Biografie

Jef De Muyter

Ik ben geboren in de koude maand januari in Wetteren. Als kleuter ging ik naar de vrije basis school in Zwalm waar ik later dan ook mijn diploma voor lager onderwijs meekreeg. Na de lagere school ben ik Latijn gaan studeren in het Sint Fransiscus instituut in Brakel.

Na twee jaar wou ik eens iets anders doen dan enkel Latijn en aangezien je in het Sint Fransiscus instituut enkel latijn kan volgen ben ik overgestapt naar het Sint Bernardus College in Oudenaarde waar ik wetenschappen begonnen ben. Na het vierde middelbaar heb ik de richting wetenschappen wiskunde gekozen met in het achterhoofd later de richting Industrieel Ingenieur te gaan volgen. Het was dus een bewuste keuze van mij om deze richting te volgen omdat dit een goede basis vormde voor wat zou komen.

Al van kleins af was gefascineerd door machines. Ik werd ook direct geconfronteerd met grote machines doordat mijn vader landbouwer is. Hierdoor heb ik dus ook veel inzicht gekregen over hoe bepaalde dingen zich gedragen. Wat mij het meest verwonderde was hoe motoren werkten. Later wil ik me daar dan ook in specialiseren.

Oscar Vandenbroecke

Ik startte als peuter in de basisschool KBO Welden. Hier volgde ik mijn hele basisonderwijs. Hierna koos ik om naar het Sint-Bernardus college te gaan te Oudenaarde, deze school is ondertussen al gefusioneerd met de technische scholen en met het beroepsonderwijs van oudenaarde. De groep heet nu de Bernardusscholen, en het Sint-Bernardus college heet nu bernarduscollege.

Ik startte in de richting moderne wetenschappen. In het derde middelbaar koos ik voor economie en in het vijfde middelbaar koos in bovenop economie voor wiskunde. Tot hiertoe was ik nog niet echt bezig geweest met wat ik zou willen studeren na het middelbaar. Ik was wel geÔnteresseerd in industriŽle ingenieurswetenschappen maar ik wist dat dit niet echt goed aansloot op mijn middelbare studies. Hierdoor twijfelde ik lang tussen economie en industriŽle ingenieurswetenschappen. Na de infodag en de opendeurdag in de technologie campus van Gent heb ik besloten om toch industriŽle ingenieurswetenschappen te proberen.

Naar boven
Copyright ©: Jef De Muyter & Oscar Vandenbroecke (1A8)