de slideshow begint

GO! Atheneum Ninove

iedereen VIP !

 

 

Inschrijvingen OV4 Type 9 GO! Atheneum Aalst, GO! MS Ninove, GO! Atheneum Ninove GO! IBSO De Horizon:

Voorrangsperiode voor broers of zussen & kinderen van personeel en GO! IBSO De Horizon:
1 februari 2017 t.e.m. 10 maart 2017

Vrije inschrijvingen starten op 25 maart 2017 in GO! Atheneum Aalst, GO! MS Ninove & GO! Atheneum Ninove

 

 

Inschrijvingen

Tijdens de schooldagen:
Van 8.30 uur tot 12.00 uur
Van 13.00 uur tot 16.30 uur (niet op woensdag)

Bij de inschrijving van een minderjarige is de aanwezigheid van één van de ouders vereist.
Gelieve bij de inschrijving volgende documenten mee te brengen:
Studieattest van het vorige schooljaar
• Rapport (advies) van het vorige schooljaar
• Identiteitskaart
• Afdruk interessetest (I like onderwijskiezer)

 

Agenda

27 maart 2017 - 31 maart 2017 GWP / VOET
01 april 2017 - 16 april 2017 Paasvakantie
17 april 2017 Paasmaandag
19 april 2017 Onderwijsbeurs
02 mei 2017 EMA

 


 

Nieuws

Maart 2017

17 maart 2017 - Bednet

Om aandacht te schenken aan de actie van Bednet zijn 7 kantoor en 7 KZ in de les lichamelijke opvoeding gaan zwemmen met hun pyama aan.  Zelfs de redster staat mee op de foto (we hadden een extra pyama mee voor haar). 

November 2016

15 november 2016 - 3 ASO-TSO-KSO

Onze leerlingen van 3 ASO – TSO – KSO luisterden op dinsdag 15 november naar jeugdschrijver Dirk Bracke die zijn werk kwam toelichten. Dirk Bracke  is een veelgelezen schrijver en weet goed jongerenthema's te behandelen. 

Dirk Bracke had het vooral over zijn boek Het Engelenhuis dat werd verfilmd. In dit boek brengt hij het verhaal van een meisje dat in een gesloten instelling werd opgenomen en onder andere in contact komt met een junkie die eveneens zit opgesloten. Voor achtergrondinformatie rond dit thema bezocht de jeugdschrijver een twintigtal keer de instelling in Beernem waar meisjes van 12 tot 18 jaar worden geïnterneerd.

 Natuurlijk mocht de informatie rond het verfilmen van de romans Black en Back niet ontbreken. In deze verhalen vertelt Bracke  over de jeugdbendes in Brussel. Het verhaal is dat van de vijftienjarige Mavela die lid is van de gevreesde Brusselse jeugdbende Black Bronx.

Dirk Bracke heeft het vrijwel altijd over de achtergrond van zijn verhalen. Blijkbaar valt dat allemaal in de smaak van de leerlingen want zij tonen zich altijd heel geïnteresseerd.

Leerkracht Nederlands, Ilse De Paepe vertelt : ‘ Onze leerlingen lezen Dirk Bracke graag. Dat komt omdat hij onderwerpen behandelt die hun belangstelling wegdragen: holebi's, drugs, straatbendes. Daarom vonden wij het een goeie gelegenheid om hem naar onze school te vragen.'

 Enkele leerlingen aan het woord :

 Ik vond het een zeer leuke en interessante lezing. De manier waarop hij vertelt hoe hij het verhaal geschreven heeft is zo mooi. Zijn boeken zijn zeker een aanrader en ik ga ook meer boeken van hem lezen.

Fien D.N.

De lezing met Dirk Bracke was interessant, hij gaf veel nuttige informatie over bijvoorbeeld een gevangenis voor jongeren , de verschillende fases die meisjes moeten doorstaan in een gesloten instelling, …. Hij sprak heel uitgebreid en op een boeiende manier over de verfilming van zijn boek Black. Op het einde beantwoordde hij ook alle vragen die we hem stelden. Iedereen vond deze lezing wel zeer boeiend en hij kreeg een welverdiend applaus.

Femke V.D.H.

De lezing met Dirk Bracke was tof want je hoorde hoe hij de boeken heeft geschreven. Ook vertelde hij leuke, interessante waargebeurde verhalen.

