Winter

Recepten voor de koude winteravonden.
Okt 29 2013 0 comments

Zoete aardappelsoep met rode paprika

Schil de paprika’s met een dunschiller, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij in blokjes. Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken. Snipper de uien. Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de ui 3 minuten met wat zout. Voeg de stukken zoete aardappel toe, kruid met peper en laat nog 5 minuten bakken. Roer regelmatig om...

Read more →
Okt 29 2013 0 comments

Ovenschotel met gehakt en andijvie

Schil de aardappelen en kook ze goed gaar in gezouten water. Pureer ze met de melk, breng ze op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Snij het ontbijtspek in reepjes. Bak ze knapperig in een pan met een antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep ze eruit en laat in deze pan, in een nootje boter of wat olie, het gehakt rul bakken. Voeg er de tomatenpuree en de verkruimelde roquefort aan toe...

Read more →
Okt 29 2013 0 comments

Fluwelige pompoensoep

Fruit 1 ui en 1 preiwit in ringetjes glazig in een flinke noot boter. Voeg 1 kg pompoen, 2 grote aardappelen, een kruidentuiltje en peper en zout toe. Overgiet met 2 liter kippenbouillon en laat 20 minuten zacht koken...

Read more →
Okt 30 2012 0 comments

Blinde vinken met tomaat

Bak de blinde vinken aan in boter en bak ze langs beide kanten bruin.Versnipper de sjalotten en de teentjes knoflook en voeg ze eraan toe. Snij de tomaten in grove stukken en voeg deze eveneens toe. Voeg de witte wijnazijn, het water en de ketchup toe. Laat alles zo'n 30 minuten sudderen op een licht vuurtje. Voeg de room en de in schijfjes gesneden champignons toe en laat nog eens 10 minuten doorkoken zonder deksel...

Read more →
Nov 5 2012 0 comments

Gehakt parmentier

Maak puree van 1 kg aardappelen met melk, boter en met flink wat peper. Stoof 2 gehakte uien 15 min in 2 lepels boter. Doe er 500 g gehakt bij. Laat het rul bakken. Voeg er 2 dl tomatensaus, een mespunt gedroogde tijm en 1 geplet knoflookteentje aan toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 10 min sudderen. Schep het gehakt in een ovenschotel en dek het af met de aardappelpuree. Bestrooi met 2 lepels paneermeel en 2 lepels gemalen gruyere. Zet 10 min in de oven op 210°. Sommigen doen bij het gehakt nog 2 lepels rozijnen…

Read more →
Nov 5 2012 0 comments

Pompoensoep

Schil en was de groenten en snij ze grof. Laat ze aanstoven in olie zonder te kleuren.
Veeg er de bouillon bij en laat 45 min stoven. Mix de soep en zeef ze eventueel...

Read more →