¡Hola, gringos!

 

Wij zijn Davy en Jef, twee vrienden met gedeelde passies. De passie voor onze nationale Rode Duivels is ontegensprekelijk de grootste.

 

Hoewel we het nooit bewust hebben beleefd, doordrong de legendarische voetbalcommentator Rik De Saedeleer ons van een onverklaarbare liefde voor het wereldkampioenschap voetbal in Mexico in 1986. Daarin bereikten de Rode Duivels de halve finale, nog steeds een uniek hoogtepunt in de Belgische sportgeschiedenis.

 

Op 14 maart 2014 trokken we naar Hamont-Achel, naar ‘Met de Ogen Dicht’, een zaalshow van ex-Rode Duivel Leo Van der Elst over dat beruchte WK. Na een onderhoudende avond en prettige babbel met Leo begonnen we op een waanzinnig plan te broeden: “Wat als we de 23 hoofdrolspelers van toen - 30 jaar later - een voor een zouden opsporen?”

 

Een half jaar later was 'LA CLASE DE MÉXICO 1986' geboren, een project waarbij we de helden van weleer hulde bezingen, en tegelijk drie goede doelen steunen. Dat doen we door drie voetbalshirts te laten signeren door de heren voetballers en de shirts in de periode van het EK in Frankrijk (juni - juli 2016) te veilen.

 

Elders op deze website lichten we onze drie doelen nader toe. Verder op de site: een voorstelling van de spelers die we al bezocht hebben, sfeerfilmpjes van onze ontmoetingen, een voorstelling van onze peters etc.

 

Alvast onze oprechte dank aan iedereen die ons project met veel interesse volgt of een bijdrage levert. Veel plezier op onze website!

 

¡Adiós!

 

Davy & Jef