de slideshow begint

GO! Atheneum Ninove

Iedereen VIP !

 

 

Inschrijvingen

Bij de inschrijving van een minderjarige is de aanwezigheid van één van de ouders vereist.
Gelieve bij de inschrijving volgende documenten mee te brengen:

Studieattest van het vorige schooljaar
• Rapport (advies) van het vorige schooljaar
• Identiteitskaart
• Afdruk interessetest (I like onderwijskiezer)

Om de inschrijvingen vlotter te laten verlopen, kan het formulier gedownload worden en reeds op voorhand worden ingevuld. gelieve het ingevulde formulier mee te brengen bij inschrijving.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Agenda

28 november 2018

Rapport AKTSO

29 november 2018 - 14 december 2018

Examen

10 december 2018

Projectweek BSO

17 december 2018

Inhaalmoment

17 december tot en met 20 december

Klassenraden

20 december 2018

Oudercontact

21 december 2018

Rapport EX1 - EM 2 + leerlingencontact

22 december 2018 - 06 januari 2019

Kerstvakantie

22 februari 2019

Pedagogische studiedag

 


 

Nieuws

Oktober 2018

Sportdag 4 ASO

De sportdag voor 4 aso was een initiatief van Sport Vlaanderen om leerlingen van de eerste en tweede graad aan het sporten te zetten. De voormiddag bestond uit een kleine competitie van proeven zoals boogschieten, touwspringen, een rambo-parcours, enz...
Na een lunchpauze op de tribunes van de topsporthal konden de leerlingen hun gekozen sport uitvoeren. Er was in de namiddag tennis, voetbal, badminton, dans, arrow tag, klimmen, ....

Alle leerlingen hebben deze dag zonder kwetsuren en met veel sportplezier doorgemaakt.

Oktober 2018

04 oktober 2018 - Jobbeurs 2018

Ook dit jaar brachten de 7de jaars kantoor, kinderzorg en thuis- en bejaardenzorg/Zorgkundige o.l.v. mevr. Vierendeel, mevr. De Hauw en mevr. Baeyens een bezoek aan de jobbeurs in De Kuip in Ninove.

Hier werden niet alleen potentiële werkgevers ontmoet maar ook  informatie verzameld over mogelijke opleiding, verschillende werkvelden en nuttige contacten gelegd.

 

September 2018

28 september 2018 - obstakelrun

"In het verleden werd steeds de interscholencross georganiseerd voor de leerlingen van het secundair onderwijs. De motivatie om hieraan deel te nemen, daalde ieder jaar. Het werd tijd voor iets nieuws : een hindernissenrun. Dit jaar werd de eerste editie obstakelrun door de sportdienst van Ninove aangeboden. Een uitdagende formule van 13 hindernissen, die men in klasverband dient af te leggen, komt de klasgeest alleen maar ten goede. We kunnen uit de reacties van de leerlingen en de organisatoren afleiden dat het een geslaagde dag was."

 

Juni 2018

Sportieve school 2017

Onze school behaalde het label van sportieve school 2017 door de stichting Vlaamse Schoolsport.

Juni 2018

Bezoek Coca Cola Visitors Center te Wilrijk

Tijdens de projectweek brachten 5 en 6 Kantoor onder leiding van mevr. Bauwens, de heer Barbieur en mevr. De Hauw voor het vak kantoortechnieken een bezoek aan het Coca Cola Visitors Center te Wilrijk.

Niet alleen de distributieketen maar ook het logistieke gedeelte én de geschiedenis van Coca Cola werd ons heel dynamische manier voorgesteld.

Mei 2018

Het schooljaar zit er bijna op en de de eindwerken van onze zesdejaars KSO zijn zo goed als af...
Het is dus weer tijd om de Tentoonstelling KSO aan te kondigen!

Ook dit jaar is het zeker en vast weer de moeite om te komen kijken!
De werken kunnen bezichtigd worden tijdens het weekend van 2 en 3 juni 2018 in het Oud-stadhuis van Ninove.

⏰ Vrijdag 1 juni: Vernissage om 19.30 u
⏰ Zaterdag 2 juni: Tentoonstelling van 14.00 u tot 18.00 u
⏰ Zondag 3 juni: Tentoonstelling van 14.00 u tot 18.00 u

 

Mei 2018

16 mei 2018 - voetbaltornooi

Woensdag 16 mei organiseerden de leerkrachten LO (samen met SVS - stichting vlaamse schoolsport) een voetbaltornooi op het kunstgrasveld van Pollare van 13-15u.
Twee ploegen miniemen (MS), drie ploegen cadetten (3des) en drie ploegen scholieren (6+7des) namen deel. Het werd een zeer aangename namiddag. Zelfs Filip Malfroot, onze gepensioneerde collega LO kwam meehelpen.

Januari 2018

10 januari 2018 - SVS - schaatsen te Liedekerke

 

Januari 2018

10 Januari 2018 - SNS : een uniek project voor Sport Na School

Heb je met nieuwjaar goede voornemens gemaakt om meer aan sport te doen?
Ben jij iemand die graag van alle sporten proeft ? Of wil je gewoon eens iets anders proberen ? Dan is de SNS-pas op jouw lijf geschreven. Met deze sportpas kies je immers zelf wat, wanneer en hoeveel je wil sporten.
De deelnemende sportcentra in regio Ninove zijn : Club 9400, zwembad Ninove, zwembad Liedekerke, schaatsbaan Liedekerke, Engelse boks in de sporthal van Ninove, atletiek Gooik, judo Gooik, Imove Gooik.
Er zijn een heleboel toffe activiteiten, waaronder zeker iets naar je gading.
Op www.sportnaschool.be kan je meer informatie en het volledige aanbod terugvinden.
Het project is enkel geldig op schooldagen, dus niet tijdens de weekends en schoolvakanties.
Kostprijs : 30 euro voor de periode na nieuwjaar. Je mag onbeperkt sporten!
Je SNS-pas is een strikt persoonlijke kaart, die bij elke sportbeurt wordt afgestempeld. Is je kaart vol, dan krijg je een nieuwe kaart. De ziekenfondsen betalen een deel van de SNS-pas terug. Via je leerkracht lichamelijke opvoeding kan het formulier ingevuld worden.
Inschrijven kan via www.sportnaschool.be, via je leerkracht lichamelijke opvoeding of in de sporthal van Ninove.

http://www.kaninove.be/snsbrief.doc

Januari 2018

10 januari 2018 - schaatsen in Liedekerke

Woensdagnamiddag 10 januari kan je deelnemen aan een initiatie schaatsen in Liedekerke. SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) heeft de schaatsbaan in Liedekerke afgehuurd voor alle scholen uit de regio. 
Belangrijk : vergeet je niet in te schrijven !

http://www.kaninove.be/svsschaatsen.doc

December 2017

Warmste week

Wat startte als een klein project van onze 7 kantoor, mondde uit tot een groot succes! In het kader van De Warmste Week steunden zij met het GO Atheneum Ninove de Vlaamse diabetescentra voor kinderen en adolescenten.
Simpel idee - soep maken en verkopen.
Hoeveel soep? VEEL soep! 725 liter soep !Aan wie verkopen? Aan iedereen die zijn/haar steentje wou bijdragen! Passanten aan de Ninia, Gamma, Carrefour, (oud-)collega's op onze school, ... Massaal veel mensen kochten deze soep.

En wat levert dat op? Maar liefst 3000 euro!

Op de bovenstaande foto pronkt de delegatie die de cheque kon overhandigen vanavond op het Provinciaal domein Puyenbroeck bij Warmste Week!Bedankt aan iedereen die mee heeft geholpen aan dit mooie project, al was het maar door een bekertje soep te kopen. En een extra bedanking voor onze leerlingen van 7 Kantoor.
Wees fier op jullie zelf!

Bekijk hier het interview: https://dewarmsteweek.stubru.be/actiefilm/soep-je-warm-voor-vdka 

November 2017

16 november 2017 - Diabetesmarkt Zottegem

De leerlingen van 7 Zorgkundige brachten een bezoek aan de Diabetsmarkt te Zottegem. Het thema van hun geïntegreerde proef is diabetes en voetverzorging bij mensen met diabetes. 

Professionals m.b.t. diabetes waren aanwezig o.a. diabetesliga, podoloog, voedingsdeskundigen, mutualiteiten, firma’s met specifieke voeding voor mensen met diabetes, kans om  risicobepaling te laten doen, … 

De leerlingen hadden de kans om concrete vragen te stellen en doc. te verkrijgen. Achteraf kregen iedereen nog proevertjes van suikervrij gebak aangeboden en een drankje.

 

Oktober 2017

16 oktober 2017

NIEUWE ADJUNCT-DIRECTEUR VOOR HET GO! ATHENEUM NINOVE

Naast een nieuw campusgebouw, krijgt het GO! Atheneum Ninove dit schooljaar er ook een nieuw directielid bij. Mevrouw Christel Cock is vanaf maandag 16 oktober de nieuwe adjunct-directeur van het GO! Atheneum Ninove.

De kersverse adjunct is alvast geen nieuw gezicht op de schoolcampus. Tot voor kort gaf Mevr. Christel Cock wiskunde in de 2de graad van het Atheneum en was reeds 16 jaar als leerkracht werkzaam in de school. “De laatste dagen als leerkracht leverden mij een dubbel gevoel op.” Zegt Mevr. Cock. “Het afscheid van mijn leerlingen is niet zo gemakkelijk, maar ik ben wel klaar voor deze nieuwe uitdaging.”

De instap in de nieuwe functie was niet onvoorbereid. Reeds vorig schooljaar volgde Mevr. Cock de talentenwerf van de scholengroep 19 Dender, een verkennende opleiding die moet gevolgd worden door medewerkers die een leidinggevende functie wensen op te nemen. “Ook de schoolwerking ken ik reeds goed, door er als leerkracht te hebben in meegedraaid. Vanuit het directiebureau voelt het toch anders dan vanop de klasvloer.” Mevr. Cock kan eveneens beroep doen op de ervaring van directeur Helga Van Der Elst van wie zij nu de rechterhand wordt.

Oktober 2017

Zaterdag 21 oktober organiseren wij (Evi Nerinckx, Elien Ots, Dana Appelmans, Nieke Goessens) tijdens de kaas- en wijnavond een opvang voor jullie kinderen waar er spelactiviteiten worden voorzien. Zo zullen we de kinderen een leuk dansje leren, grimeren, met een zelfgemaakte twister spelen en nog vele andere leuke activiteiten.

Breng gerust je kleine spruit of grote kapoen mee. De spelletjes gaan door binnen de schoolmuren. Dit is volledig vrijblijvend en gratis.

Daarnaast zorgen Sheila, Charlotte en Shelsey voor een lekker dessert: zelfgemaakte wafels! De prijs hangt af van de keuze van de wafel : € 1,50 voor een gewone wafel, €2,00 voor een wafel met suiker, €2,50 voor een wafel met chocolade saus of slagroom. Met de opbrengst van deze wafels zouden zij graag vzw ‘toekomst voor Senegal’ een hart onder de riem steken. Deze vzw zorgt ervoor dat kleuters en lagere schoolkinderen een kans krijgen op onderwijs.

Heb je te veel gesmuld van de lekkere kazen? Geen probleem! Je kan ook wafeltjes meenemen naar huis.

Beide activiteiten zullen starten om 17u en eindigen om 21u.

Hopelijk tot dan!

Evi, Elien, Dana en Nieke (7TBZ) - Shelsey, Sheila, Charlotte (7TBZ)

Oktober 2017

Jobbeurs Ninove

De 7de jaars kantoor, kinderzorg en thuis- en bejaardenzorg namen deel aan de jobbeurs in Ninove. Met hun CV in de hand gingen ze alvast op zoek naar een latere job.

