Header image    

 

 
   
Hallo, welkom op onze website

 

 

Via deze site willen we u ons bouwavontuur laten meevolgen.

30/03/2010: Eindelijk nog's een update, we zijn het ondertussen goed gewoon in onze nieuwe 'thuis'. En we hebben ook nog wat gewerkt de laatste maanden, weliswaar aan een lager tempo maar toch... Het dak is eindelijk geïsoleerd, wat een titanenwerk! Boven zijn we nog bezig met laatste vierkante meters parket te leggen en de meubels zijn ook geleverd. Zoals gebruikelijk vind je de foto's in het menu 'De bouw'

26/11/2009: Sinds 3 november zijn we officieel inwoners van de Vlierstraat! Het is enorm druk geweest in de dagen die vooraf gingen; we hebben parket gelegd, de keuken zelf geïnstalleerd en de badkamer afgewerkt. De laatste dagen van oktober hebben we verhuisd. De foto's vind je in het menu 'De bouw'.

11/08/2009: Er is weer goed gewerkt de laatste weken; de elektriciteit is bijna afgerond, de radiatoren zijn op één na opgehangen en de douche en het bad zijn geïnstalleerd. De omkasting van de 2 toiletten zijn ook in orde en zijn we gisterennacht (tot 22u30!) bezig geweest met het betondek van het terras. De foto's vind je onder het menu 'De bouw '.

27/06/2009: We hebben niet stilgezeten de laatste weken; het gelijvloers is volledig gechapt, een keuken besteld, het wordt de Mano van Kvik (www.kvik.be). De keukentoestellen en sanitair en verwarming zijn ook besteld. Boven en in de bureau komen standaard radiatoren van Quinn, in de living, keuken en de hall komen sierradiatoren, de Zana van Thermic. Voor de ketel hebben we gekozen voor de Daalderop Combifort 32/80+.

Nu is het nog even wachten op de vloerder, ze komen normaal midden augustus en dan kunnen we beginnen met het plaatsen van de keuken. Tegen die tijd zou de chape ook al voldoende gedroogd moeten zijn om in de living het onderparket te leggen.

24/05/2009: Het is weer snel gegaan de laatste dagen; de PUR-isolatie is gespoten. Boven hebben we de verwarming gelegd en alle radiatoren opgehangen, behalve die van de badkamer, waar een sierradiator komt (langere levertijd). En dit week-end is de verdieping al gechapt! De foto's vind je in het menu 'De bouw'.

17/05/2009: Eindelijk nog' s een update; de plakwerken zijn afgerond. We hebben alle leidingen vastgelegd en de ventichapebuizen voorzien voor de ventilatie. Binnenkort wordt de PUR isolatie gespoten en kunnen we beginnen met het leggen van de verwarmingsbuizen. De foto's vind je in de menu's 'pleisterwerken' en 'elektriciteit'.

04/04/2009: We hebben de vorige dagen goed moeten doorwerken! Onze plakker komt 2 weken vroeger dan voorzien, dus was het elke dag werken om de elektriciteit en het sanitair af te krijgen. De plakker heeft ondertussen de eerste kamer afgewerkt, de foto's vind je in de menu's 'pleisterwerken' en 'elektriciteit'.

18/03/2009: De blikvanger van ons huis, de poort, is ook geplaatst. De electricteitswerken gaan goed vooruit, we hebben al enkele honderden meter kabel gelegd. Binnenkort kunnen we aan de verwarming en het sanitair beginnen. De foto's zijn bijgevoegd.

24/02/2009: Ondertussen zijn de ramen ook al geplaatst, toch zo'n twee weken vroeger als voorzien, en de kleuren vallen héél goed mee. Het is natuurlijk altijd afwachten hoe de kleuren in het 'echt' meevallen als je de kleuren op een staaltje in de toonzaal moet kiezen. De foto's vind je in het menu 'Buitenschrijnwerkerij'. Momenteel zijn we de elektriciteitspotjes aan het inmetsen en tussendoor zijn we met de ronde van de vloer- en tegelhandels bezig.

16/01/2009: En ook de dakwerken zijn afgerond! Het viel al bij al nog mee met onze tegelpannen; ze werden al in november geleverd in plaats van januari zoals eerst voorzien. We zijn heel tevreden met het resultaat, de foto's vind je in het menu 'Dakwerken', met dank aan onze 'huisfotograaf' Rudi voor de mooie foto's!

12/11/2008: Het plat dak is ondertussen ook met EPDM afgedicht, nu nog wachten op de goten en onze tegelpannen. En we zijn ook begonnen het uitslijpen van de elektriciteit, na een aantal dagen van meten, slijpen, kappen en heel veel stof zijn we rond geraakt, binnenkort gaan we het sanitair nog uitslijpen. De foto's vind je bij 'Elektriciteit'.

05/11/2008: De pannen (de OVH 206 Breughel - Belgisch blauw naturel van Monier) liggen op het hoofddak, de goten en het platte dak zijn de volgende dakwerken. We zijn ondertussen met ons elektriciteitsplan bezig zodat we deze week nog kunnen beginnen met het uitslijpen van de leidingen.

30/10/2008: De dakwerken schieten goed op, de timmerwerken zijn afgerond en het onderdak is reeds geplaatst. Op het hoofddak kunnen dan ook al de pannen geplaatst worden, voor onze tegelpannen hebben we geen oplossing gevonden, da wordt dus wachten tot januari.

