KBC SINT ROCHUS DEURNE


Ga naar de inhoudsopgave

2019 MECHELEN

REIZEN

VorigePlayVolgende

Zaterdag 8 juni gaan we met onze biljartclub K.B.C. Sint Rochus, een bezoek brengen naar Mechelen

We vertrekken om 8.25 uur aan familia met de tram naar Berchem om daar de trein naar Mechelen te nemen. Daar aangekomen wandelen we naar rederij Malinska voor een boottochtje op de Dijle. Maar eerst gaan we in de Gouden Vis in de Nauwstraat onze dorstigen lessen en jaja sommige konden niet laten om al een gouden Carolus te drinken.
Onze schipper van dienst wist hier en daar nog wat te vertellen van Mechelen, het was dan ook een rustige aangename boottocht, alleen spijtig dat we nu ook weten dat de buienradar ook geen exacte wetenschap is en dus het weer nog altijd met ons ….. kan spelen.
Ondertussen is het half twaalf geworden en wandelen we via de Ijzerleen naar de Grote Markt om in restaurant Beep Beep onze honger te stillen, iedereen was trouwens vol lof over de kwaliteit van het eten aldaar.
Nu de magen gevuld zijn gaan we onze gids opzoeken in de Vleeshouwerstraat. Onze gids van dienst noemt Leo en is 77 jaar maar stapt nog stevig door en praat nog zeer vlot, hij bracht ons op de hoogte van teveel om hier allemaal te vernoemen maar één ding is nu zeker we weten nu allemaal wat gotisch en barok bedoeld, of niet?
Uiteraard krijgen we van al dat wandelen ook weer dorst, ook de wolken zetten ff de sluizen open, maar ene "LORD NELSON" wist dat op te lossen, sommige aan den toog wilden daar al blijven, ik weet ook niet waarom maar ik denk dat het iets met die toogdame te maken had.
Nog ff doorzetten om dan terug aan de Grote Markt te eindigen. Ineens zagen we daar wat verder ene in het zonneke zitten met een trippel gouden Carolus, onze groep zette zich daar spontaan bij en nuttigde ook zoiets. Zo was het reeds 17.00 uur geworden en gingen we ditmaal naar treinstation Mechelen Nekkerspoel om met een boemeltje terug naar Berchem te rijden. Daar zagen we nog een terrasje en den Geert DC deed er nog ene op, met de tram terug om in famila nog een broodmaaltijd te nuttigen en eentje te drinken
Wederom een geslaagde uitstap van KBC Sint Rochus
Met dank aan onze sponsors Eric P, Eddy L, en Geert D.C.

HOME | HANDICAP | IN BEELD | INFO | REIZEN | VIDEO-CLIPS | NUTTIG | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu