> nieuwsbrief > 22e jg. - 1e trimester 2004


ip

ZANNEKIN

Dezer dagen brengt de Vereniging/Stichting Zannekin het volgende boek uit:

Auteur: André Alexander Galle

VERTEL NOG EENS VAN BELGIË

Het wordt door Boekdrukkerij Cultura, Wetteren, vervaardigd, gedrukt in de letters Lucida Sans Unicode en Garamond en ingenaaid in een flappenkaft. Het ISBN van het boek luidt: 90-71326-20-9. Op de kaft garnalenvrouwen van Théodore Verstraete, Musée des Beaux-Arts te Doornik.

INHOUD

1926 de obus  Een jong koppel uit De Bruimbeek en Wichelen is “in de Walen” beland.

1940 schwarzbraun ist die haselnuß  Een Aalsterse schelm wil erachter komen of de Duitsers werkelijk muziek in het bloed hebben.

1949 de hurklatrines  Ruwe gezelschapsspelletjes, vechtpartijen en oorlogen liggen niet iedereen.

1949 de vertroosting der wijsbegeerte  Op aanraden van Seneca zoekt een soldaat zijn toevlucht in de schone wetenschappen.

1950 mater dolorosa  Een rouwende Duitse moeder ervaart het bezoek van een Belgische soldaat als de terugkeer van haar rebelse zoon.

1954 de laatste frank  Een volgeling van Zarathoestra is slecht bij kas en maakt dan ook weinig indruk bij een Brusselse kapper.

1956 een gouden tip  Onder het motto “niet goed, niets kwijt” verkoopt een kolonel een tip die lijnrecht uit de bek van het paard komt.

1980 charlotte aux pommes  Een echte dame vertoont zich om de dood niet met pakjes of tassen.

1984 een weekeinde in ukkel  Daar niemand weet hoe lang de eeuwigheid zal duren, hangt een overleden vrijdenker alsnog zijn huik naar de wind.

1989 baas boven baas  Een idealistische dokter kruist de degens met een halve advokaat.

1990 een onweerstaanbare paraplu  Onbeheerde voorwerpen kunnen ook door en door eerlijke mensen zwaar op de proef stellen.

1992  de schrijfmachine  Een Brusselaar bezoekt een Turks café en doet er nieuwe ideeën over België op.

bis! bis!  Een aankomende organiste maakt een lange neus naar de steunpilaren van de maatschappij.

Het boek is te koop voor € 14,80; al naar gelang de bestemming bedragen de verzendkosten voor gewone post € 1,23 of € 2,41:

Bestelling door overmaking t.n.v. Vereniging/Stichting ZANNEKIN, B. 8900 Ieper op:

·         vanuit het buitenland, zonder kosten: rekening IBAN: BE13 4648 2202 5139 / BIC: KREDBEBB, met betalingskenmerk “Galle”, onder vermelding van het adres waar u het boek wilt ontvangen.

De auteur is geboortig uit Schellebelle, Vlaanderen, maar is in Ukkel, Brabant gaan wonen. Hij studeerde Wijsbegeerte en Letteren in Gent en Sociologie in Urbino. Was aanvankelijk leraar Engels maar werd later conferentietolk bij internationale organisaties en Hoogleraar. Hij verbleef geruime tijd in Italië, waar hij de Orde van Verdienste kreeg

.