Reeks mooie, recente, spannende boeken, 1 keer gelezen. Uitstekende staat !


Maxime Chatham : Het mysterie van Mont Saint Michel.

Een jonge vrouw die werkzaam is aan het gerechtelijk-geneeskundig instituut in Parijs, wordt door de Franse geheime dienst gedwongen voor onbepaalde tijd te verdwijnen: haar leven loopt gevaar omdat ze, buiten haar schuld om, betrokken is geraakt bij een groot politiek schandaal. In het begin van de winter van 2005 wordt ze ondergebracht in een kloostergemeenschap van monniken en nonnen op de beroemde Mont Saint-Michel.
Al snel ontdekt ze dat de geestelijken haar aanwezigheid niet al te zeer op prijs stellen en dat ze wordt bespioneerd: ze treft gecodeerde boodschappen aan in haar appartement en merkt dat er van tijd tot tijd iemand haar kamer doorzoekt. Ze legt zich echter bij haar nieuwe situatie neer in de wetenschap dat haar leven door het politieke schandaal voor altijd veranderd zal zijn en ze tracht zoveel mogelijk met het ritme van de kloosterlingen mee te leven. Tot het moment dat ze in een bibliotheek een mysterieus dagboek vindt. Geschreven in Egypte in het jaar 1928 door ene Jeremy Matheson, een Engelse rechercheur.
In dat jaar is CaÔro in de ban van een serie gruwelijke moorden op kinderen. Hun lijken worden gevonden in de smalle, verlaten straatjes van de arme wijken van de stad of in de tombes in de necropolis, en hun lichamen zijn met veel geweld verminkt. De lokale bevolking is ervan overtuigd dat de moordenaar een 'ghoela' is, een vrouwelijke boze geest uit de verhalen van Duizend-en-ťťn-nacht.


Esther Verhoef : Close-Up.
Winnaar Zilveren Vingerafdruk 2007, nominatie Gouden Strop 2007
De tweeŽndertigjarige Margot Heijne heeft een nare scheiding achter de rug. Ze probeert haar leven op orde te krijgen en haar zelfvertrouwen terug te winnen. Haar nieuwe leven komt in een gevaarlijke stroomversnelling terecht als ze Leon Wagner ontmoet, een mysterieuze, dominante man met een bijzondere vriendenkring, die wel erg veel invloed op haar krijgt...
Een beklemmende thriller over het najagen van dromen, onzeker zijn over je lichaam en het bepalen van je grenzen.

Sakia Noort : Nieuwe buren.
Nieuwe buren speelt zich af in een Vinex-wijk en is een adembenemende en provocerende thriller over miscommunicatie binnen een relatie, seks en liefde en over de drang naar vrijheid. Met Nieuwe buren schrijft Saskia Noort opnieuw een thriller dicht op de huid van de tijd.
Eva, een kleuterjuf, en Peter, chef sportredactie bij een regionale krant, betrekken zonder veel enthousiasme hun pas opgeleverde villa in Vinexwijk De Zonnepolder. Beiden rouwen om het verlies van hun dochtertje Lieve dat na acht maanden zwangerschap levenloos ter wereld kwam. Samen zoeken ze naar een nieuwe invulling van hun leven, te midden van de modelgezinnetjes die de Zonnepolder bevolken. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef, ex-Dutchbatter en motoragent, en Rebecca, een sensuele thuiskapster, en hun zoontje Sem. Beide echtparen zijn op hun eigen manier op zoek naar geluk, dat in de maakbare samenleving om de hoek lijkt te liggen. Gezamenlijk verleggen ze hun grenzen, totdat ze erachter komen dat er geen weg terug meer is.


Caldwell & Thomason : Een Venetiaans geheim.
Voor de liefhebbers van 'De Da Vinci-code'! Een Venetiaans geheim is een vlot geschreven, zeer spannend boek waarbij de lezer wordt meegevoerd naar een wereld vol kunst, religie en wetenschap, en waarin de diepste geheimen van de Amerikaanse topuniversiteit Princeton worden ontrafeld.
In dit spannende hedendaagse verhaal staat een geheime code uit het verleden centraal die verborgen ligt in de Hypnerotomachia Poliphili van Francesco Colonna. Paul, een student aan de universiteit van Princeton, doet onderzoek naar dit liefdesverhaal vol verwijzingen naar kunst en architectuur. Zijn pogingen het geheim van Colonna te ontrafelen brengen zijn leven in gevaar en leiden uiteindelijk naar het ItaliŽ van de Reformatie.