19/10/2008: De ruwbouwwerken zijn gedaan! We zijn supertevreden over onze aannemer; alles werd tot in de puntjes afgewerkt! De dakwerker zal gelukkig snel volgen, het hout voor het daktimmerwerk is al geleverd en onze dakwerker heeft ook reeds zijn kraan geplaatst, de eerste foto vind je in het menu 'Dakwerken'. Maar we hebben ook een eerste kleine tegenslag, onze tegelpannen voor op het kleine dak en het uitbouwtje kunnen pas in januari geleverd worden...

05/10/2008: Het einde van de ruwbouw komt in zicht. De spitsen staan erop, nu hopen dat de dakdekker niet te lang op zich laat wachten. De trap van het verdiep naar de zolder is ondertussen ook gegoten. De volgende dagen wordt het terras afgewerkt, de blauwe steen gelegd en is het de beurt aan de riolering en de regenwater- en septische put.

29/09/2008: De metselwerken zijn zo goed als klaar; de spitsen zijn bijna af. Na de afwerking van het terras en de tweede trap zijn de ruwbouwwerken klaar.

21/08/2008: De verdieping is op de dallen, en enkele binnenmuren na, zo goed als af, de trap is ondertussen ook gegoten. Volgende week zal onze aannemer al aan de spitsen beginnen!

14/09/2008: De voorste- en zijmuur op het verdiep zijn al op dalhoogte, de dallen van het overdekt terras zijn ook reeds gelegd. Momenteel is onze aannemer bezig met de bekisting van de trap. De foto's vind je in het menu 'De bouw'.

09/09/2008: Het blijft goed vooruitgaan op de bouw! 'n 'plakker' hebben we ondertussen ook vastgelegd, Eddy Jorissen zal in maart/april van volgend jaar met de plakwerken starten. Momenteel zijn we nog op zoek naar een PUR spuiter en een chapper.

29/08/2008: De ruwbouw van onze benedenverdieping is af; de welfsels zijn al geplaatst!

27/08/2008: Het gaat goed vooruit op 'de werf'! Ondertussen is onze aannemer al bezig met de binnenmuren, als alles meezit zullen volgende week de welfsels geplaatst worden. We hebben, na héél lang twijfelen, onze ramen vastgelegd, het is Schiffeleers uit Alken geworden. En we hebben voor aluminium ramen, houten deuren en -poort gekozen aangezien we dan een vrijwel onbeperkte kleurkeuze hebben, we willen namelijk grijze profielen hebben. Bij PVC was de kleurkeuze nogal beperkt en bovendien blijft aluminium toch het meest duurzame raam. De ramen kiezen vonden we tot nu toe de moeilijkste keuze; zoveel soorten profielen, PVC of alu, welke kleur,... Maar goed, we zijn er uitgeraakt. De foto's zijn bijgevoegd.

14/08/2008: Het weer zit niet echt mee, veel regendagen, maar toch schiet onze aannemer goed op! De foto's vind je zoals je weet in het menu 'De bouw'. Ondertussen zijn wij ook al op zoek naar een plakker.

07/08/2008: Het gaat goed vooruit op onze werf! Ondertussen is het dek gegoten en zijn ook al de eerste stenen gelegd. We hebben ook de handen uit de mouwen gestoken om onze gevelstenen te sorteren op kleine paletten, valt toch nie mee als ge een kantoorjobke gewoon zijt! Met onze gevelstenen zijn we echt tevreden, met echte recup is het toch altijd wat afwachten tot ze geleverd zijn, maar zoals gezegd vallen ze heel goed mee. Foto's vind je in het menu 'De bouw'. Ondertussen zijn we ook op zoek geweest naar blauwe steen en hebben we onze ramen en deuren ook zo goed als vastliggen. Onze dakwerker ligt ook vast, de gegevens vind je op de pagina 'Bouwpartners'.

01/08/2008: Zelfs op zaterdag en nog steeds in het bouwverlof is onze aannemer met onze bouw bezig, de fundamenten zijn ook reeds uitgegraven!

30/07/2008: De aannemer heeft al zijn kraan en materiaal op ons stukje geplaatst, de werf is klaar! Foto's vind je in het menu 'De bouw'

12/06/2008: Onze aannemer is ondertussen begonnen met de grondwerken! De zwarte grond is al afgegraven en de gemeente heeft voor de inbuizing van de gracht gezorgd en de bouwlijn aangeduid, het grote werk kan beginnen! De foto's vind je in het menu 'De bouw'

12/03/2008: We hebben in de tussentijd niet stilgezeten en hebben we onze aannemer vastgelegd, de prijzen voor de bouwmaterialen zijn ook binnen. Onze aannemer Marc Timmermans kan dit jaar rond het bouwverlof aan ons huis beginnen. Momenteel zijn we op zoek naar ramen en een dakwerker. De gegevens van onze aannemer en leverancier vind je op de pagina 'Bouwpartners'

23/12/2007: Onze bouwaanvraag is ondertussen goedgekeurd, en we hebben 5 aannemers gecontacteerd. De eerste prijs is binnen, nog even wachten op de andere prijsoffertes en dan kunnen we beslissen wie onze aannemer wordt. De eerste steen zal waarschijnlijk ergens in 2008 na het bouwverlof of het najaar gelegd worden.

13/07/2007: Vandaag naar de gemeente voor de ondertekening van de akte, de grond is echt van ons! Binnen 5 jaren moet we er onze domicilie hebben, dat moet lukken.

11/07/2007: Nog maar eens naar Inge, onze architecte, we hebben uiteindelijk een goed gevoel met de indeling. We gaan de knoop doorhakken, na nog een aantal kleine aanpassingen gaan we naar het definitieve plan!

 

 

 


 
Laatste toegevoegde foto's

  Foto 1


.

Foto 2
.