Ons huisje


wie wat waar?


over spelletjes


foto's en verslagjes


af

JACOU Productions is het logo en de statement die Jan graag gebruikt om eigen werk te signeren. Reeds jaren maak ik al zaken die afgetekend worden met die uitdrukking.


Werkjes van Jan online zetten...
... dat gaat nog een hele klus worden omdat het er eigenlijk wel al veel zijn.
Maar ik moet niet zeuren en er gewoon aan beginnen.

Voorlopig zet ik ze nog allemaal aan één stuk door op deze pagina, maar dan wel reeds met een basisonderverdeling:

Laat deze links zuiver dienen tot een leidraad, want eigenlijk zijn de werkjes onmogelijk eenduidig in één bepaalde kolom te plaatsen !


De jonge jaren

of zoals vanboven gelinkt: uit mijne kindertijd.
De oplettende lezer zal zich meteen terecht afvragen of die uberhaupt al wel voorbij zijn ?!?
Ikzelf ga daar niet op antwoorden, en om het gewoon wat te omzeilen zal ik het dan maar leeftijdsgebonden catalogeren als stukken die gemaakt zijn voor mijn ±15de levensjaar.

MAAAAAR nog even wachten tot ik de kasten en kelders in Keerbergen doorlopen heb, dus:

dit tekentje zou ik verder ook nog over heel de pagina kunnen zetten, maar ik zal het niet overladen door gewoon aan te geven dat eigenlijk (bijna) elk hoofdstukje het under construction-mannetje zou moeten hebben staan.


Funktionele gebruiksvoorwerpen

Weer even volgens Van Dale::

knut·se·len1 (onov.ww.)
1 uit liefhebberij dingen maken of in elkaar zetten
 
knut·se·len2 (ov.ww.)
1 met geringe hulpmiddelen construeren => fabriceren, fabrieken, fabrikeren, fröbelen, peuteren, prutsen

en onder deze categorie wil ik toch een aantal gebruiksvoorwerpen rangschikken welke wel degelijk met een minimum aan materiaal (zelfs liefst afdankertjes van ergens anders) en een snuifje spitsvondigheid vervaardigd zijn.


Grafische werkjes

Tekenen, schilderen, graveer-werkjes, collages, ...
Hier wil ik een overzichtje geven van de zaken die enkel een 2-dimensionale structuur hebben.


Vormgegeven stukken

Een paar planken bij elkaar vormen al snel een bed, en daarom zou de categorie van de "functionele gebruiksvoorwerpen" ook wel smalend de "doe het zelf"-sectie genoemd kunnen worden.

Met vormgegeven stukken wil ik de werkjes aanhalen welke ook wel "creaties" genoemd kunnen worden.
Zelf wil ik echt niet de term "kunst" in de mond te nemen. Ik ben realist genoeg om te beseffen dat mijn werkjes gewone alledaagse maaksels zijn.

--------------------------------------------
het natuurlijke fietsje
.

Het was allemaal begonnen met een steen, die een mooie zadel-vorm had. En dan doorgewerkt met enkel twijgen en stenen...
... met deze fiets als resultaat.

--------------------------------------------
een abstract houtsculptuur

voor mezelf zeker geen lieveling. Ik doe niet graag abstracte zaken. Maar een mens moet alles eens geprobeerd hebben.

--------------------------------------------
De socialst

deze werkmens moest eigenlijk de socialist heten. Maar door een schrijffoutje tijdens het sculpturen van zijn naamplaatje is hij de socialst geworden.

Wie weet - als ik nog eens veel tijd heb - dat ik de draad van het beeldhouwen wel weer eens terug oppak, maar dan laat ik toch eerst een baard groeien (of zoiets).


Digitaal

Het werkjeshoofdstuk dat momenteel echt volledig online staat, is waar u nu naar zit te kijken: onze eigen site . De site zal nog wel groeien, maar dit is zo'n medium dat nooit af is.
Sommigen zouden dat niet echt bij werkstukjes beschouwen, maar ik ben er eigenlijk wel fier op, dus heb ik besloten dat het hoofdstukje niet mocht ontbreken in mijn palmares.

----------------------------
De site van Hortiplan is ook van mijn hand, maar ze zouden het daar niet appreciëren dat ik die persoonlijk afteken; ze betalen mij tenslotte toch voor iets . Het Jacou-logo zal u daar dus niet terugvinden, maar mijn eerste HTML-avontuur wil ik toch ook graag laten zien.


Diversen, weetjes & links

Niet alles is eeuwig. En zo ook met sommige creaties kan het voorvallen dat ze verslijten of stuk gaan.
Zo had ik in Keerbergen een permanente tuintafel gemaakt van een afgezaagde boomstronk. Die was na verloop van tijd beginnen rotten, en is daarna aan de kant en op zijn kop geëindigd.

Nu wil het toeval (of niet) dat mijn ome Christian een gelijkaardige passie heeft. Ook hij is een knutselaar en doet ook graag vanalles met foto's.
Die tafelpoot is dus een dier geworden. En zo vond hij nog een exemplaar in onze tuin:

Hij is al iets langer bezig, en heeft zodoende reeds een uitgebreid palmares. Bezoek dus ook zeker eens CRICOU ! Ja, de mosterd van de naam moest ergens vandaan komen en de appel valt blijkbaar niet ver van de perenboom!

-------------------
NB: nu we toch bezig zijn met links naar andere sites te leggen, kan ik ook de site van Zus en schoonbroer aanbevelen: Kruisstraat 89. Om toch te verantwoorden dat die link ook hier staat, kan ik aangeven dat wij elk regelmatig werk steken in de ander zijn "thuis"-project.