Oktober 2017

Leren plannen

Om de 3de jaars en nieuwe leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden tijdens het plannen van hun examens gingen -naar jaarlijkse gewoonte- vorige week de sessies leren plannen door in het auditorium.

September 2017

Talrijke opkomst op infoavond voor de ouders van nieuwe leerlingen.

Op dinsdag 19 september 2017 werden de ouders van nieuwe leerlingen uitgenodigd om kennis te maken met de directie en klastitularis.

Na een welkomswoord door de directeur mevr. Van der Elst, kregen de ouders meer info over onder andere het gebruik van het digitaal schoolplatform Smartschool, de schoolwerking en leerlingenbegeleiding. Leerlingen van 7 Kantoor werden betrokken als onderdeel van hun opleiding, o.a. voor het onthaal van de aanwezigen.

Na de infosessie werden de ouders uitgenodigd voor een informele babbel met elkaar en met de leerkrachten waarbij ze een drankje met versnapering aangeboden kregen.

 

September 2017

Op dinsdag 19 september 2017 organiseren wij een infoavond voor alle ouders van onze nieuwe leerlingen. We verwelkomen jullie graag om 19 uur in het schoolrestaurant (inkom via de poort van de middenschool).

Tijdens deze avond krijgt u de gelegenheid om mevrouw de Directeur, de klastitularis(sen) en verschillende leerkrachten van uw zoon/dochter te leren kennen. Verder krijgt u ook een woordje uitleg over de werking van de school en Smartschool. Nadien wordt u een drankje aangeboden om al deze informatie smakelijk door te spoelen.

Hopelijk tot dan!

 

September 2017

Vanaf september worden de nieuwe gebouwen in gebruik genomen. 

April 2017

28 april 2017 - 100 dagen laatstejaars

De laatstejaars konden tijdens hun 100 dagen kiezen uit : lazershooting, escape room of trampolinepark. 

Hieronder enkele sfeerfoto's van het trampolinepark  Jumpsky.

 

April 2017

20 april 2017 - Sportdag 6 BSO

6 BSO nam deel aan de sportdag in Jette.

Via ww.ehb.be/foto/sportprikkels kan je de foto's bekijken.

April 2017

18 april 2017 - De kilometervreter

Opnieuw mogen de leerlingen van het GO! Atheneum Ninove een "challenge" van hun “bucket list” vinken: ‘De kilometervreter’. Dinsdag 18 april gingen de leerlingen van 6VZb aan de slag met deze uitdaging. De leerlingen wilden de mensen die hun steentje bijdragen aan een groen milieu in de bloemetjes zetten. Ze deelden heerlijke wortelsoep uit aan het station om de pendelaars te bedanken.  Het streekproduct van dienst waren knapperige wortelen, vers gekocht op de wekelijkse markt in het centrum. De pendelaars waren aangenaam verrast en de leerlingen zagen dat het goed was! #9400 toeren #dekilometervreter #check!

Maart 2017

17 maart 2017 - Bednet

Om aandacht te schenken aan de actie van Bednet zijn 7 kantoor en 7 KZ in de les lichamelijke opvoeding gaan zwemmen met hun pyama aan.  Zelfs de redster staat mee op de foto (we hadden een extra pyama mee voor haar). 

November 2016

15 november 2016 - 3 ASO-TSO-KSO

Onze leerlingen van 3 ASO – TSO – KSO luisterden op dinsdag 15 november naar jeugdschrijver Dirk Bracke die zijn werk kwam toelichten. Dirk Bracke  is een veelgelezen schrijver en weet goed jongerenthema's te behandelen. 

Dirk Bracke had het vooral over zijn boek Het Engelenhuis dat werd verfilmd. In dit boek brengt hij het verhaal van een meisje dat in een gesloten instelling werd opgenomen en onder andere in contact komt met een junkie die eveneens zit opgesloten. Voor achtergrondinformatie rond dit thema bezocht de jeugdschrijver een twintigtal keer de instelling in Beernem waar meisjes van 12 tot 18 jaar worden geïnterneerd.

