jongknapen.pngknapen.pngjonghernieuwers.pngleiding.pngKSA-Terheide in't kort

KSA-Terheide is een jeugdbeweging voor jongens van 5 tot 16 jaar verdeeld in drie verschillende leeftijdsgroepen: De jongknapen: het derde kleuterklasje tot en met het derde leerjaar, knapen: vanaf het vierde leerjaar tot en met het eerste middelbaar, en jonghernieuwers: tweede middelbaar tot en met het vijfde middelbaar.

In september gaan we van start met onze startdag, dit is met alle groepen samen en ook VKSJ-Terheide(onze vrouwelijke tegenhangers) doet mee. Vanaf dan doen we wanneer mogelijk elke zondag een activiteit per groep. Hiervoor krijg je steeds een papiertje in de bus met de data van de ontspanningen en wat er te doen is, zodat uw zoon steeds aangepaste kledij kan aantrekken.

In de paasvakantie gaan de jongste twee groepen, de jongknapen en de knapen op voorkamp kortbij. Dit is een klein kamp van maandat tot donderdag in de eerste week van de paasvakantie, zo kunnen de allerkleinsten kennismaken met het kampgevoel. De oudste groep, de jonghernieuwers, gaan afwisselend op crazy tour of joepie.

Op het einde van het werkjaar sluiten we de zondagnamiddag activiteiten af met een daguitstap. Dit is elk jaar naar een andere locatie in BelgiŽ. 

Het werkjaar afsluiten doen we met ons zomerkamp. We gaan elk jaar van 31 juli tot 10 augustus op kamp in BelgiŽ in een kamphuis, en af en toe slaapt de oudste groep in een tent.