Mijn interesse ontstond bij de aankoop van het eerste boek: "Jezus 100 Jaar Voor Christus" van de hand van Prof. Alvar Ellård. Met het tweede boek dat in mijn bezit kwam, Erich von Däniken's: "De Goden Wàren Astronauten", was het hek voor mij van de dam. Mijn interesse in het genre was geboren en mijn honger naar kennis werd gevoed.

Na verloop van tijd werd mijn verzameling boeken vooral van auteur Erich von Däniken vrij vlot aangevuld en begon stilletjes aan meer en meer mensen met interesse voor EvD mij te contacteren.
De vraag die mij het meest gesteld werd betrof voornamelijk de vertaalde / oorspronkelijke titel. Vooral bij van Däniken is dit vrij verwarrend.
Later kwam er ook de vraag naar andere auteurs in dit genre of veel specifiekere vragen naar ISBN nummers of uitgevers.

Hieruit is dan het idee ontstaan om alle gegevens te bundelen en op een site te zetten, zodat liefhebbers hiermee verder kunnen in hun zoektocht naar een boek.

De oorspronkelijke site werd gewijdt aan Erich von Däniken en is bij velen onder u ook zo gekend. Het was dan ook de bedoeling dat die site in hoofdzaak nieuws zou brengen rond deze auteur, maar het draaide anders uit. Mensen contacteerde mij niet meer hoofdzakelijk met vragen over EvD, maar meer en meer ging de aandacht naar andere auteurs en werken.
Nu is dus besloten om voornamelijk een boekensite te maken. De nadruk ligt nu op de boeken en EvD wordt net als alle andere auteurs in deze site opgenomen.

De gegevens en de boeken, vermeld op deze site, komen uit mijn privéverzameling en zijn geensinds te koop. Gegevens van boeken die niet in mijn verzameling zijn opgenomen, worden op deze site ook niet opgenomen. Dit omdat ik zekerheid wil hebben dat de gegevens overeenstemmen met de werkelijkheid. Uiteraard zijn er meerdere uitgaves van een bepaald boek en in sommige gevallen werd een bepaald boek door meerdere uitgeverijen op de markt gebracht. Het spreekt voor zich dat in de wirwar van deze gegevens wij enkel opteren voor de zekerheid.

Onder de rubriek "Auteurs" vindt u de bio.- en bibliografie van de auteur in kwestie. Enkel de auteurs waarvan ik op zijn minst één werk heb staan, komen aan bod. Uiteraard kan het voorkomen dat er in een biografie gegevens of foto van de auteur ontbreken evenals het voor kan komen dat er in de bibliografie werken ontbreken. Het is de bedoeling geweest alle werken van een auteur te vermelden. Soms vermeld ik enkel de oorspronkelijke titel van de werken en weet ik niet of een werk vertaald werd. Soms heb ik enkel een vertaalde titel en niet de oorspronkelijke.
Mocht u ontbrekende gegevens hebben, zou ik heel dankbaar zijn indien u mij deze wilt medelen. Ook ontbrekende foto's van auteurs zijn steeds meer dan welkom.

Mocht u een boek op de plank hebben staan dat niet vermeld wordt op deze website of dat voorkomt in de rubriek "Kizmet Zoekt" mag u mij ook altijd contacteren. Mijn verzammeling is verre van compleet en bij gevolg is deze site er eentje dat echt lééft.

Veel plezier bij jullie bezoek en ook jullie verhaal of interesse mag naar mij verstuurd worden. Wie weet komt er binnenkort een rubriek voor en door jullie met jullie verhaal.

Kizmet_666@hotmail.com