Zomer

Verfrissende recepten voor zwoele zomerdagen.
Jun 29 2015 0 comments

Preisoep

Was de prei en snijd het overtollige groen af. Houd enkel lichtgroene stengels apart. Snijd de rest van de prei in grote stukken. Stoof de fijngesnipperde ui met wat boter. Voeg de stukken prei toe en laat alles stoven. Doe de kippenbouillon erbij en laat de soep goed doorkoken tot de prei en ui gaar zijn. Giet dan de room erbij. Laat alles nog even koken en mix de soep. Voeg peper en zout toe. Snijd de lichtgroene stengels in fijne ringen en blancheer ze even in kokend water. Verdeel de soep over de diepe borden en versier met preiringen.

Read more →
Jun 29 2015 0 comments

Geroosterde paprikasalade

Verwarm de grill voor. Plaats de paprika's op een rooster of bakplaat en leg ze 10 minuten onder de hete grill tot de schillen enigszins zijn geblakerd en blazen gaan vormen. Keer ze regelmatig. Haal de geroosterde paprika's uit de oven, doe ze in een schaal en dek deze direct goed af met een schone, vochtige keukendoek. U kunt de paprika's ook in een plastic zak doen. De stoom zorgt ervoor dat de schillen zacht worden en daardoor gemakkelijk te verwijderen zijn...

Read more →
Jun 29 2015 0 comments

Moorse tuinbonendipsaus

Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook als u verse tuinbonen gebruikt. Voeg de bonen toe, draai het vuur lager en laat de bonen 7 minuten in een afgedekte pan pruttelen. Giet ze zorgvuldig af, spoel ze vervolgens af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Verwijder de buitenste schil en gooi ze weg...

Read more →
Jun 29 2015 0 comments

Tuinbonen dagschotel

Ontdoe de bonen van hun peul, snipper een kleine ui, verdeel het spek in dobbelsteentjes. Voor een extra fijne smaak kan u de boontjes dubbel pellen. Bak het spek met de ui, wanneer een beetje vet is vrijgekomen voegt u er de boontjes en de slablaadjes aan toe. Bedek met water, kruid met peper, zout en bonenkruid...

Read more →
Maa 26 2014 0 comments

Aubergine alle Parmigiana

Ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Hak de basilicumblaadjes en de lente-uitjes fijn. Meng de tomaten met de basilicum, de lente-uitjes, peper, zout, citroensap en olijfolie. Meng en houd apart. Snij de aubergines in dikke schijven en bestrijk met olijfolie...

Read more →
Maa 26 2014 0 comments

Salade met chinese kool

Maak de komkommer, de rammenas en de chinese kool schoon. Snij de komkommer en de rammenas in blokjes of staafjes. Bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten uitlekken in een vergiet. Spoel ze met koud water en laat ze weer goed uitlekken...

Read more →
Maa 26 2014 0 comments

Salade van peer, gorgonzola en lof

Maak eerst de mosterddressing. Doe de olijfolie, rode wijnazijn, zout, peper, mosterd en suiker in een kom en klop alles samen (voeg naar eigen smaak meer zout of zuur toe). Haal de klokkenhuizen uit de peren en snij deze in dunne schijfjes. Leg ze in een grote kom met de sla de radicchio en in repen gesneden witloof...

Read more →
Jan 23 2014 0 comments

Ravioli van rode biet en geitenkaas met bieslook en gekaramelliseerd maanzaad

Doe de maanzaadjes en de fijne suiker in een pan en laat dit op een middelhoog vuur onder voortdurend roeren karamelliseren. Laat de maanzaadjes afkoelen op een bord en verkruimel. Snij de rode biet in flinterdunne plakjes met behulp van een groenteschaaf en doe ze in een kom...

Read more →
Aug 9 2013 0 comments

Punch

Boen de sinaasappel en de citroen schoon. Schil de meloen en de nectarine en verwijder de pitten en pitjes. Snij het fruit in heel kleine stukjes. Doe het in een grote glazen kom. Giet de witte wijn en de cointreau erbij...

Read more →
Aug 9 2013 0 comments

Linguini met aubergine en tomaat

Snij de aubergine in blokjes van ongeveer 1,5 cm, doe ze in een vergiet en doe er zout over en laat 1 uur trekken. Spoel ze en droog ze daarna goed af. Stoof de look aan met de sjalot en voeg de aubergine, de passata, de 2 tomaten (in stukjes gesneden, ontveld en ontpit) en een beetje water toe...

Read more →