Info

Algemeen

· Kosmonet wordt momenteel gehost bij telenet, een Belgische provider.
Oorspronkelijk stond de site op mijn KULeuven webruimte, maar dat begon een beetje krap te worden. Er was ook geen ondersteuning voor PHP, htaccess en zo.
Ik ben dan overgestapt naar f2g.net, een gratis Britse provider. Hier was wel PHP-ondersteuning en nog wat extra aanwezig. Met de schijfruimte van 15 Mb had ik nog wel een tijd kunnen toekomen, maar de maandelijkse maximumtrafiek van 100 Mb begon vrij krap te worden. Ik ben daar trouwens een tijdje geleden vlot over gegaan. Mijn account is dus afgesloten totdat ik voor de overdreven trafiek heb betaald (mwoehaha).
Na wat zoeken ben ik nu terechtgekomen bij telenet, zoals ik al zei. Hier is geen PHP-ondersteuning, maar wel 50 Mb ruimte en blijkbaar onbeperkte trafiek. Voor PHP heb ik nog even de f2g server gebruikt, maar vanwege grootschalig misbruik hebben ze daar zo ongeveer alles afgeschaft. Alle min of meer interactieve delen op de site werken dus nu met door telenet beschikbaar gestelde scripts. Het is niet ideaal, maar voorlopig gaat het niet echt anders.

Navigatie

· De site bestaat uit een viertal grote delen: een algemeen deel, ruimtevaart, sterrenkunde en de appendix. Via de hoofdpagina kunt u elk deel direct bereiken. Op elke pagina staat er aangeduid in welk deel u bent, en u kunt ook makkelijk terugkeren naar een lokale hoofdpagina via de navigatiebalk.
· Regelmatig verschijnt er in de kolom met afbeeldingen ook een kader met links naar relevante onderwerpen.
· Indien u toch de weg kwijt raakt, is er altijd de site kaart.

Updates

· Ik probeer de site wekelijks up te daten, maar dat lukt de laatste tijd niet altijd. Het zou daarom kunnen dat hier en daar wat informatie lichtelijk verouderd is.

Technische info

· De layout wordt gecontroleerd door enkele CSS-bestanden. Eén voor de algemene zaken zoals kleuren, en één voor de lettergroottes. Voor schermen met kleine resolutie gebruik ik een klein lettertype, voor grote resolutie en groot lettertype. Een javascript-file kijkt welk van de twee nodig is. Op browsers zonder css-ondersteuning zien mijn pagina's er vrij afschuwelijk uit. Probeer er dus voor te zorgen dat u een recente browser heeft (dit is overigens altijd aan te raden, bv. met het oog op veiligheid). Ze zijn gratis te verkrijgen op de sites van bijvoorbeeld Microsoft of Netscape.
· Formulieren worden afgehandeld met een cgi-script dat door telenet beschikbaar wordt gesteld. Het is niet zo flexibel als het PHP-script dat ik daar ooit voor heb geschreven, maar telenet ondersteunt, zoals gezegd, geen PHP.
· Er blijken soms problemen te zijn met Service Pack 2 voor Windows XP. Zo geeft javascript wel eens beveilingwaarschuwingen, of worden er bepaalde dingen niet weergegeven. Gelieve mij hiervan op de hoogte te stellen.

Statistieken (op 12.7.2004):

html-pagina's: 139
gif: 39
jpeg: 232
stijlbladen: 2
javascript-files: 6
andere bestanden: 2
» home       » site kaart       » contact
Laatst aangepast: 26.2.2005
Copyright © 2000-2005, Maarten Driesen