Herfst

Recepten gekleurd met warm herfstpalet.
Aug 7 2013 0 comments

Gehakt met groenten

Spoel de groenten en snij ze in niet te kleine stukken. Bak het gehakt rul in de hete olie. Breng het op smaak met de gepelde knoflook, een mespunt Provençaalse kruiden en peper en zout. Doe er de bouillon en de tomatenpuree bij en schep goed om. Voeg de groenten toe...

Read more →
Okt 30 2012 0 comments

Kabeljauw met mosterdsaus

Breng de visfond aan de kook met de witte wijn, de preiwitten en de laurierblaadjes. Leg er de kabeljauwfilets in en zet het vuur zachter. Laat 10 minuten pocheren. Hal de vis eruit, hou deze warm en zeef de bouillon. Warm in een pannetje de boter en doe er de bloem bij, roer goed om. Blus met 1 dl gezeefde bouillon. Doe er de mosterd en de room bij. Breng op smaak met peper, zou en een snuifje suiker...

Read more →
Nov 5 2012 0 comments

Eitjes met kaassaus

Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de eieren. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk het meeste vocht eruit. Pel en snipper de sjalot. Fruit hem in een nootje boter. Doe er de spinazie bie en roerbak kort. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Schep de spinazie in een ovenschaal en leg er de eieren bovenop. Smelt voor de kaassaus 50 g boter. Roer de bloem door en laat even sudderen. Roer er de melk door en laat indikken. Roer er ⅔ van de kaas door...

Read more →
Nov 5 2012 0 comments

Gehaktballetjes met selderij en tomatensaus

Was de selder.Verwijder de blaadjes en snij de stengels in stukken van drie cm. Draai balletjes van het gehakt en bak die aan alle kanten goudbruin in een klontje boter. Neem de balletjes uit de pan. Fruit de selder en de gesnipperde ui in dezelfde pan. Voeg de tomatencoulis en de gehaktballetjes toe. Laat alles zachtjes gaar stoven. Kruiden met peper en zout. Serveer dit met gekookte aardappelen, puree of rijst...

Read more →
Nov 5 2012 0 comments

Gestoofde spitskool met gehakt

Snijd de kool in reepjes, was ze en laat ze goed uitlekken. Fruit de kool en de in blokjes gesneden ui samen met de uitgeknepen knoflook in een pan op een laag vuur glazig. Bak het gehakt op een matig vuur rul en voeg kerriepoeder toe. Voeg het gehaktmengsel aan de kool toe. Smoor het geheel in een gesloten pan op een laag vuur gaar. Schep regelmatig alles om. Voeg naar smaak zout en peper toe. Serveren met aardappelpuree...

Read more →