logo

Activiteiten uit het verleden.

24 juni 2016 werd er opnieuw een pop-up camping ingericht in Kruiskerke. Het was weer een gezellige samenkomst rond het kampvuur. Braadworst, hotdogs, popcorn, marshmallows werden door groot en klein gesmaakt. Na een deugddoende nachtrust en een stevig spek en ei ontbijt werd de camping opnieuw opgedoekt.

b3


12 maart 2016 hadden we onze 3e filmnamiddag. Een uurtje vroeger als normaal deed niets af aan de mooie opkomst. De kinderen genoten enorm van de film want de taal, onderschriften of wat dan ook vormden geen enkel probleem. Het is een film waarin enkel geluid is. De versnaperingen tussendoor waren goed, maar zeker de frietjes met de stukjes frikandel , dit alles samen met ketchup en mayo, maakten het voor de kleine dames en heren een echt festijn!

shaun


Zaterdag 12 december 2015 hadden we voor de 3e maal ons kerstgebeuren in Kruiskerke. Twijfels omtrent het weer werden getrotseerd en opnieuw konden we bij Gabriël terecht voor onze Kerst in Kruiskerke. Het werd opnieuw een voltreffer. Bedankt aan alle mensen die ons op één of andere manier steunden en bijdroegen tot het succes van deze avond.

kik3


21 november 2015 hadden we een 2e filmmiddag. Deze keer kozen we voor Zambezia, het verhaal van de jonge valk die naar de vogelverzamelplaats Zambezia trekt en daar één van de beschermers van de andere vogels wordt. Een gure herfst-namiddag was het ideale moment om samen te genieten van de film. De kinderen hadden een leuke tijd en genoten tijdens de pauzes van een drankje, popcorn en chips. Echte cinema in Kruiskerke.

zaEen traditie die reeds enkel jaren bestaat, werd ook nu weer in ere gehouden. Opnieuw deden we een inzameling van voedsel  voor De Toevlucht, een organisatie die zich bekommert om de mensen die het niet zo makkelijk hebben in onze streek. De vriendenkring trakteerde op een koffie en gebak voor de mensen die een bijdrage leverden.

inz15


Op vrijdag 16 oktober 2015 werd er voor de 1e keer een whisky tasting ingericht. Er werden 7 verschillende soorten whisky gepresenteerd, begeleid door een bijpassend hapje. Het werd een gezellige avond die door kwismaster Henk en zijn compaan Mathias aaneengepraat werd met een ludieke kwis. De winnaars kregen niet de verwachte fles whisky maar een bak bloemkolen. Met de gratis taxidienst, die zijn nut heeft bewezen, werd het een memorabele avond.

wt


Op zaterdag 3 oktober 2015 was er in zaal Kruispunt in Kruiskerke een spelletjesnamiddag samen met de Gezinsbond van Ruiselede. Zij zorgden voor de spelletjes, wij namen de organisatie op ons. Ondanks het schitterend nazomerweer en startdag van diverse verenigingen waren er toch heel wat enthousiaste kinderen en volwassenen. Ze beleefden een gezellige namiddag met een spelletje, vergezeld van een hapje en een drankje.

sp15

Zondag 9 augustus 2015 was er een vervolg van de go-cart  race die vorig jaar in de speelstraat werd gehouden. Affiche, flyers en facebook reclame zorgden voor een 40-tal deelnemertjes. Het veelzijdige parcours met onverhard, hellingen, het betere bochten- werkt en zelfs een waterbak, zorgden voor leuke races. Na de kinderen waren de mama's en papa's aan de beurt. Dit speelde zich alleen af in de Bruwaanstraat, de andere "centrumstraten" bleven vrij voor het verkeer. 

gc2ngc3


Op 26 juni 2015 hebben we onze 2e editie van bivak "De Eekhoorn" ingericht. Dit keer niet enkel voor de kinderen van Kruiskerke. Ook de vriendjes waren deze keer welkom. Het was een onverhoopt succes, lekker weer, hapjes, drankjes, braadworst, kampvuur, marshmellows en ontbijt. We kijken tevreden terug.

biv2015

Op 14 maart 2015 hadden wij onze 1e filmnamiddag. Het zaaltje was "under construction", wat wel even slikken was, maar samen hebben wel alles toch klaar gekregen voor een leuk evenement. Het was genieten voor kinderen die zelfs van buiten Kruiskerke erbij waren zijn. Popcorn, drankje werden in de pauzes fel gewaardeerd. Een activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is.

film


Kerst in Kruiskerke II.

Vorig jaar stond "Kerst in Kruiskerke" volledig in het teken van het inzamelen van fondsen en het bij de mensen bekend maken van de problematiek omtrent het voortbestaan van de basisschool "De Eekhoorn" in Kruiskerke.
We weten allemaal dat dit niet de door ons gewenste afloop kende. Toch willen we verder blijven werken om voor de kinderen en de mensen van Kruiskerke activiteiten te organiseren.
"Kerst in Kruiskerke" werd daarom dit jaar opnieuw georganiseerd. Wij kregen geen toestemming om dit op de speelplaats van onze oorsprong te laten doorgaan. Daarom weken wij uit, naar de in Kruiskerke gekende lokatie, in en rond het lokaal van WTC Kruiskerke bij Gabriël Dewaelsche.
De kinderdisco, onze huis DJ en de verschillende drank- en eetmogelijkheden zorgden voor een evenement waar iedereen van genoot.

kik2

- Voedselinzameling in samenwerking met "De Toevlucht" in 2014.
Na het succes van de inzamling van speelgoed vorig jaar werd er dit jaar besloten opnieuw een inzamelactie te organiseren. Deze keer wilden we voedingswaren verzamelen. Het is aardig gelukt om een hoeveelheid te verzamelen waarmee de mensen van "De Toevlucht" erg tevreden en geholpen waren.
inz2014

Helemaal in het begin.

- Meerdere acties om onze school in Kruiskerke te behouden.

- Speelgoedinzamelactie in samenwerking met "De Toevlucht" in 2013.

- KIK ofwel "Kerst In Kruiskerke", onze kerstgebeurtenis in Kruiskerke. Een hapje en een drankje van en voor de mensen van Kruiskerke.

- Camping "De Eekhoorn"; met de laatste lichting kinderen van "De Eekhoorn" hebben we een leuke avond, nacht en ontbijt georganiseerd.

- Is samenwerking met de speelstraat een race voor go-carts en andere georganiseerd voor de kinderen.