sneller vast komt te zitten.
Snel indraaien en heel ver gooien is daar de boodschap! Tijdens de maanden van de geep, kunt u ze hier ook vinden.
Over het houten staketsel kunt u ook naar de seintoren gaan. waar het goed is voor gul, zeebaars (die u soms zelfs kunt zien zwemmen) en zelfs pollak.

Tussen in blijft het lood normaal makkelijk op de bodem liggen. De vangst kan varieren van steenbolk, platvis, gul (als u geluk heeft), af en toe wijting, zeebaars, lomp, paling en mooie krabben, en mooie krabben ja dan weet u meteen ook wat dat betekend, aas veel aas mee brengen om tussen twee bijtende krabben toch een vis te vangen.

Tijdens de warme maanden is er redelijk goed tong en makreel te vangen op deze stekken hier allen omschreven.

Nog even dit. Voor de massale vangsten bent u in Vlissingen verkeerd. Naar Vlissingen gaat u echt voor rust en plezier.
---------------------------------------------------------------------------------------
Veerse meer

Het Veerse Meer was de start van de Deltawerken in Zeeland, de Zandkreek werd afgesloten door de Zandkreekdam en in 1961 volgde de afdamming van het Veerse Gat door de Veerse Gatdam. 

Beide dammen sloten het Veerse Meer af van de Oosterschelde en de Noordzee. Het Veerse Gat veranderde hierdoor van een getijdengebied in een vrijwel stilstaand water. 

In de loop der jaren werd duidelijk dat het beheer van het Veerse Meer leidde tot ongewenste situaties: grote fluctuaties in het zoutgehalte, zuurstofloosheid in de diepere delen van het meer, sterke ontwikkeling van zeesla en regelmatig stankoverlast. 

De soortenrijkdom in het meer nam snel na de ingebruikname van het doorlaatmiddel duidelijk toe. Spoedig werden, voor het eerst sinds vele jaren, weer kwallen in het meer aangetroffen en in 2005 zijn ook door een beroepsvisser weer tal van vissoorten, die voorheen vrijwel verdwenen waren, heel geregeld aangetroffen (o.a. jonge schol en tong, horsmakreel, makreel, griet, pitvis, fint, snotolf en diklipharder). Ook jonge kreeften, mosselen en zeenaalden komen weer duidelijk in het meer voor.

Samenvattend kan gesteld worden dat de eerste periode van de herstelde verbinding tussen Veerse Meer en Oosterschelde heel positieve resultaten laat zien voor de waterkwaliteit en de biologie van het meer. Wel moeten we ons realiseren dat we in een overgangsperiode zitten. De komende jaren zal zich een nieuwe situatie in het meer gaan instellen, waarbij de vooruitzichten zeker positief genoemd mogen worden.

Info over geschiedenis Veerse Meer:

http://www.deltawerken.com/Zandkreekdam/152.html

http://www.deltawerken.com/De-Veerse-Gatdam/54.html


Algemene informatie over de Deltawerken:

 http://www.deltawerken.com/

---------------------------------------------------------------------------------------
W
Westende 

Westende is een dorpje tussen Middelkerke en Nieuwpoort. Het is een mooie badplaats waar het in de zomermaanden wel erg druk kan zijn. Het is tevens ook een hele mooie stek om te vissen. Westende staat ook bekend als een “platvisstek” en waar mooie paling te vangen is.

Op het eerste zicht zou je zeggen dat het strand en de golfbrekers net hetzelfde zijn als Middelkerke en Raversijde. Maar dat is niet zo! Hier zijn de golfbrekers van het korte, brede en hogere type dan eerder vernoemde stekken. Het midden van de breker is een vlak gedeelte waar je makkelijk met een strandkar kan; aan de zijkanten steenstort. Je kan hier makkelijk met 3 vissers elk 2 strandstokken vissen. Je kan al 2 uur voor laag water op de kop van de golfbreker staan, tot 2 uur na het keren van het tij. Zo moet je bijna geen “verhuis” organiseren om de waterlijn te volgen van hoog naar laag en omgekeerd.

