About us

Deze site is gemaakt door banaba studenten Internationale Communicatie van de Plantijnhogeschool te Antwerpen. Dit is een 1-jarige opleiding voor afgestudeerde bachelors in communicatiemanagement. De studenten volgen samen met Erasmusstudenten lessen in het Engels en doen een buitenlandse stage. De perfecte voorbereiding voor een boeiende, internationale carrière!

De Europese week

Op donderdag 8 november ging op de Plantijnhogeschool de Europese week van start. Ieder jaar organiseren de studenten en lectoren van de richting International Communication deze interculturele week. Het is een verzameling van leuke, multiculturele activiteiten in een Europees kleedje.

Europese debatten

Zoals elk jaar gaven de Vlaamse studenten de kick-off met twee stevige Europese debatten. Na weken van stress en voorbereiding mocht het resultaat er meer dan zijn!


Het eerste debat gaf meer zicht op de toekomst van de Europese Unie. Twee doctorandusstudenten van de Universiteit Antwerpen brachten verduidelijking. De dag nadien onthulde de Europese film al haar geheimen. Heeft zij nog een toekomst ja of nee? En zo ja, welke koers moeten de Europese filmmakers dan varen?

Interculturele avond

Spanish LauraNiet alleen de Vlaamse studenten droegen hun steentje bij. Op vrijdagavond verrasten de Erasmussers de andere studenten en lectoren op een geweldige interculturele avond. Ze trakteerden ‘de Belgen’ op zowat alle lokale specialiteiten uit het thuisland en ook likeuren en kruidendrankjes waren aanwezig.


De Erasmussers onderwierpen de Belgische studenten aan een wedstrijd waarbij ze zoveel mogelijk gerechten moesten herkennen. De groep van mevrouw Van Hout ging uiteindelijk met de hoofdprijs aan haal. Op het menu stonden onder andere: Zweeds knackebröd, Spaanse tapas, Nederlandse poffertjes, Franse quiche lorraine enz...


Nadat iedereen zijn buikje vol had gegeten, was het tijd voor een uurtje 'speeddaten'. De Erasmusstudenten zaten aan tafel tegenover de Belgische studenten. Gedurende twee minuten konden zij elkaar beter leren kennen. Nadien schoven de Belgische studenten telkens een plaatsje verder, tot iedereen elkaar minstens 1 keer gesproken had.


Zonder twijfel: ‘The best intercultural experience of the year’!

Straatsburg

Last but not least sloot een studiereis naar Straatsburg de Europese week af. Onder meer het Europese Parlement, de Raad van Europa en het televisiestation Arte gaven hun geheimen prijs. Het was een onvergetelijke ervaring en meteen de ideale gelegenheid om het Straatburgse nachtleven te verkennen.


Daarnaast was dit het uitgelezen moment om iedereen beter te leren kennen en elkaars intiemste geheimen te ontfutselen. Het was een gezellige boel die niemand snel zal vergeten!


De Europese week was een internationale, interculturele en leerrijke maar vooral toffe ervaring! Een traditie die ongetwijfeld nog jaren zal doorgaan!

Groepsfoto

 

"De Spaanse meisjes hebben wel veel tijd nodig in de badkamer!"

- alle kamergenootjes

 

"Ik lust die Hollandse kruidendrankjes niet!"

- Joyce, onze Nederlandse Erasmusstudente

 

"Pfieuw, spicy!"

- Een Belgische student over de Hongaarse Goulash