 Natuurlijk mocht de informatie rond het verfilmen van de romans Black en Back niet ontbreken. In deze verhalen vertelt Bracke  over de jeugdbendes in Brussel. Het verhaal is dat van de vijftienjarige Mavela die lid is van de gevreesde Brusselse jeugdbende Black Bronx.

Dirk Bracke heeft het vrijwel altijd over de achtergrond van zijn verhalen. Blijkbaar valt dat allemaal in de smaak van de leerlingen want zij tonen zich altijd heel geïnteresseerd.

Leerkracht Nederlands, Ilse De Paepe vertelt : ‘ Onze leerlingen lezen Dirk Bracke graag. Dat komt omdat hij onderwerpen behandelt die hun belangstelling wegdragen: holebi's, drugs, straatbendes. Daarom vonden wij het een goeie gelegenheid om hem naar onze school te vragen.'

 Enkele leerlingen aan het woord :

 Ik vond het een zeer leuke en interessante lezing. De manier waarop hij vertelt hoe hij het verhaal geschreven heeft is zo mooi. Zijn boeken zijn zeker een aanrader en ik ga ook meer boeken van hem lezen.

Fien D.N.

De lezing met Dirk Bracke was interessant, hij gaf veel nuttige informatie over bijvoorbeeld een gevangenis voor jongeren , de verschillende fases die meisjes moeten doorstaan in een gesloten instelling, …. Hij sprak heel uitgebreid en op een boeiende manier over de verfilming van zijn boek Black. Op het einde beantwoordde hij ook alle vragen die we hem stelden. Iedereen vond deze lezing wel zeer boeiend en hij kreeg een welverdiend applaus.

Femke V.D.H.

De lezing met Dirk Bracke was tof want je hoorde hoe hij de boeken heeft geschreven. Ook vertelde hij leuke, interessante waargebeurde verhalen.

Jan M.

Oktober 2016

EMA 28 oktober 2016 - bezoek "Foundation Verbeke"

Op vrijdag 28 oktober 2016 brachten 3 & 5 kso een bezoek aan “Foundation Verbeke” te Kemzeke. Deze private kunstsite kan niet worden vergeleken met een gewoon bezoek aan een kunstmuseum. In tegenstelling met een klassiek museumgebouw, krijg je hier in omgebouwde loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke en het rondom liggende natuurgebied, een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst te zien. Cultuur, natuur en ecologie komen er samen.

Naast de vele werken uit de vaste collectie konden we er ook de tijdelijke tentoonstelling “bewogen beweging” aanschouwen. Hier komen twee Nederlandse kunstenaars aan bod met hun kinetische installaties namelijk Theo Jansen en Zoro Feigl.

Meteen bij aankomst trok het werk van Zoro Feigl onze aandacht. De industriële materialen zoals plastic bladen, kabels, touwen, … worden in beweging gezet door motoren, waardoor er een soort van dans der materialen ontstaat. Van Theo Jansen konden we er vlak na de middag zijn strandbeesten in beweging zien komen. Deze strandbeesten van Theo Jansen, grotendeels samengesteld uit PVC-buizen, worden normaal gezien door de wind aangedreven, maar werden nu met luchtcompressoren in beweging gebracht. Beide kunstenaars vertroebelen de lijn tussen kunst, techniek, mechanica en biologie.

Er liep ook gelijktijdig een retrospectieve tentoonstelling van Roger Van de Wouwer. Deze surrealistische schilder en illustrator bleek betekenis en functie van afbeeldingen in vraag te stellen in tekeningen, schilderijen en collages.

 

Oktober 2016

EMA 28 oktober 2016 - bedrijfsbezoeken Slaghmuylder en Plastuni

 In de voormiddag bezochten de leerlingen de Ninoofse brouwerij Slaghmuylder. Na een introductiefilm werden de grondstoffen voor het bierbrouwen getoond: de gekiemde gerstkorrels die men mout noemt, het water dat zich in de grote opslagtanks op het dak bevindt, de levende gist en de hopbloemen. We zagen de moutpletters, de brouwketels, de gistingstanks en de hergisting op fles. Aan het einde kon ook de bekende Witkap geproefd worden.