Parkeerplaats;
Als je uit de richting Middelkerke komt, ‘Parklaan’ zie je aan je rechter kant een (groen) Power tankstation. Neem de eerste straat rechts ‘Pluvierstraat’ en blijf deze rechts volgen en na 150 meter rij je een vrij grote parkeerplaats “Zeedijk”op. Let op! Deze is betalend!!

Als je uit de richting Nieuwpoort komt, dan rij je door de dorpskern. Aan je linker kant zie je een (groen) Power tankstation. Neem de afslag net voor het tankstation, en hou rechts aan.Of; parkeer de wagen naast de hoofdweg (gratis het hele jaar door) en bereik het strand via een van de vele zijstraatjes. het strand is op enkele 100 meter

Te vangen vis;
Westende is bekend als de ‘pladijsstek’ en je zal hier voornamelijk schar, bot en tong vangen. Mooie exemplaren paling komen ook op de kant.

In de wintermaanden is gul en wijting de te vangen vis.

Net als de stek Raversijde moet je hier uitkijken voor warrelnetten en drijfnetten. Deze zijn aangeduid door tonnetjes of drijvende petflessen.

Westende is een badplaats en,,,Van 15 juni tot en met 15 september is het verboden te vissen tussen 10.30 uur en 18.30 uur!

Aas;Zwarte pieren, geelstaarten, leeglopers; kan je ter plaatse steken. (geen vergunning voor nodig) zagers en Franse tappen worden ook gretig gesmaakt door de vissen! Die koop je uiteraard in de hengelsport zaak.

Veiligheid! Als je vanaf een golfbreker vist, doe het veilig en voorzichtig. Een aanrader; als je bij nacht vist, tracht steeds met 2 vissers vanaf een golfbreker te vissen. De ondergrond is spek glad. Een uitschuiver is snel gemaakt en ongelukken kunnen we missen!!

Wensen wij u nog een goede vangst!  jurgensweb

Fotomateriaal van deze stek

---------------------------------------------------------------------------------------
Westkappele nederland

Routebeschrijving

Vanaf de N57 neemt u de N207 via Domburg naar Westkapelle waar u naar de vuurtoren moet. (Deze ligt iets noordelijker langs de Zeedijk dan op de kaart staat aangegeven.)

U kunt ook voor de gps het oorlogsmuseum intikken of het abraham calandplein (zie foto) rij vanaf daar door want verder kunt u gerust de dijk op rijden en uw wagen heel dichtbij u parkeren

12.03.17 was ik ter plaatse en zag ik ook twee mensen vissen met strandstokken, bezemafhouders als onderlijn voorzien van portugees lood dit even ter info dat er dus ook op de bodem kan gevist worden

Westkapelle is de echte gepenstek wat het dus in de zomermaanden wel eens heel erg druk maken wat betreft de visserij en toch aan ruimte op het strand geen gebrek.

Zorg dat uw lijn een 20 a 30 meter minimaal in de zee ligt met een geepdobber eraan, zorg dat u een mooie wapperlijn hieraan heeft gebonden van één meter 25/00ste en een haak maatje 6 of 8 eraan.

Zorg dat deze haak vlijm scherp is, dus vn goede kwaliteit zijn is een must

Doe aan de haak een stripje haring, geep, een reepje van een onderbuik van een makreel of zalm of een zandspiering van 1,5 bij 8 centimeter wat naar een punt toeloopt. Als bijvangst kunt u hier soms wel eens een fint haken maar dit is meer geluk.

