Visstekken

 

Rupelstreek 

Enkele mooie karperplassen in de Rupelstreek zijn er wel te vinden . Deze zijn meestal onder beheer van een vissersclub maar daarom zijn deze niet minder leuk om te bevissen .

KVL (Koninklijke verenigde lijnvissers) Niel : Dit is een mooie priveput bestaande uit 3 putten die samen een oppervlakte van ongeveer 20 ha in beslag nemen . Het hoogste gekend gewicht is 13 kg , maar hier zijn zeker groter exemplaren te vangen . Het mooie hier is dat men gedurende een periode van het jaar (1 Mei tot 1 September) aan nachtvissen kan gedacht worden .Dit geldt voor de nacht van Vrijdag op Zaterdag . Vissen toegelaten mits lidmaatschap van de club met jaarbijdrage van 38 eerste jaar , en 25 de volgende jaren . Voor jongeren is hier een lager tarief van toepassing . 

                                     

 

                                   

 

                               

Resultaat van een dagje karpervissen op KVL 

 

PVT (Pennekevolt) Schelle : Oorspronkelijk is dit prachtig water een vijver voor koelwater voor de electriciteitscentrale van Electrabel gelegen te Schelle .Allereerst werden er enkel leden van de ELECTRABEL visclub toegelaten .Vermits de belangstelling    verminderde werden er stelselmatig andere "buitenstaanders" toegelaten .De totale oppervlakte is ongeveer 10 ha. Het hoogste gewicht gekend op dit water is 18.5 kg maar mogelijk zitten er wel groter exemplaren .Het karperbestand is hier ongelooflijk groot . Blanken is hier praktisch onmogelijk ... tenzij er niets aan de haak hangt natuurlijk .Het opdoen van een eerste  ervaring karpervissen  is hier zeker mogelijk . Het vangen van snoek en snoekbaars is hier ook mogelijk . Indien U een wedstrijdvisser bent kan je hier een flinke ervaring opdoen voor het vangen van brasem .Lidgeld is 25 voor een jaar . Jongeren tot 15 j kunnen reeds een vergunning voor 5 bekomen .Wedstrijdvissers betalen slechts 12.5 meer voor een gans seizoen .Deze vergunningen  zijn simpel weg te bekomen in de kantine .