In de namiddag gingen we te voet naar het industrieterrein. Het bedrijf Plastuni Operations produceert daar flessen, bidons en flacons in alle kleuren en met bedrukking, die de leerlingen herkennen van mayonaise, detergenten, cosmetica enz... Het meest  interessante was ongetwijfeld om te zien hoe de lopende kunststof voor onze ogen in een vaste flesvorm getransformeerd werd door het proces van blaasextrusie. Voor de meeste leerlingen was het ook de eerste keer dat ze een productielijn in een fabriek konden bekijken.

Oktober 2016

4VV

In samenspraak met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden te Tongeren, hebben vrijwilligers een actie opgestart om de vereniging op een ludieke manier te helpen. Dit initiatief bestaat uit de verkoop van ingezamelde plastic dopjes aan verschillende plastic verwerkende bedrijven. Steunacties zijn vaak nodig. Dat deze actie met dopjes wordt gevoerd, is misschien iets ludieks en speciaals, maar het doel blijft hetzelfde.
Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vindt namelijk dat het niet fair is dat er een financiële discriminatie zou ontstaan, en vindt dat elke persoon met een visuele beperking evenveel recht heeft op een geleidehond als hulpmiddel. 

Met trots kunnen we jullie meedelen dat de eerste zak met dopjes is gevuld. Bedankt!! De tweede zak staat reeds klaar dus blijf jullie dopjes deponeren.
Even ter herhaling: alle plastic dopjes zijn welkom! Bijv. dopjes van: flesjes, potjes, zeep, deo, wasverzachter...

Oktober 2016

Rouw en verdriet

Op donderdag 20/10 voerde een mimespeler tijdens de middagpauze een act op rond rouw en verdriet. De leerlingen van onze school mochten een boodschap achterlaten op deze persoon en werden uitgenodigd de facebookpagina van het project #verlies te bezoeken. 

Via deze actie willen wij als school tonen dat we ook dit minder vanzelfsprekende onderwerp een plaats proberen te geven in onze school. 

Oktober 2016

3 en 4 BAK: Dr. Hemerijckx-project:

In het kader van de viering van 50 jaar Dr. Hemerijckx-comité worden er in de stad bomen versierd. Dr. Hemerijckx was een dokter uit Ninove die lepra-paciënten verzorgde in Congo en in India. Hij hield altijd zijn spreekuur onder de bomen. Vandaar dat er aan heel wat verenigingen en scholen in Ninove gevraagd werd om iets in en onder de bomen te doen. Met het KSO van GO!Ninove hebben daar aan meegewerkt. Het was een fijne ervaring zowel voor de leerlingen als voor de leerkrachten om iets te verwezenlijken binnen een groter project in onze stad.

September 2016

Het leerkrachtenteam ondertekent de pijlers van het GO! en verwelkomen alle ouders en leerlingen op onze school.

September 2016

SVS voetbal 4x4


Op woensdag 21 september 2016 kunnen de leerlingen deelnemen aan het voetbaltornooi georganiseerd in samenwerking met SVS (stichting vlaamse schoolsport).
Verzamelen om 13.15u  aan de sporthal van  Ninove.  Het einde is voorzien rond 15.00u.  Omkleden en douchen kan in de kleedkamer van de sporthal. We spelen op de kunstgrasvelden.


Inschrijven kan bij de leerkrachten LO - vervoer gebeurt op eigen initiatief.

Juni 2016

13 juni 2016 - GIP 6 Kantoor

Op vrijdag 3 juni ging de GIP-verdediging van 6 kantoor door. De leerling op de foto had een fictief bedrijf rond partytenten en toebehoren. Voor de verdediging had ze zelf een maquette gemaakt met de producten uit haar fictief bedrijf.

Mei 2016

13 mei 2016 - Schoolbal 'the last dance!'

Op vrijdag 13 mei was het eindelijk zover : ons schoolbal 'the last dance'l! 
We werkten hier maanden naar toe tijdens de PAV lessen en mochten vrijdag het beste van onszelf geven in Roosdaal Palace. De drank stond koud, de hapjes waren hapklaar. Omstreeks 22 uur kwamen de eerste feestneuzen de dansvloer op. Zowel leerlingen als leerkrachten gingen uit de bol op muziek van DJ TELETRIC, DJ N-ONE en DJ NAZIF. Wat voor velen een ongeluksdag was, werd voor ons een mooi einde van onze schoolcarrière. Bedankt aan alle mensen die er samen met ons een onvergetelijke avond van maakten!


7 Kantoor

 

Mei 2016

21 mei 2016 - Opencampusdag - Groot Dictee der Talen

U kent uiteraard Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, de spellingwedstrijd die sinds 1990 plaatsvindt in de Eerste Kamer in Den Haag.  Elk jaar strijden prominente en minder prominente Vlamingen en Nederlanders om de titel van ‘beste speller van de Lage Landen’. De aartsmoeilijke teksten voor het Dictee worden steevast geschreven door coryfeeën van de Nederlandstalige letteren.

Op onze opencampusdag van 21 mei wil het GO! Atheneum op zoek gaan naar de beste speller van Ninove en omstreken. In ‘Het groot dictee der Talen’ , georganiseerd door de taalleerkrachten van het GO! Atheneum, kan u uw spellingkunstjes tonen!

Interesse?

Spoed u op 21 mei om 15.30u (inschrijven vanaf 15.15u) naar lokaal B120 (auditorium), waar mevrouw Karen Braeckman u het spellingvuur aan de schenen zal leggen!

Voor de winnaar ligt er een bon van Standaard Boekhandel klaar.

Wij hopen u massaal te zien verschijnen om uw eer te verdedigen.

 

Maart 2016

13-14-16-16 mei 2016 - Tentoonstelling GIP 6 VBK

De leerlingen van het zesde jaar Vrije Beeldende Kunsten stellen hun eindwerk tentoon in de hospitaalkerk van Ninove.

Maart 2016 Een fantastische gwp-week ondanks aanpassingen.
Ga naar gwp (jaarlijkse thema's) voor meer info.
Maart 2016

03 en 04 maart 2016 - Sportdag 7 BSO - 6 ASO/TSO/KSO

Sportdag in Topsporthal te Gent o.l.v. Hogeschool Gent.

Maart 2016

4 maart 2016 - Nationale Pyamadag

Op vrijdag 4 maart 2016 namen meer dan 700 scholen deel aan de eerste Nationale Pyjamadag, georganiseerd door Bednet. Bednet is een organisatie die langdurig zieke kinderen toch in de klas wil laten deelnemen aan de lessen via webcams. Om de organisatie nog meer bekendheid te geven, riep Bednet 4 maart uit tot Nationale Pyjamadag.

Hét ideale moment dus om vijf minuutjes langer te kunnen slapen en in sloffen en een pyjama op school te verschijnen, zoals bijvoorbeeld een groot aantal leerlingen en personeel van het Koninklijk Atheneum deden.

 

Februari 2016

19 februari 2016

Teambuilding voor 4 VV door 7 KZ

In functie van een project voor het vak PROJECT ALGEMENE VORMING(PAV) organiseerden de leerlingen van 7 KINDERZORG een TEAMBUILDING voor de leerlingen van 4 VOEDING VERZORGING.

 

Maart 2016

 

Vrijdag 4 maart 2016 is de eerste Nationale Pyjamadag van Bednet.

En onze school doet mee. Bednet zorgt ervoor dat langdurige zieke kinderen en jongeren die niet naar school kunnen van thuis uit en samen met hun eigen klas toch de lessen kunnen volgen.

Door mee te doen, tonen we dat we de zieke kinderen en jongeren steunen en maken we Bednet meer bekend, zodat ze nog meer kinderen kunnen helpen.

Wil jij ook in pyjama naar school komen op 4 maart? Dat zouden we alvast fijn vinden.