Jan M.

Oktober 2016

EMA 28 oktober 2016 - bezoek "Foundation Verbeke"

Op vrijdag 28 oktober 2016 brachten 3 & 5 kso een bezoek aan “Foundation Verbeke” te Kemzeke. Deze private kunstsite kan niet worden vergeleken met een gewoon bezoek aan een kunstmuseum. In tegenstelling met een klassiek museumgebouw, krijg je hier in omgebouwde loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke en het rondom liggende natuurgebied, een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst te zien. Cultuur, natuur en ecologie komen er samen.

Naast de vele werken uit de vaste collectie konden we er ook de tijdelijke tentoonstelling “bewogen beweging” aanschouwen. Hier komen twee Nederlandse kunstenaars aan bod met hun kinetische installaties namelijk Theo Jansen en Zoro Feigl.

Meteen bij aankomst trok het werk van Zoro Feigl onze aandacht. De industriële materialen zoals plastic bladen, kabels, touwen, … worden in beweging gezet door motoren, waardoor er een soort van dans der materialen ontstaat. Van Theo Jansen konden we er vlak na de middag zijn strandbeesten in beweging zien komen. Deze strandbeesten van Theo Jansen, grotendeels samengesteld uit PVC-buizen, worden normaal gezien door de wind aangedreven, maar werden nu met luchtcompressoren in beweging gebracht. Beide kunstenaars vertroebelen de lijn tussen kunst, techniek, mechanica en biologie.

Er liep ook gelijktijdig een retrospectieve tentoonstelling van Roger Van de Wouwer. Deze surrealistische schilder en illustrator bleek betekenis en functie van afbeeldingen in vraag te stellen in tekeningen, schilderijen en collages.

 

Oktober 2016

EMA 28 oktober 2016 - bedrijfsbezoeken Slaghmuylder en Plastuni

 In de voormiddag bezochten de leerlingen de Ninoofse brouwerij Slaghmuylder. Na een introductiefilm werden de grondstoffen voor het bierbrouwen getoond: de gekiemde gerstkorrels die men mout noemt, het water dat zich in de grote opslagtanks op het dak bevindt, de levende gist en de hopbloemen. We zagen de moutpletters, de brouwketels, de gistingstanks en de hergisting op fles. Aan het einde kon ook de bekende Witkap geproefd worden.

In de namiddag gingen we te voet naar het industrieterrein. Het bedrijf Plastuni Operations produceert daar flessen, bidons en flacons in alle kleuren en met bedrukking, die de leerlingen herkennen van mayonaise, detergenten, cosmetica enz... Het meest  interessante was ongetwijfeld om te zien hoe de lopende kunststof voor onze ogen in een vaste flesvorm getransformeerd werd door het proces van blaasextrusie. Voor de meeste leerlingen was het ook de eerste keer dat ze een productielijn in een fabriek konden bekijken.

Oktober 2016

4VV

In samenspraak met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden te Tongeren, hebben vrijwilligers een actie opgestart om de vereniging op een ludieke manier te helpen. Dit initiatief bestaat uit de verkoop van ingezamelde plastic dopjes aan verschillende plastic verwerkende bedrijven. Steunacties zijn vaak nodig. Dat deze actie met dopjes wordt gevoerd, is misschien iets ludieks en speciaals, maar het doel blijft hetzelfde.
Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vindt namelijk dat het niet fair is dat er een financiële discriminatie zou ontstaan, en vindt dat elke persoon met een visuele beperking evenveel recht heeft op een geleidehond als hulpmiddel. 

Met trots kunnen we jullie meedelen dat de eerste zak met dopjes is gevuld. Bedankt!! De tweede zak staat reeds klaar dus blijf jullie dopjes deponeren.
Even ter herhaling: alle plastic dopjes zijn welkom! Bijv. dopjes van: flesjes, potjes, zeep, deo, wasverzachter...

Oktober 2016

Rouw en verdriet

Op donderdag 20/10 voerde een mimespeler tijdens de middagpauze een act op rond rouw en verdriet. De leerlingen van onze school mochten een boodschap achterlaten op deze persoon en werden uitgenodigd de facebookpagina van het project #verlies te bezoeken. 

Via deze actie willen wij als school tonen dat we ook dit minder vanzelfsprekende onderwerp een plaats proberen te geven in onze school. 

Oktober 2016

3 en 4 BAK: Dr. Hemerijckx-project:

In het kader van de viering van 50 jaar Dr. Hemerijckx-comité worden er in de stad bomen versierd. Dr. Hemerijckx was een dokter uit Ninove die lepra-paciënten verzorgde in Congo en in India. Hij hield altijd zijn spreekuur onder de bomen. Vandaar dat er aan heel wat verenigingen en scholen in Ninove gevraagd werd om iets in en onder de bomen te doen. Met het KSO van GO!Ninove hebben daar aan meegewerkt. Het was een fijne ervaring zowel voor de leerlingen als voor de leerkrachten om iets te verwezenlijken binnen een groter project in onze stad.

September 2016

Het leerkrachtenteam ondertekent de pijlers van het GO! en verwelkomen alle ouders en leerlingen op onze school.

September 2016

SVS voetbal 4x4


Op woensdag 21 september 2016 kunnen de leerlingen deelnemen aan het voetbaltornooi georganiseerd in samenwerking met SVS (stichting vlaamse schoolsport).
Verzamelen om 13.15u  aan de sporthal van  Ninove.  Het einde is voorzien rond 15.00u.  Omkleden en douchen kan in de kleedkamer van de sporthal. We spelen op de kunstgrasvelden.


Inschrijven kan bij de leerkrachten LO - vervoer gebeurt op eigen initiatief.

Juni 2016

13 juni 2016 - GIP 6 Kantoor

Op vrijdag 3 juni ging de GIP-verdediging van 6 kantoor door. De leerling op de foto had een fictief bedrijf rond partytenten en toebehoren. Voor de verdediging had ze zelf een maquette gemaakt met de producten uit haar fictief bedrijf.

Mei 2016

13 mei 2016 - Schoolbal 'the last dance!'

Op vrijdag 13 mei was het eindelijk zover : ons schoolbal 'the last dance'l! 
We werkten hier maanden naar toe tijdens de PAV lessen en mochten vrijdag het beste van onszelf geven in Roosdaal Palace. De drank stond koud, de hapjes waren hapklaar. Omstreeks 22 uur kwamen de eerste feestneuzen de dansvloer op. Zowel leerlingen als leerkrachten gingen uit de bol op muziek van DJ TELETRIC, DJ N-ONE en DJ NAZIF. Wat voor velen een ongeluksdag was, werd voor ons een mooi einde van onze schoolcarrière. Bedankt aan alle mensen die er samen met ons een onvergetelijke avond van maakten!


7 Kantoor

 

Mei 2016

21 mei 2016 - Opencampusdag - Groot Dictee der Talen

U kent uiteraard Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, de spellingwedstrijd die sinds 1990 plaatsvindt in de Eerste Kamer in Den Haag.  Elk jaar strijden prominente en minder prominente Vlamingen en Nederlanders om de titel van ‘beste speller van de Lage Landen’. De aartsmoeilijke teksten voor het Dictee worden steevast geschreven door coryfeeën van de Nederlandstalige letteren.

Op onze opencampusdag van 21 mei wil het GO! Atheneum op zoek gaan naar de beste speller van Ninove en omstreken. In ‘Het groot dictee der Talen’ , georganiseerd door de taalleerkrachten van het GO! Atheneum, kan u uw spellingkunstjes tonen!

Interesse?

Spoed u op 21 mei om 15.30u (inschrijven vanaf 15.15u) naar lokaal B120 (auditorium), waar mevrouw Karen Braeckman u het spellingvuur aan de schenen zal leggen!

Voor de winnaar ligt er een bon van Standaard Boekhandel klaar.

Wij hopen u massaal te zien verschijnen om uw eer te verdedigen.

 

Maart 2016

13-14-16-16 mei 2016 - Tentoonstelling GIP 6 VBK

De leerlingen van het zesde jaar Vrije Beeldende Kunsten stellen hun eindwerk tentoon in de hospitaalkerk van Ninove.

Maart 2016 Een fantastische gwp-week ondanks aanpassingen.
Ga naar gwp (jaarlijkse thema's) voor meer info.
Maart 2016

03 en 04 maart 2016 - Sportdag 7 BSO - 6 ASO/TSO/KSO

Sportdag in Topsporthal te Gent o.l.v. Hogeschool Gent.

Maart 2016

4 maart 2016 - Nationale Pyamadag

Op vrijdag 4 maart 2016 namen meer dan 700 scholen deel aan de eerste Nationale Pyjamadag, georganiseerd door Bednet. Bednet is een organisatie die langdurig zieke kinderen toch in de klas wil laten deelnemen aan de lessen via webcams. Om de organisatie nog meer bekendheid te geven, riep Bednet 4 maart uit tot Nationale Pyjamadag.

Hét ideale moment dus om vijf minuutjes langer te kunnen slapen en in sloffen en een pyjama op school te verschijnen, zoals bijvoorbeeld een groot aantal leerlingen en personeel van het Koninklijk Atheneum deden.

 

Februari 2016

19 februari 2016

Teambuilding voor 4 VV door 7 KZ

In functie van een project voor het vak PROJECT ALGEMENE VORMING(PAV) organiseerden de leerlingen van 7 KINDERZORG een TEAMBUILDING voor de leerlingen van 4 VOEDING VERZORGING.

 

Maart 2016

 

Vrijdag 4 maart 2016 is de eerste Nationale Pyjamadag van Bednet.

En onze school doet mee. Bednet zorgt ervoor dat langdurige zieke kinderen en jongeren die niet naar school kunnen van thuis uit en samen met hun eigen klas toch de lessen kunnen volgen.

Door mee te doen, tonen we dat we de zieke kinderen en jongeren steunen en maken we Bednet meer bekend, zodat ze nog meer kinderen kunnen helpen.

Wil jij ook in pyjama naar school komen op 4 maart? Dat zouden we alvast fijn vinden.

Februari 2016

 

Vlaamse Wiskunde Olympiade/Junior Wiskunde Olympiade

Wolfgang Waegemans (6 LAWI) en Elena Van Vooren (4 WE) gaan door naar de tweede ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade/Junior Wiskunde Olympiade; van harte proficiat daarvoor.

Wij willen ook alle andere deelnemers van de 2de en 3de graad feliciteren met hun behaalde scores.

Het wiskunde-team

December 2015

02 december 2015 - Volleybaltornooi voor leerkrachten (en familie) in de sporthal Ottoy-Denderleeuw.

Onze ploeg speelde tegen MS Ninove, MS Denderleeuw, KA Denderleeuw, en o.a. Handelsschool Aalst.

Aan inzet en teamspirit geen gebrek.

November 2015

EMA 30 november 2015 - 7 Kantoor

In de voormiddag bracht het zevende jaar kantoor een bezoek aan brouwerij Slaghmuylder.

Daar was er een brouwer aanwezig die ons een rondleiding gaf en die eventuele vragen uit eigen ervaring kon beantwoorden. Hij liet ons het brouwproces zien van de graankorrel tot het uiteindelijke bier. Tot slot kregen we de kans het bier zelf te proeven.

In de namiddag gingen we langs bij de brandweer van Ninove.

We kregen uitleg over wat de taken zijn van de brandweer. Ze lieten ons het uniform en de zuurstoffles die ze op hun rug dragen bij het binnengaan in een brandende woning zien.
We mochten het uniform ook zelf eens aantrekken. De procedure van het moment van de oproep tot het moment van vertrek naar de plaats delict werd ons uitgebreid gedemonstreerd.
We kregen ook uitleg over een oproep met de ziekenwagen en er werd gedemonstreerd hoe een reanimatie moet worden uitgevoerd. De nadruk werd gelegd op het feit dat je beter iets doet dan niets.

Het was een zeer leerrijke en interessante dag!
Graag willen wij de mensen van brouwerij Slaghmuylder en de brandweerlui bedanken voor hun tijd en bijdrage aan onze boeiende uitstap!

Sofie De Sadeleer & Alana Schouppe - 7 Kantoor

Oktober 2015

29 oktober 2015

De leerlingenraad organiseert het project 'Zin om te bewegen'.

Hier klikken voor filmpje

Oktober 2015

23 oktober 2015 - Samenwerkingsproject

Samenwerkingsproject tussen 3 Sociaal Technische Wetenschappen KA, PTI en leerlingen Middenschool (richting hout).

 

Oktober 2015

09 oktober 2015

4 VV voert enthousiast onderhoudsoefeningen uit op onze campus.

Mei 2015

20 mei 2015 - Provinciaal kampioenschap badminton

Proficiat aan Marvin De Buyst met zijn provinciaal kampioenschap badminton

(jongens scholieren °97 - °96 - reeks B).

