Onze bieren worden op artisanale wijze gebrouwen.  In tegenstelling tot commerciële bieren zal de smaak, karakter, kleur en zelfs de schuimkraag van brouwsel tot brouwsel lichtjes verschillen.
Met uitzondering van de kriek, worden  enkel de basis ingrediënten, granen (mouten, vlokken,…) hoppen, water, kruiden en gist gebruikt. 
De ingrediënten worden verwerkt zoals ze worden aangekocht. Omdat het om natuurlijke grondstoffen gaat,  zullen ze variëren van oogst tot oogst.  Wij voegen geen additieven toe om deze variaties te compenseren.
Ook het maken  van het kriekenbier gebeurt enkel met  gisting van echte krieken zonder toevoeging van siropen of smaken.
Omwille van de toevoeging van kruiden zijn deze bieren niet gebrouwen volgens  het zogenaamde “Reinheitsgebot”  waar de toevoeging van kruiden niet is toegestaan.
De bieren worden ongefilterd en niet gepasteuriseerd op ambachtelijke wijze gebotteld.
Om deze reden evolueren deze bieren in tijd en zal een rusttijd van ½ tot een jaar een positieve smaakevolutie geven.   In principe zijn de bieren tot 2 jaar na het bottelen houdbaar. Bieren voorbij de houdbaarheidsdatum zijn daarom niet slecht, maar kunnen wat aan smaak en karakter verloren hebben.  Maar ook het tegendeel kan gebeuren… Dus proef vooraleer je de inhoud in de gootsteen weg laat lopen.
Ook het koolzuurgehalte en dus ook de schuimkraag  hebben  geen stabiel karakter, maar dat maakt onze ambachtelijke bieren uniek. 
Doordat het bier ongefilterd is, zal er zich op de bodem een gistlaag afzetten. Daarom  dien je de flessen steeds rechtop te bewaren.  Ook na transport laat je best de flessen enkele dagen rechtop rusten.
Als je voorzichtig inschenkt zal de gistbodem in de fles blijven; je bier blijft dan helder.
Je mag de gist bij het uitschenken mee oproeren, maar dit geeft een andere smaak aan het bier. De biergist bevat vitamine B12 en bevordert de darmflora.

 

Like Us!

 


 

 

De bieren worden gebrouwen in inox ketels.
De eerste ketel van 300l is dubbelwandig en met propaan verwarmd.
Deze wordt gebruikt als maischketel en om te filteren.
De kookketel, ook op gas verwarmd,van 200l wordt gebruikt om het spoelwater op te warmen en na het filteren het bier te koken.
Verder is er nog een wachtkuip van 150l welke het spoelwater opslaat om te gebruiken bij het filteren.
Alle materialen zijn her en der verzameld wat het tot stand brengen van deze brouwerij vrij uniek maakt..