Maneblusserscup


Het democircuit van de Gymfed startte dit jaar te Mechelen met de Maneblusserscup. Net zoals de twee vorige seizoenen sloegen de 3 grote Mechelse Turnclubs hiervoor de handen in mekaar. Het actieterrein was opnieuw het Provinciaal Sport- en Recreatiepark De Nekker.

Dat dit democircuit aanslaat mag blijken uit het steeds groeiend aantal toeschouwers. Helaas kwamen voor deze eerste wedstrijd van het seizoen niet alle deelnemende clubs opdagen. Dit deed echter geen afbreuk aan het gebrachte spektakel. Met ingrediënten zoals ritmiek, tumbling en acrogym samengebracht in één en dezelfde choreografie is immers elk nummer een lust voor het oog. Uiteraard staan niet alle clubs op hetzelfde niveau, maar toch werd het ook dit jaar de jury weer niet makkelijk gemaakt. Is bij de ene oefening de acro het sterkste onderdeel, dan is bij een ander weer de tumbling het meest hoogstaand onderdeel, terwijl bij een derde het choreografisch geheel het meest tot de verbeelding spreekt.

Er was echter ook dit jaar weer 1 minpuntje in de organisatie. We slagen er blijkbaar niet in om een fotograaf van dienst te vinden. Ook onze eigen huisfotograaf was niet beschikbaar. Op deze website zal je het dus nog steeds moeten stellen met de foto’s van de eerste editie.

De Uitslag:
01. O.T.M. - GentCuba
02. Olympia MerelbekeDisco fever
03. Athena DestelbergenThe spiritual dances of the Gypsies
04. De Toekomst MechelenPeter Pan
05. Gymnica SleidingeLa vie de Pierrot
06. MK Gym MechelenTerra Magica
07. GymMax DendermondeJailhouse Rock
08. S.T.O.S - SchotenGlitter & Glamour

D.F.


Naar Boven - Andere Activiteiten