NessajaHome Peace, productiefste vaars van Vlaanderen 2007/2008

Home Nieuws Koeien Pinken Verkoop Foto's Columns Links Gastenboek

Bezoek zeker ook eens onze facebookpagina met het laatste nieuws over ons melkveebedrijf!

NessajaLuchtfoto van ons bedrijfPeace, productiefste vaars van Vlaanderen 2007/2008onze 1ste 100.000 kg-koe : Carine ( Astro x Hunter )Schilderij Nessaje en Peace (moeder en dochter)

Voorwoord

Welkom op de website van het melkveebedrijf van Marcel Heylen  te Geel dat we de naam "KEUR HOLSTEINS" hebben gegeven naar onze op 27 februari 2004 plots gestorven topkoe en vrv-stiermoeder Keur. Wilt u meer weten over het laatste nieuws, de veestapel en de blikvangers van ons bedrijf, ga dan naar onze nieuws & weetjes-pagina. Een  actueel en uitgebreid overzicht van productie -en exterieurcijfers van onze koeien vindt u op fiches koeien. Veel surfplezier!

 

Onze doelstelling: melkrijk,eiwitrijk en duurzaam

Bij het oprichten van mijn melkveebedrijf in 1984 was mijn doelstelling het fokken van  economische, duurzame en eiwitrijke koeien. Hoewel de term 'duurzaam' 20 jaar geleden nog niet in de huidige betekenis gebruikt werd, heb ik van in het begin van mijn loopbaan als melkveehouder,als fokdoel gekozen voor een sterke koe die probleemloos, lang en veel melk kan produceren. Om dit doel te bereiken besteed ik veel aandacht aan de jongveeopfok. Het streefdoel is een vaars die op 2-jarige leeftijd kan afkalven. 

 

Bedrijfsprofiel

Het is een 1-persoonsbedrijf zonder toeters en bellen, met weinig mechanisatie. De totale oppervlakte is 25ha ,waarvan 12.5 ha mas en 12.5 ha grasland. Het bedrijf bestond eerst uit een koeienstal met noodwoning (nu gebruikt als bureau voor het afhandelen van de administratieve zaken) en in 1992 uitgebreid met een machineloods + jongveestal,vooral als extra mestopslag.

 

Contactgegevens

Telefoon: 014/581659

GSM: 048 52 85 506

Postadres: Larumsgoor 4

                     2440 Geel

                

Algemene informatie en verkoop dieren: []

Webbeheerder: []

 

Varia

Zet Keur Holsteins bij je Favorieten