Moorse tuinbonendipsaus

Lekker zomers & fris!

Boodschappenlijstje
  • 500 g vers gedopte tuinbonen
  • 5 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 tl komijn
  • 1 el citroensap
  • 180 ml water
  • 1 el verse munt, fijngesneden
  • Zout & peper
  • Paprikapoeder
  • Rauwe groenten, knapperig brood of soepstengels, voor erbij
Bereiding

Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook als u verse tuinbonen gebruikt. Voeg de bonen toe, draai het vuur lager en laat de bonen 7 minuten in een afgedekte pan pruttelen. Giet ze zorgvuldig af, spoel ze vervolgens af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Verwijder de buitenste schil en gooi ze weg. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie in een koekenpan. Voeg knoflook, ui en komijn toe en bak alles op laag vuur tot de ui zacht en glazig is. Roer zo nu en dan. Voeg tuinbonen toe en roerbak nog eens 5 minuten. Haal de pan van het vuur en doe het mengsel in een keukenmachine of blender. Voeg het citroensap, de rest van de olijfolie, water en munt toe en pureer alles tot een pasta. Breng op smaak met zout en peper. Doe de saus terug in de pan en verwarm hem zachtjes. Schep de saus in de kommen en strooi er wat paprikapoeder over. Serveer met iets om te dippen naar keuze.

Tags

GROENTE | HAPJE | ZOMER

Jouw commentaar

Naam: E-Mail: Commentaar: