Liturgie

Kindervieringen

Bij gepaste gelegenheden wordt de eucharistieviering deels aangepast voor en door de kinderen. Deze kindermissen zijn zeer zinvolle en aangename vieringen, die geen ogenblik vervelen.
Jonge moeders en vaders die willen meewerken, of er gewoon iets meer willen over weten, kunnen contact opnemen met
Kristien Peeters 016-47 08 31 / kristien.peeters@telenet.be
Hilde Pollaris 016-89 71 74 / hilde.pollaris@telenet.be

Kinderonthaal en -hoekje

Er is een kinderhoekje in de kerk, met stripverhalen, vertelboekjes, kleur-tekeningen en nog zoveel meer. Op een mat en enkele stoeltjes kunnen de kinderen tijdens de eucharistieviering van de 1e zondag der maand lezen of werken, misschien samen met mama of papa. Tijdens de andere vieringen kunnen zij ook een boekje nemen en ‘bij de groten’, bij papa of mama gaan zitten.
Wel het boekje terugbrengen, … voor de volgende kindjes.

Lectoren

Zij lezen voor in de liturgische vieringen. Wie in deze ploeg wil meewerken neemt contact op met Maria Maginelle (016-47 18 54) frans.van.neck@telenet.be.

Muziek en zang

De Sint-Stevensgilde neemt hierbij vooral de feestelijke noot voor haar rekening. Contactpersoon is Jan Moeyersons, tel 016 47 12 52 wiesgoossens@yahoo.co.uk. Kijk verder bij de verenigingen.

Bloemversiering

Deze werkgroep zorgt heel het jaar voor een feestelijke aankleding van altaar en kerk. Wie in deze ploeg wil meewerken neemt contact op met Maria Maginelle (016-47 18 54) frans.van.neck@telenet.be. Voor huwelijksvieringen organiseert het bruidspaar zelf de versiering.

Communie aan huis

Rond ieder kerkelijk hoogfeest wordt de communie aan huis gebracht.
Wie de communie wenst, neemt contact op met met ziekenzorg (Myriam Toeloose 016-20 13 98 of Martine Vandermueren 016-47 32 24) of met Clemence Vander Hulst (016-47 77 42)
Men kan ook op zondagvoormiddag de communie aan huis ontvangen. Een familielid, buur of lid van de ziekenzorgkern brengt ze dan.

Doopsel

Eenmaal per maand kan een doopselviering plaatsvinden in onze kerk, normaal op de derde zondag om 15.00 u. Misschien worden er twee of meer kindjes tegelijk gedoopt.
Wie een kindje wil laten dopen kan contact opnemen met de verantwoordelijke voor de doopselpastoraal, Kristien Peeters, Veeweide 17, 3060 Korbeek-Dijle, tel 016-47 08 31 kristien.peeters@telenet.be (of met een parochiaal contactpersoon. Zie rubriek “Tot uw dienst” hiervoor). Zij zal de ouders bezoeken en hen begeleiden bij alle voorbereidingen.

Eerste Communie

De achtjarigen vieren hun feest de zondag na O.H. Hemelvaart.
De voorbereiding gebeurt in de parochie. De kinderen komen vóór de Eerste Communie enkele keren samen in de kerk om de viering voor te bereiden. Uw contactpersoon is Inge Letellier (016-20 20 17) ingeletellier@hotmail.com

Vormsel

De twaalfjarige kinderen hernieuwen hun doopbeloften na twee jaar parochiale voorbereiding en worden een half jaar later gevormd.
Jo Devos (016-47 20 37) jo.devos@scarlet.be en Veerle Fontaine (016-47 04 11) veerle.fontaine@skynet.be zorgen voor deze voorbereiding. De ouders van tienjarigen kunnen bij hen terecht voor meer informatie.

Huwelijk

De eerste stap naar een kerkelijk huwelijk is een aanmelding op http://www.kerkleuven.be en onder ‘formulieren’ het huwelijksformulier invullen een zestal maanden voor het huwelijk. Daarmee begint het administratief dossier.
Dan volgt een contact met de parochie-priester of -administrator in de parochie van de bruid. Hij werkt het dossier verder af. De voorbereiding van het huwelijk en van de viering gebeurt met de priester die zal voorgaan.

Uitvaart

Afspraken voor de uitvaartdienst worden gemaakt via de begrafenis-ondernemer. De familie kiest voor een uitvaart met gebedsdienst of met eucharistieviering; dit laatste is alleen mogelijk als er een priester beschikbaar is op het gewenste tijdstip.
Een gebedswake op de vooravond van de begrafenis om 19.00 uur kan steeds gevraagd worden.