Met de bodemvisserij vangen we
ook wel hier platvis zonder problemen. De bodem is hier op z'n tijd, op sommige plekken, vrij oneffen dus houdt hier rekening mee.
In de wintermaanden vangen we hier ons portie wijting en soms een gulletje maar ook bot en schar, zomerse maanden dus zeker geep, baars en makreel maar ook tong

Foto's van deze stek
---------------------------------------------------------------------------------------
Z
zeebrugge

Haven Zeebrugge-Visserskruis -rederskaai

Op deze stek kan het ganse jaar door gevist worden maar in de zomer hou je best rekening met wandelende toeristen,

niet havengebonden kan je getijden vissen zonder probleem en hoef je enkel wat op te letten voor de scheepvaart want de jachthaven ligt naast deze stek links van je maar ook grote boten komen aanmeren aan de overkant, doch er is visplaats genoeg en ligt naast de marinebasis te zeebrugge.

Deze stek is nergens omschreven als verboden en er staan weinig tot veelal geen mensen te vissen , laat hier geen vuilnis na en heb respect voor de houten structuur is de boodschap.

Vangsten zijn hier zeker wijting en bot maar ook paling laat zich wel eens zien.

De stek bereiken is simpel komende van Brugge- Blankenberge rijd je de rederskaai in en hoef je niet over de "Vandamme sluis" te rijden en je kan links af mee met de jachthaven rijden tot aan de [tip voor de gps] Royal Belgian Sailing Club Clubhuis ALBERTA aan de Ommokaai 1 net voor dat clubhuis kan je rechtsaf rij de straat in draai links en volg de baan tot het einde je ziet het visserskruis al staan daar moet je zijn,

Komende van Knokke moet je over de "Vandamme sluis" rijden, de baan volgen tot het lichtschip, vanuit beide richtingen moet je aan het lichtschip indraaien daar is de rederskaai, tip voor wie het niet vind vraag naar de marinebasis te zeebrugge

Fotomateriaal van deze stek

---------------------------------------------------------------------------------------

Haven Zeebrugge- Kiwiweg

Op deze stek kan het ganse jaar door gevist worden en waar men niet zo afhankelijk van het getij is gezien het Boudewijnkanaal afgesloten is door de Vandamme sluis.

Komende van Knokke moet je over de "Vandamme sluis" rijden vooralleer men in Zeebrugge komt, de stek bevindt zich aan de 2de brug landinwaarts maar wie vanuit richting Oostende komt rijdt voorbij het centrum van Zeebrugge en vooralleer het grote sas over te steken rijdt men richting 2de brug. Het is overigens alleen nog maar toegestaan om te vissen de kant van de PSA terminal (westkant).

Opgelet: een visvergunning is hier wel nodig (een toelating om op de haven te mogen ook die kan verkregen worden bij het kantoor in de “bruine toren” aan de binnenste brug waar je kan parkeren op het terrein om het af te halen )

Wil je hier vissen dan is er nog een vergunning nodig die dan weer bij het postkantoor kan verkregen worden, het betreft het verlof zoals die er is voor binnenwaters.

Het ganse jaar door is hier wel een vis te vangen, in het najaar wijting en steenbolk, vanaf mei tem september is er dan weer paling te vangen en soms wordt er ook nog bot en af en toe een zeebaars verschalkt en de “lompen - meunen ” zijn eveneens vertegenwoordigd maar ook steenbolk, ook is deze plek een  stek waar al eens een zeebaars gevangen wordt , geen grote kalibers maar allen net de maat of er onder, als je één vangt hou dan rekening dat hier de minimumlengte van toepassing is zoals op zee, vissen op zeebaars doe je best aan de blauwe leuning gezien er daar heel wat water stroomt bij het schutten van boten in de sluis

Vissen kan er met hetzelfde materiaal en aas zoals op het strand wat een voordeel is, want als er teveel wind staat kan je gemakkelijk uitwijken naar deze stek en toch een aangename vissesie hebben.

Parkeren is sinds de aanleg van de nieuwe dijk onmogelijk, overal staan borden "parkeer en stilstand verbod" met wat geluk kan je de wagen kwijt op de parking van de bedrijven net over de baan

Fotomateriaal van deze stek

---------------------------------------------------------------------------------------

Zoutelande
Stek met zeer gevarieerde en erg goede vangstberichten het hele jaar door.

