La bruciata

La Bruciata is een Toscaans landhuis met een schitterend zwembad en ingericht als vakantieverblijf. Het domein omvat een hoofdgebouw en een bijgebouw met in totaal 9 ruime kamers, elk met een eigen badkamer met WC/douche.

In de zomermaanden wordt het domein telkens in volledige exclusiviteit verhuurd, er zijn verder geen mensen op het domein aanwezig.

De prijs wordt aangepast in functie van de grootte van de groep en van het aantal kamers dat effectief gebruikt wordt. Inclusief in de prijs is niet alleen bed- en badlinnen, maar ook de grote handdoeken voor het zwembad.


EEN UNIEKE LIGGING

La Bruciata is een oase van rust tussen olijfbomen en wijngaarden, je waant je ver weg van de bewoonde wereld, terwijl het winkelcentrum “Centro Etrusco” een groot aanbod aan kwaliteitswinkels biedt nauwelijks 5 minuten ver weg.

Een grote troef van La Bruciata is zijn bereikbaarheid : het domein ligt op nauwelijks 2 km van de afrit "Chiusi" van de A1 Firenze-Roma, waardoor je op één uur van de grote trekpleisters van Toscane en Umbrië bent : Siëna, Firenze, Arezzo, Cortona, de monte Amiata, het lago Trasimeno, Orvieto, Perugia, Assisi… Je komt ook zo in de wijndorpen Montepulciano en Montalcino. Op anderhalf uur kom je ook in Roma, Monteriggioni, San Gimignano, Volterra, Gubbio of Montefalco. Teveel om te bezoeken.

[terug naar boven]

HET DOMEIN

De trekpleister van het domein is uiteraard het prachtige zwembad met zijn bijzonder handige instap via een brede trap, hier hoef je niet te klauteren langs een metalen ladder… Het zwembad bestaat uit een ondiep gedeelte voor de kinderen en een diep gedeelte waar je rustig kan duiken. Rondom het zwembad zijn ligstoelen voorzien om te kunnen genieten van de zon en van de prachtige natuur waarin het domein ligt.

Vlakbij het grote terras met de gazebo nodigt een stenen barbecue uit om een feestje te bouwen. Voor je groenten moet je alvast niet ver lopen : in de “orto”, de groententuin, mag je gratis alle fruit en groenten plukken die het seizoen biedt. Op het domein is er verder een olijfgaard en een wijngaard. La Bruciata maakt dan ook haar eigen olijfolie en wijn : Chianti, Rosso di Montepulciano, Vino Nobile di Montepulciano. De wijngaard en de cantina (wijnkelder) worden biologisch gerund.

[terug naar boven]

ACCOMMODATIE

In “Il Casale”, het hoofdgebouw, bevinden zich vier kamers met elk een eigen WC/douche die uitgeven op een centrale living met salon en een volledig ingerichte keuken met groot kookvuur, vaatwasser, koelkast en diepvries. De centrale ingang van het gebouw geeft eveneens uit op de living. Twee van de vier kamers kunnen opgemaakt worden als kamer met één groot bed of als kamer met twee éénpersoonsbedden. Een van de kamers is ingericht als kamer voor mindervaliden en heeft een eigen ingang. Vlak bij deze ingang bevindt zich een groot terras overspannen door een gazebo, waar met gemak alle 18 gasten kunnen plaatsnemen aan een gemeenschappelijke tafel. Onder “Il Casale” bevindt zich een degustatieruimte, een tweede grote keuken met groot kookvuur, een industriële vaatwasser met een wascyclus van 6 minuten en een grote koelkast. Last but not least is er naast de keuken een schitterende eet-en ontvangstzaal voor 18 personen. In deze ontvangstzaal bevindt zich ook het access point voor draadloos Internet.Aanpalend aan het hoofdgebouw zijn er nog twee bijkomende kamers met WC/inloopdouche die uitkijken op de wijngaard. Voor deze beide kamers bevindt zich een eigen terras.

In “Il Fienile” zijn er drie kamers elk met eigen WC/douche. Eén van de drie kan opgemaakt worden als kamer met één groot bed of als kamer met twee éénpersoonsbedden. Bij “Il Fienile” zijn er twee terrassen, waarvan er één uitkijkt over het zwembad en één over het middenplein van het domein.

[terug naar boven]

WEGBESCHRIJVING

  • Op de A1 Firenze-Roma ligt de afrit CHIUSI-CHIANCIANO TERME ongeveer een uur ten zuiden van Firenze.
  • De afrit geeft uit op de Strada Statale 146 Chianciano-Chiusi : aan de afrit sla je RECHTSAF richting CHIUSI
  • Na 2 km kom je aan een groot rond punt : sla RECHTSAF naar CETONA op de SP20.
  • Rij honderd meter verder tot in de tweede bocht van de SP20 en hou stil in de bocht : links van de straat vind je een laag bordje waarop staat “Azienda Agrituristica della Bruciata” : je moet nu links inslaan, een grindweg in, die eerst zeer steil naar beneden gaat en daarna vlakker wordt.
  • Je rijdt de grindweg helemaal tot beneden (400 m), je passeert eerst een huis dat links van de grindweg staat en vervolgens een huis dat rechts van de grindweg staat, je rijdt steeds rechtdoor, de grindweg wordt nu helemaal vlak en je komt aan in La Bruciata. Hierboven staat het zicht dat je krijgt als je het domein oprijdt.
  • Het postadres van het domein is : Località Caselle Basse n° 26 I- 53043 CHIUSI (SI)
[terug naar boven]

FOTO'S

Het domein

Il Casale

Il Fienile

Degustatieruimte, Eetzaal en Grote Keuken

[terug naar boven]

CONTACTGEGEVENS

mireille.couvreur@hotmail.com
GSM 0486/75.64.78

[terug naar boven]