KBC SINT ROCHUS DEURNE


Ga naar de inhoudsopgave

2016 KALMTHOUT

REIZEN

Verslag: extra uitstap ter gelegenheid van 60 jaar KBC SINT ROCHUS

We kwamen bijeen voor familia rond 9.30 uur om van daaruit te vertrekken naar het Arboretum te Kalmthout. Na het vervoegen met de anderen die daar verzamelden gingen we onze gids zoeken om het Arboretum te verkennen.

Na een korte uitleg van onze vrouwelijke gids, kwamen we te weten dat in 1856 het twee diamantairs waren die zich over het Arboretum gingen ontfermen, en ene Helena een Russische, die zo het schijnt, onmiddellijk verliefd werd op één van die broers. Samen vormden ze met hun drieën het Arboretum zoals wij het nu kennen.

Dat het een zeer leerrijke uitstap ging worden werd al snel duidelijk door de rake vragen die ene Willy stelde, ook onze gids liep er vrolijk bij omdat er zoveel belangstelling was voor haar, of voor de planten tenminste. Na een goede twee uur en enkele vocht aanvoelende voeten en handen was het tijd voor een hete kom soep met beschuit, en ja we geven het toe, dit had ook met nen boerenboterham met goei boter mogen zijn.

Ondertussen stonden Wout met Jules en Klaartje, ons reeds op te wachten om een rondrit op de Kalmthoutse Heide te maken. Het was wel niet zo dat de “heide” er kalmer van werd want we zongen allemaal uit volle borst enkele keren ons clublied. O ja Jules en Klaartje zijn onze trekpaarden, we kwamen te weten dat de reu Jules met alle merries rijdt en dat Klaartje maar enkel met de Jules rijdt, ik bedoelde dan wel voor de huifkar. Erik had voor wat te drinken gezorgd en dat was top, dikke pro voor den Eric want van drank was er zowat voor ieders wat wils. De Karmeliet vond ik trouwens de beste maar dat is persoonlijk.

   

Na een mooie rondrit werd er in afspanning “Den Druivelaar” nog wat gedronken en nuttigden we een heerlijk “diner” en zoals het hoort, sloten we af met koffie. Zo kwam er een einde aan deze mooi dag met KBC St Rochus

Bedankt aan alle deelnemers voor uw inzet, uw aanwezigheid.
Het bestuur

HOME | HANDICAP | IN BEELD | INFO | REIZEN | VIDEO-CLIPS | NUTTIG | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu