Geroosterde paprikasalade

Op en top zomers!

Boodschappenlijstje
  • 3 rode paprika's
  • 3 gele paprika's
  • 5 el Spaanse extra vergine olijfolie
  • 2 el sherryazijn of citroensap
  • 2 tenen knoflook, gekneusd
  • Mespuntje suiker
  • 8 kleine zwarte Spaanse olijven
  • Zout en peper
  • 1 el kappertjes
  • 2 el verse marjolein, fijngesneden & een paar takjes extra ter garnering
Bereiding

Verwarm de grill voor. Plaats de paprika's op een rooster of bakplaat en leg ze 10 minuten onder de hete grill tot de schillen enigszins zijn geblakerd en blazen gaan vormen. Keer ze regelmatig. Haal de geroosterde paprika's uit de oven, doe ze in een schaal en dek deze direct goed af met een schone, vochtige keukendoek. U kunt de paprika's ook in een plastic zak doen. De stoom zorgt ervoor dat de schillen zacht worden en daardoor gemakkelijk te verwijderen zijn. Laat de paprika's ongeveer 15 minuten staan tot ze voldoende zijn afgekoeld. Haal 1 paprika per keer uit de kom en maak met een scherp mes een kleine opening aan de onderkant. Knijp voorzichtig het sap eruit. Houd de paprika nog steeds boven de kom, pel voorzichtig met uw vingers of met een mes de schil eraf en gooi hem weg. Snijd de paprika doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten, snijd hem dan in mooie dunne repen. Schik de repen paprika op en schaal. Voeg olijfolie, sherryazijn, zout en peper toe aan het opgevangen paprikasap. Klop alles goed door elkaar, sprenkel de dressing dan over de salade. Strooi kappertjes olijven en fijngesneden marjolein over de salade. Garneer met de takjes marjolein en serveer op kamertemperatuur.

Tags

GROENTE | SALADE | ZOMER

Jouw commentaar

Naam: E-Mail: Commentaar: