Greenfoot Game: Crabworld

Crabworld is een spel gemaakt in Greenfoot dat alleen of met 2 spelers gespeeld kan worden, afhankelijk van de versie. Als men kiest om alleen te spelen gaat men automatisch met de crab spelen. Wanneer men echter met 2 spelers speelt gaat 1 speler de krab besturen en de andere speler de kreeft.

Doel van het spel

Het doel van het spel is heel simpel. De krab moet alle wormen in de wereld zien op te eten en de kreeft moet de krab zien op te eten. Er komen echter steeds nieuwe wormen bij, snel zijn is dus de boodschap.

afbeelding van spel

Besturing & Spelregels

afbeelding krab

De krab wordt bestuurd door gebruik te maken van de pijtjestoetsen. de pijltjes naar boven en naar onder doen echter niets. de crab kan ook terug naar het midden van de wereld springen door op spatie te duwen, wat soms handig kan zijn. De krab kan echter enkel wormen eten die uit hun hol zijn. Pas echter wel op, na het eten van een worm moet de crab even rusten.

afbeelding kreeft

De kreeft wordt bestuurd door de tweede speler. Deze kan de kreeft besturen door de knoppen a en z te gebruiken. Wanneer men echter de versie speelt voor 1 speler is het niet mogelijk om met de kreeft te spelen.