Mei 2015

12 mei 2015

Leerlingenraad organiseert festival Croes Control

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-ninove/leerlingen-atheneum-organiseren-zelf-festival-a2319105/

Mei 2015

10 mei 2015

Schoolfeest KA Ninove

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-ninove/leerlingen-en-leraars-tonen-kunstjes-tijdens-schoolfeest-a2316177/

Maart 2015

Op dinsdag 24 maart 2015 organiseerden de leerlingen van 7 Zorgkunde,

het praktijkgedeelte van hun geïntegreerde proef in het woonzorgcentrum Domein Castelmolen.


Meer hierover kan je lezen via

http://www.persinfo.org/2015/03/30/leerlingen-zorgkunde-go-ka-ninove-activeren-senioren

http://editiepajot.com/regios/42/articles/42521

Maart 2015

26 maart 2015

Tijdens de lessen stoichiometrie werden er pannekoeken gebakken.

De leerlingen kregen een massa bloem mee en moesten dan de andere ingrediënten

via de correcte verhouding bepalen.

Ondertussen werden de vaardigheden met het omgaan van de bunsenbrander, weegschaal ed ingeoefend.

 

Maart 2015

KAN's got talent!

Beste KAN'ers

Er zijn toffe kandidaten gevonden om hun talenten te komen tonen op het podium van KAN's got talent.  We willen jullie ook graag de kans geven om jullie sportieve talenten te laten zien:

  • er is een zumbasessie voorzien, wie daaraan wil meedoen kan contact opnemen met mevr. Croux (zij heeft al deelnemers, maar ze zoekt er zeker nog een aantal!) (jullie mogen ook jullie LO-leerkracht aanspreken);
  • er komt een volleybaltoernooi, daarvoor mogen jullie ploegen vormen van 6 en inschrijven bij jullie leerkracht van LO;
  • er komt ook een voetbaltoernooi op een terrein met opblaasbare randen en goals, daarvoor mogen jullie ploegen vormen van 3 en ook inschrijven bij jullie leerkracht van LO;
  • wie maar een gedeeltelijke ploeg heeft, mag dit ook al doorgeven, dan kijken de leerkrachten LO of ze groepjes kunnen samenzetten.

We hopen natuurlijk ook dat er veel supporters voor een toffe sfeer komen zorgen!

Maart 2015

Croes Control

Iedereen kent Stressfactor maar omdat Stressfactor dit jaar niet kan doorgaan, wilt de leerlingenraad een muziekevenement opstarten genaamd “Croes Control”. Dit evenement vindt plaats op dinsdag 12 mei van 13.00 u tot 15.30 uur. Op dit evenement zullen verschillende groepen optreden zoals WatchOutForTheGiants, Flink 82 en Teletric.

Even een korte toelichting voor wie deze groepen niet kent. WatchOutForTheGiants heeft onlangs op Studio Brussel gespeeld, Flink 82 is bekend van Peken rock en Teletric is een DJ die ook op onze schoolfuif gespeeld heeft. Naast deze groepen zal ook onze eigen schoolband optreden. De schoolband bestaat uit leerlingen uit verschillende jaren. Op het evenement zelf wordt er drank en eten voorzien. Deze standen zullen verspreid staan op de speelplaats.

Wat we zeker niet mogen vergeten is dat dit de allereerste keer is dat de leerlingenraad een muziekevenement organiseert dus hopelijk vinden jullie Croes Control even leuk als Stressfactor. Maar wij, de leerlingenraad verzekeren jullie dat dit een super evenement zal worden!

De leerlingenraad

Februari 2015

26 februari 2015 Extra-murosactiviteit

6 Wetenschappen: synthetiseren van asperine in VUB te Brussel

 

5 BSO naar Ieper onder leiding van mevr. Ferette, mevr. Quintyn, mevr. Verbeke, mevr. De Hauw en dhr. Barbieur.

 

Beste KAN'ers

We hebben al enkele mooie audities gezien, en er komen er nog meer!  Voor de tweede (en laatste) auditie verwachten we jullie op woensdag 18 maart om 12u45 in lokaal B121. 

Inschrijven kan nog altijd, via een bericht naar mevr. Van Nieuwenhove of via de facebookpagina KA Ninove.