Februari 2016

 

Vlaamse Wiskunde Olympiade/Junior Wiskunde Olympiade

Wolfgang Waegemans (6 LAWI) en Elena Van Vooren (4 WE) gaan door naar de tweede ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade/Junior Wiskunde Olympiade; van harte proficiat daarvoor.

Wij willen ook alle andere deelnemers van de 2de en 3de graad feliciteren met hun behaalde scores.

Het wiskunde-team

December 2015

02 december 2015 - Volleybaltornooi voor leerkrachten (en familie) in de sporthal Ottoy-Denderleeuw.

Onze ploeg speelde tegen MS Ninove, MS Denderleeuw, KA Denderleeuw, en o.a. Handelsschool Aalst.

Aan inzet en teamspirit geen gebrek.

November 2015

EMA 30 november 2015 - 7 Kantoor

In de voormiddag bracht het zevende jaar kantoor een bezoek aan brouwerij Slaghmuylder.

Daar was er een brouwer aanwezig die ons een rondleiding gaf en die eventuele vragen uit eigen ervaring kon beantwoorden. Hij liet ons het brouwproces zien van de graankorrel tot het uiteindelijke bier. Tot slot kregen we de kans het bier zelf te proeven.

In de namiddag gingen we langs bij de brandweer van Ninove.

We kregen uitleg over wat de taken zijn van de brandweer. Ze lieten ons het uniform en de zuurstoffles die ze op hun rug dragen bij het binnengaan in een brandende woning zien.
We mochten het uniform ook zelf eens aantrekken. De procedure van het moment van de oproep tot het moment van vertrek naar de plaats delict werd ons uitgebreid gedemonstreerd.
We kregen ook uitleg over een oproep met de ziekenwagen en er werd gedemonstreerd hoe een reanimatie moet worden uitgevoerd. De nadruk werd gelegd op het feit dat je beter iets doet dan niets.

Het was een zeer leerrijke en interessante dag!
Graag willen wij de mensen van brouwerij Slaghmuylder en de brandweerlui bedanken voor hun tijd en bijdrage aan onze boeiende uitstap!

Sofie De Sadeleer & Alana Schouppe - 7 Kantoor

Oktober 2015

29 oktober 2015

De leerlingenraad organiseert het project 'Zin om te bewegen'.

Hier klikken voor filmpje

Oktober 2015

23 oktober 2015 - Samenwerkingsproject

Samenwerkingsproject tussen 3 Sociaal Technische Wetenschappen KA, PTI en leerlingen Middenschool (richting hout).

 

Oktober 2015

09 oktober 2015

4 VV voert enthousiast onderhoudsoefeningen uit op onze campus.

Mei 2015

20 mei 2015 - Provinciaal kampioenschap badminton

Proficiat aan Marvin De Buyst met zijn provinciaal kampioenschap badminton

(jongens scholieren °97 - °96 - reeks B).

Mei 2015

12 mei 2015

Leerlingenraad organiseert festival Croes Control

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-ninove/leerlingen-atheneum-organiseren-zelf-festival-a2319105/

Mei 2015

10 mei 2015

Schoolfeest KA Ninove

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-ninove/leerlingen-en-leraars-tonen-kunstjes-tijdens-schoolfeest-a2316177/

Maart 2015

Op dinsdag 24 maart 2015 organiseerden de leerlingen van 7 Zorgkunde,

het praktijkgedeelte van hun geïntegreerde proef in het woonzorgcentrum Domein Castelmolen.


Meer hierover kan je lezen via

http://www.persinfo.org/2015/03/30/leerlingen-zorgkunde-go-ka-ninove-activeren-senioren

http://editiepajot.com/regios/42/articles/42521

Maart 2015

26 maart 2015

Tijdens de lessen stoichiometrie werden er pannekoeken gebakken.

De leerlingen kregen een massa bloem mee en moesten dan de andere ingrediënten

via de correcte verhouding bepalen.

Ondertussen werden de vaardigheden met het omgaan van de bunsenbrander, weegschaal ed ingeoefend.

 

logo GO