Vitruvium
Leef lang en gezond
   Over voeding en gezondheid www.leeflang.be   
Slanke dame
Aanbiedingen Documentatie Wedstrijd Goldshield Elite Koppelingen Lidmaatschap
     Bericht                   Zoeken                 Site map                Translation from Dutch

Spoorelementen

  Omhoog
  Ijzer
  Zink
  Koper
  Mangaan
  Chroom
  Jodium
  Selenium
  Fluor
  Silicium
  Molybdeen
  Germanium
  Broom
  Giftig
 

Algemeen

Inleiding

Spoorelementen zijn mineralen die we slechts in zeer kleine hoeveel-heden nodig hebben in het lichaam, maar die toch een zeer belangrijke functie vervullen.

Lijst van spoorelementen

 1. Ijzer
 2. Zink
 3. Koper
 4. Mangaan
 5. Chroom
 6. Jodium
 7. Selenium
 8. Fluor
 9. Silicium
 10. Molybdeen
 11. Germanium
 12. Broom

De essentiŽle spoorelementen komen lang niet altijd in voldoende mate in de bodem voor. Belangrijke mineralen als jodium en molybdeen ontbreken zelfs in sommige delen van de wereld volledig. Het gevolg is het veel voorkomen van krop. Wat men kan doen in zulke gevallen is gejodeerd zout gebruiken. Een andere bevinding is dat als de opname van chroom zou vergroot worden, het aantal hartaanvallen zou dalen tot het niveau van 80 jaar geleden. We leven in een tijd van sproeimiddelen, insecticiden en kunstmest, die stuk voor stuk aan een tekort aan spoorelementen bijdragen. We kunnen niet blind op onze voeding vertrouwen. We dienen onze gezondheid veilig te stellen door een grote verscheidenheid aan mineraalrijke voedingsmiddelen te eten en daarnaast ook nog multimineralentabletten te nemen. Elementen als zink, koper en mangaan vormen in het lichaam een antioxidant enzym met de naam SOD (superoxidedismutase), dat verband houd met een langere levensduur. Selenium vormt een andere antioxidant. Vindt hier een supplement dat de benodigde vitaminen en mineralen in de juiste verhouding bevat.
Verder volgt er nog een bespreking van een aantal giftige elementen en wat er kan gedaan worden om ze te verwijderen of op zijn minst hun werking te neutraliseren.

Kijk hier voor een methode om evenwicht te bereiken in uw persoonlijke voeding.

Aanbiedingen

Kijk even hier en

kies uw producten

Klik hier

 
 
Vorige   Volgende