Home
geschiedenis
formules
bewijzen
weetjes
het getal
kwis
poŽzie
literatuur
links
news

Literatuur

History of Pi Een amusant en kritisch overzicht van de geschiedenis van pi. Uitgegeven in 1976, dus de laatste computerberekeningen vind je hier niet.
David Blatner
The Joy of Pi Een overzicht van de geschiedenis van Pi. Allerlei interessante weetjes over pi. Dit boek behandelt vrijwel elk aspect van het getal pi weliswaar niet altijd in detail.
Peter Beckmann
Pi Fictie : Wiskundige genie Max Cohen probeert numerische patronen te vinden die de werking van het universum kunnen uitleggen. Hij word vervolgt door een agressieve Wall-street firma die financiŽle dominatie zoekt en een Kabblath secte die gelooft dat Max de sleutel heeft tot hun oude heilige teksten ... . Dit boek werd verfilmd en is verkrijgbaar in DVD en VHS formaat.
Darren Aronofsky
Pi and the AGM Een gedetailleerde studie van de manieren om pi te berekenen via de AGM-methode. Indien je een programma wilt schrijven dat het record van 'aantal digits van pi' moet breken, dan is dit boek een goede start.
Geschreven door de personen die ons het Borwein-algoritme  geschonken hebben en hebben meegewerkt aan het hexadecimale Bailey-Borwein-Plouffe-algoritme.
Jonathan Borwein,
Peter Borwein