Mevr. Croux wil met een groepje een stukje zumba inoefenen. 

Wie daaraan wil meedoen, mag haar een bericht sturen.

Als jullie zenuwachtig zijn voor de auditie, mogen jullie ook een filmpje opnemen en ons dat doorsturen. 

Denk eraan, alle mogelijke acts zijn welkom, niet alleen zang en dans!

 

Heb je een talent en denk je dat je het beter kan dan de leerkrachten?

Schrijf je dan nu in voor KA Ninove's got talent en toon ons jouw talent!

HIER KLIKKEN

 Beste KAN'ers

Deze woensdag (4 februari) houden we een eerste reeks audities.  We verwachten iedereen die al ingeschreven is vanaf 12u15 in lokaal B121.  Als je les hebt tot 12u45, dan ga je daarna naar de audities.

Al wie graag mee in de schoolband wil, be there!  Ook wie hulp wil om iets met muziek te doen, die dag kan er nog vanalles besproken worden.

We willen wel nog eens duidelijk maken dat niet alleen zang- en danstalent aan bod komt.  Alle acts mogen auditie doen, hoe meer verschillende, hoe liever we het hebben.  Dus als jij een ander talent hebt, ja, dat willen we ook graag zien! 

Ben je nog niet ingeschreven?  Doe het dan nu en kom woensdag tonen wat je kan.  Voor diegenen die wel willen meedoen, maar nog aan het sleutelen zijn aan hun act, voorzien we een tweede auditie de week na de krokusvakantie.

 

Schaatsen in Liedekerke (SVS) o.l.v. mevr. Verbeke

 

Het Atheneum neemt afscheid van de containerklassen


In de loop van vorig schooljaar werd de eerste fase van de nieuwbouw voltooid.
We moesten even wachten op de oplevering, maar uiteindelijk kregen we groen licht om te verhuizen.
Het was een zeer drukke periode begin september, niet alleen de opstart van het nieuwe schooljaar maar ook de verhuis van de containerklassen naar de gebouwen in de aanpalende vleugel.
De intrek in de oude gebouwen van de middenschool verliep in fasen en duurde uiteindelijk een maand tot elke containerklas naar een vast lokaal overgebracht was.

Jammer genoeg moeten wij, in tegenstelling tot de middenschool, nog even wachten eer wij nieuwe gebouwen mogen betrekken.
Maar we blijven uitkijken naar onze nieuwbouw. Momenteel hebben we  al eens mogen 'proeven' want we hebben al nieuwe labo's. Enkel de labo’s zijn voor onze leerlingen spiksplinternieuw.
Menige lokaalwissels gingen daarmee gepaard wat bij leerlingen en personeel de nodige verwarring opleverde. Maar uiteindelijk kwam alles tot een goed einde.

De containers werden in de oorspronkelijke staat hersteld en wachtten op transport. Een heel evenement, zo indrukwekkend. Tot op heden heeft het onderhoudspersoneel zijn handen vol met opruimen, herstellen,
ontruimen enz... Zij verdienen dan ook een pluim voor het vele werk dat zij al verzet hebben.

 

4 BSO (Kantoor en Verzorging)

Op vrijdag 24 oktober trokken de leerlingen van 4 kantoor en 4 verzorging richting Brussel.
In de voormiddag werkten de leerlingen in groepjes in het centrum van onze hoofdstad. Hun doel: het meeste punten behalen in een stadsspel vol doe-opdrachten, foto-opdrachten en quizvragen. In de namiddag gingen alle leerlingen samen naar de Nationale Bank van België. Hier werden ze door een professionele gids rondgeleid. Ontstaan van het geld, ruilhandel, valsmunterij... alles kwam aan bod. Na deze mooie dag namen we samen terug de trein richting Ninove.

 

Rugby team

Ons rugby team nam deel aan het scholentornooi te Zeebrugge.

Ons team presteerde schitterend onder leiding van coach Patrick Van Schandevijl en

eindigde op een 4de plaats van de 13 deelnemer.

 

Dag van het MVD-personeel

Het MVD-personeel werd in de bloemetjes gezet voor hun dagelijkse inzet.

 

7 Kantoor

Op dinsdag 27 mei organiseerde de stagebegeleidster van de richting Kantoor in samenwerking met ASAP.BE een infosessie voor de laatstejaars met als doel de leerlingen wegwijs te maken in de verschillende mogelijkheden die er bestaan na het behalen van een diploma.

Niet alleen verderstuderen werd toegelicht ook het ruime jobaanbod werd onder de loep genomen. Hier werden onder andere de loonbarema's en de voor- en nadelen van bepaalde sectoren toegelicht.

Dit thema werd verder uitgewerkt tijdens de lessen PAV.

 

GIP 6 verzorging

Aan het einde van hun zesde jaar, dienen de leerlingen uit de richting verzorging  een geïntegreerde proef in elkaar te steken.  

In september kregen ze het thema 'Vlaamse Kermis' en de opdracht daar een kermis met show rond te maken, een namiddag voor kleuters en een namiddag voor senioren. Een heel jaar lang werkten ze hieraan, overlegden ze en schaafden ze hun idee bij, tot de dag van hun animatie.

Donderdag 15 mei animeerden ze de senioren van WZC Klateringen Ninove, op vrijdag 16 mei was het de beurt aan de derde kleuterklas van De Kameleon Ninove.

De leerlingen van 6 verzorging slaagden erin hen allemaal een prachtige namiddag te bezorgen.

 

Gouden medaille finale badminton

Op 22 mei 2014 is Marvin De Buyst uit 5 lawi winnaar geworden van de finale badminton. 
In Gent moest hij het opnemen tegen 8 andere geselecteerde scholieren uit Oost-Vlaamse scholen. 
Hij speelde voortreffelijke wedstrijden en er heerste een sportieve, faire sfeer onder de jongens. 
Met een gouden medaille heeft hij onze school dan ook SUPER vertegenwoordigd!

 

Stichting Vlaamse schoolsport

Op vrijdag 2 mei vond de grote apotheose van onze fietsactie Velocitie plaats: de Velocitie Quiz.
In de voormiddag namen 15 scholen het tegen elkaar op in een spannende fietsquiz.
Tijdens de namiddag stonden er nog praktische proeven op het programma in de attracties van Bellewaerde (Ieper). TMF-gezicht Roos Van Acker zorgde voor de presentatie.

De Velocitie-jury selecteerde eerder 15 winnende scholen uit 197 scholen. Deze 15 scholen waren dus allemaal winnaars! De leerlingen en leerkrachten genoten van een dagje Bellewaerde met alles er op en er aan: priority pass voor bepaalde attracties, gratis lunch en gratis busvervoer,....

Minister Hilde Crevits tekende present voor de prijsuitreiking.

Onze school behaalde een welverdiende 6de plaats onder leiding van mevr. Verbeke en dhr. De Smet.

 

Sportprikkels

Proficiat met jullie prestatie op de slotproef in Jette!

 

 

 

Mensenrechten

Eén van de videoclips die door de leerlingen en mezelf bij de creatieve verwerking gemaakt is i.v.m. het thema mensenrechten, meer bepaald armoede, is intussen afgewerkt en te bekijken op:

https://www.youtube.com/watch?v=f5_OY7Y2Lts

Het tweede Youtube-filmpje over mensenrechten (creatieve verwerking) van tijdens de VOETweek is te zien op:

http://www.youtube.com/watch?v=BWhNzOZQIr0

 

 

Persbericht VOETEN Mensenrechten

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=blmve_20140402_001

 

 

Sportprikkels 6 aso, tso, kso

Dinsdag 18 maart 2014 namen alle leerlingen van het laatste jaar deel aan de sportprikkels in Gent.  De Artevelde Hogeschool zorgde voor een ruime keuze aan diverse recreatieve sporten.  De sportdag ging door in de Topsporthal Vlaanderen en op de Blaarmeersen.  Bekende en minder bekende sporten kwamen aan bod : kayak, dans, muurklimmen, airtrack, freerunning, oriëntatieloop, baanwielrennen, ….
Onze leerlingen kregen die dag 100 stimuli, 100 ideeën, kortom 100 prikkels om in de vrije tijd aan gezonde en ontspannende sportbeoefening te doen. De sportmonitoren waren de laatstejaarsstudenten lichamelijke opvoeding.  De opdrachten kwamen voor één keer niet van leerkrachten maar van leeftijdsgenoten.  De slogan “jongeren voor jongeren” was van kracht. 

 

 

logo GO