background 1
background 2
background 3
background 4

WELKOM

Loading

Kristof Vromant

Nr 4 - Lijst Burgemeester - Zwevegem

Geboren en opgegroeid in Heestert, sinds 1999 wonende in Moen. Tuinaannemer met een hart voor het verenigingsleven en hun evenementen, en een uitgesproken mening over mobiliteit en infrastructuur. Zonder omwegen, rechtstreeks naar concrete oplossingen!

In het kort!

Geboren en opgegroeid in Heestert,, sinds 1999 wonende in Moen met mijn echtgenote Veerle D’Haeye en mijn 2 actieve tieners Lotte (15j) en Seppe (17j).

Kristof Vromant

NaamKristof Vromant

Leeftijd43 jaar

Geboren26/04/75

Partner vanVeerle D'Haeye

KinderenSeppe en Lotte

BeroepTuinaannemer

AdresSpinnerijstraat 2

GemeenteMoen

Telefoon0497 53 34 38

Email kristof.vromant@telenet.be

#STERKZWEVEGEM

  De vele evenementen in Zwevegem en zeker ook de deelgemeenten versterken alleen maar het echte dorpsgevoel! Het bloeiende verenigingsleven met de meest uiteenlopende lokale activiteiten zorgen voor een STERK ZWEVEGEM!  

LIJST BURGEMEESTER ZWEVEGEM

ONZE KERNPUNTEN

 • Open stijl

  Een open stijl gekenmerkt door eenvoud, spontaniteit en positieve ingesteldheid. De gemeente moet geleid worden door een dynamische burgemeester, aanwezig tussen de mensen.

 • Snelheid, efficiëntie en vriendelijkheid

  Een dienstverlening gesteund op snelheid, efficiëntie en vriendelijkheid (op alle niveaus).

 • Gezonde gemeentefinanciën

  Gezonde gemeentefinanciën, zo mogelijk zonder verhoging van de aanvullende personenbelasting noch van de opcentiemen op de onroerende voorheffing.

 • Ondersteuning van het verenigingsleven

  Maximale ondersteuning van het verenigingsleven. De verenigingen (zowel sport, cultuur als van allerlei andere aard) zorgen immers voor sociale dynamiek en draaien uitsluitend op basis van vrijwilligheid. Zij zorgen voor een bruisend Zwevegem. Op vandaag wordt er jaarlijks ongeveer € 550.000 besteed aan structurele en bijzondere toelagen samen en dit mag in de toekomst gerust nog meer zijn.

 • Onderhoud van onze openbare wegen

  Verder optimaal onderhoud van onze openbare wegen, met inbegrip van de trage wegen, beken en grachten. Dat is een basisbehoefte.

 • Aandacht voor de leefbaarheid van de deelgemeenten en voor de lokale economie

  Bijzondere aandacht voor de leefbaarheid van de deelgemeenten en voor de lokale economie, met inbegrip van de KMO’s. De kern van alle deelgemeenten moet nog aantrekkelijker gemaakt worden en het lokaal kopen moet nog sterker gepromoot worden.

 • Verkeersveiligheid

  De verkeersveiligheid moet eveneens een permanente zorg zijn: de hoge snelheid op onze lokale wegen alsook het verboden zwaar vrachtverkeer in het centrum van Zwevegem moeten door alle mogelijke middelen aangepakt worden (o.a. door meer politiecontroles). Samen met enkele belangrijke structurele ingrepen, moet dit ook bijdragen tot het veilig fietsen op Zwevegemse wegen.

 • Strijd tegen zwerfvuil

  De strijd winnen tegen het zwerfvuil door permanente of steekproefsgewijze controles, o.a. door de inzet van vrijwilligers en van een GAS-ambtenaar.

 • Citymarketing

  Een doordacht citymarketingplan moet een sterk Zwevegem in de kijker zetten met de nadruk op het aangenaam wonen en werken en op de zachte recreatiemogelijkheden (Zwevegem promoten als fiets- en wandelparadijs). Daarenboven moet Transfo verder intens gepromoot worden als toeristische trekpleister en regionale ontmoetingsplaats. Naast de afwerking van de restauratiedossiers, moet er bijzondere aandacht besteed worden aan de beleving en dus aan de initiatieven die hiertoe kunnen bijdragen.

 • Investering in duurzaamheid en in het welzijn

  Investering in duurzaamheid en in het welzijn van onze inwoners. De duurzaamheid moet een essentieel criterium zijn bij de beoordeling van onze exploitatie en investeringsuitgaven. De schepen van welzijn moet tevens een schepen van geluk zijn.

#zonderomwegen

Zonder Omwegen!

Zonder omwegen, rechtstreeks naar concrete oplossingen!

Geboren en opgegroeid in Heestert, sinds 1999 wonende in Moen met mijn echtgenote Veerle D’Haeye en mijn 2 actieve tieners Lotte (15j) en Seppe (17j).

Als tuinaannemer ben ik professioneel bezig met de aanleg, ontwerp en onderhoud van tuinen bij bedrijven en particulieren. Een afwisselende en boeiende job, waarbij ik van ’s morgens vroeg in contact kom met mensen uit de gemeente en te horen krijg wat er leeft bij de hardwerkende zwevegemnaar,jongeren, gezinnen, zelfstandigen,… Het dagelijks doorkruisen van de gemeente zorgt er bovendien voor dat ik een uitgesproken visie kan vormen over de aandachtspunten zoals mobiliteit (en zwaar verkeer in de dorpskernen) en gemeentelijke infrastructuur.

De meeste van mijn vrije tijd besteed ik met plezier aan het organiseren van het festival Moen Feest, en het ondersteunen van verschillende andere evenementen in de gemeente. Een evenement als Moen Feest organiseren vraagt maandenlange voorbereiding met een hecht bestuursteam. Persoonlijk sta ik vooral in voor de veiligheid van de bezoekers en de financiën. Met veel energie help ik ook graag de andere sociaal-culturele en sportverenigingen waar nodig, de vele evenementen versterken alleen maar het echte dorpsgevoel! Het bloeiende verenigingsleven in Zwevegem zorgt ervoor dat ik enthousiast aanwezig ben op de meest uiteenlopende lokale activiteiten.

Vind ik naast het gezinsleven, professioneel tuinieren of organiseren nog even de tijd, dan kan je me best wel eens aantreffen op een zonnig terrasje, gezellig cafeetje of in een heerlijk restaurant. Even weg van de drukte de tijd vinden om te ontspannen, onthaasten en genieten met vrienden of familie. En als het even kan, natuurlijk bij voorkeur dan ook in ons mooi en ‘sterk Zwevegem’.

Kristof Vromant - kandidaat 4 - Lijst Burgemeester

Contact

Bel me

0497 53 34 38

Mail me

kristof.vromant@telenet.be

Bezoek me

Spinnerijstraat 2 Moen

CONTACTEER MIJ

Een vraag over ons programma? Wil jij iets zien veranderen in de gemeente? Contacteer mij hieronder snel en eenvoudig, ik beantwoord u zo snel mogelijk!

OKT

14

2018

image title here