Lente

Gerechten bij het knoppen van de bomen.
Apr 8 2015 0 comments

Lunchsalade met bloemkool

Verdeel een bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar. Snipper een rode ui. Snij een bosje radijsjes in plakjes en een rijpe avocado in blokjes (besprenkel de avocado met wat citroensap). Schep alles over een portie sla naar keuze (ijsberg, frisé, groene sla, ...). Maak een dressing van 200g yoghurt, 2 eetlepels graanmosterd, 1 theelepel citroensap, snuifje suiker, peper en zout…

Read more →
Maa 26 2014 0 comments

Gevulde courgettes

De courgettes halveren, uithollen, vruchtvlees bijhouden en fijnsnijden. De courgettes ongeveer 8 minuten in zout water laten koken. De ui en de peterselie hakken. De ui samen met het gehakt en de look stoven in olijfolie, daarna het losgeklopte ei en het paneermeel toevoegen…

Read more →
Jan 23 2014 0 comments

Cannelloni met spinazie en tomaten

Maak de spinazie schoon en was hem (diepvries: laat ontdooien). Hak de spinazie grof. Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de geperste knoflookteentjes en de fijngehakte ui hierin. Voeg de spinazie toe en laat die 3 minuten meestoven. Hou hem apart in een schotel. Verhit boter of margarine. Bak het gehakt en de blokjes hesp aan (het gehakt verkruimelen met een vork)…

Read more →
Aug 9 2013 0 comments

Kabeljauwfilets in de oven

Snij de prei in snippers en bak ze aan in boter, leg de prei vervolgens in een ovenschotel. Leg daarop de visfilets, gekruid met peper en zout en een beetje citroensap. Snij de uien in ringen en bak ze in de pan van de prei (met boter). Voeg de room en de curry toe en giet het geheel op de visfilets...

Read more →
Aug 6 2013 0 comments

Koolrabi met peer en Grevenbroecker

Schil de koolrabi en snijd in dunne plakken met behulp van een mandoline of snijmachine. Steek met een vormpje rondjes uit de plakken. Verwarm de pekel en giet over de rondjes. Laat deze gedurende 1 uur marineren. Snijd de peer in dunne schijfjes en steek ook hier rondjes uit met een vormpje. Besprenkel ze met wat limoensap...

Read more →