Home
Reacties
Curriculum
Live fragmenten
Speellijst
Nieuws
Foto-archief
Duetten
Contactadres
Hoe boeken
Dank aan...

 

 

Reacties
De pers...

Terug naar / reacties

Enkele kleine artikels

Jos Ghysen: "Ik heb eens een keer verschrikkelijk gelachen. In mijn voorprogramma zat de plaatselijke komiek. Nu ben ik altijd oerbang voor "een voorprogramma", omdat dat meestal niet strookt met wat ik doe. Maar ditmaal wist ik niet wat ik zag. Dat was vernuftig, knap gevonden, die kerel had taalvaardigheid. Nondedju, nooit van gehoord, een zekere Karel Declercq!"

- Toch toch, ik heb een plaat van hem.

Jos Ghysen: "Dan heb ik het mooie verhaal al verknoeid! Tijdens de pauze ging ik hem feliciteren: 'Jongen, ik heb met bewondering naar u geluisterd. Als ik een goede raad mag geven: word professioneel! Na dertig jaar vind ik eindelijk een groot talent, iemand die alles heeft.' Weet je wat hij antwoordt? 'Ik kan dat niet combineren met mijn beroep.' Ik zeg wat doe jij dan? 'Ja,' zegt hij, 'ik ben assistent-prof in Leuven.' Daar gaan we! Weer niets!"

TV-express 19/11/90


Karel Declercq is ons opgevallen omdat hij als jonge woordkunstenaar de actualiteit en realiteit op een originele, fijnzinnige en ironische wijze in woord brengt. Een belangrijk pluspunt bij deze artiest is zeker de lage uitkoopsom voor zijn kwalitatief hoogstaande optredens.

Culturele Manifestaties (Brochure Vl. Gem. '91-'92)

Origineel