Regelmatig worden minder gangbare vissoorten gevangen, vanwege de golfbrekers, goede muien en zwinnen en niet in de laatste plaats door de vaargeul welke op sommige plaatsen 12m diep blijkt te zijn en vlak voor de kant ligt, deze veroorzaakt behoolijke stroming dus goed ankeren hier is de opdracht.

Veel hengelsporters vissen hier vaak met meerdere technieken en montages door elkaar vanwege de grote variateit aan vissoorten.

Je kan hier bij vrijwel elke duinovergang terecht en bij de sportvelden is een populaire plek maar net iets ondieper dan het bekende duinspeeltuintje:
Rijdt Zoutelande in en ga op zoek naar de duinweg (veel eenrichtingsverkeer).

Afhankelijk waar je vandaan komt zie wat parkeerplaatsen, loop hiervandaan in oostelijke richting en je kunt naast het hotel de duinen in.

Je zal de bunkers passeren van het museum en zit dan op de goede weg.
 
Na 10 minuten lopen ben je op het strand en kun je kennis gaan maken met je collega vissers want er zijn weinig momenten dat hier niet gevist wordt.
Parkeren is gratis en eventueel kun je uitwijken naar een parkeerplaats iets noordelijker dan de duinweg.
Tip is om wel je hengelsportkar mee te nemen. Het is nu ongeveer 15min lopen en zeker niet vergeten waardevolle spullen natuurlijk weer uit je auto verwijderen!
Zoutelande is een bekende stek voor: Gul, Bot, Schar, Tong, Wijting, Makreel, Zeebaars

---------------------------------------------------------------------------------------
Zwarte Polder radartoren

Je hoort al eens zeggen "zwarte polder" , ja dan is het toch best wel even denken want van Cadzand bad tot Breskens zijn nu éénmaal veel trappen, strandpaviljoenen en palenrijen nr's.

De radar toren dus ook, die heeft nr 14 en nr 15 ofwel "14 tienhonderd" en "15 de nolle".

Makkelijk is dat de weg naar deze zwarte polder stek dan ook te bereiken is via de zwartepolder weg, wie onze stek de piraat kent weet dat ie al heel dichtbij is gezien we daar nr5 hebben, je volgt gewoon de baan richting Breskens en de nummers gaan op , allemaal wat kronkelen dat wel maar deze stek is zeker geen onbereikbare en moeilijk te vinden plek.

Nadeel hier is ook weer het visverbod in de zomermaanden juni, juli en augustus van 10u tot 18u, pas vanaf dat uur kan je de hengels werpen in de hoop een visje te verschalken.

Voordeel is hier dan ook weer de grote in wintermaanden gratis parking en de totaal verharde weg tot op het strand, een mooie trap bij nr14 leid je vlekkeloos en zandloos tot op het strand.

Deze stek is een aanrader en heeft zeker geen speciale kennis of techniek nodig om hier vlekkeloos te kunnen vissen op inde winter zowel rond of platvis en in de zomer op tong, baars en andere lekker zwemmende dingen.

Vuilnisbakken aanwezig op de parking, een pvc toilethok waarvan ik wel niet weet of het bruikbaar is, wat ik wel weet is dat hier de dijken versterkt zijn in 2011 en er een mooie duin is aangelegd, je hier zowel op strand of breker kan vissen en het allemaal langs twee kanten kan bereikt worden, de makkelijkste weg via nr 14 tienhonderd , de nr 15 de nolle is iets langer te bewandelen maar brengt je beter bij de breker.

Fotomateriaal van deze stek

http://maps.google.be/maps

HEBT U EEN STEK MELDEN KAN VIA DEZE LINK stek@jurgensweb.be (klik op deze link aub)

stekken overnemen zonder toelating van jurgensweb is verboden, dont take it ask it !!