Vitruvium
Leef lang en gezond
   Over voeding en gezondheid www.leeflang.be   
Slanke dame
Aanbiedingen Documentatie Wedstrijd Goldshield Elite Koppelingen Lidmaatschap
     Bericht                   Zoeken                 Site map                Translation from Dutch

Supplementen

  Omhoog
  AloŽ vera
  Antioxidant
  Brandnetel
  Calcium
  Chroom
  Engelwortel
  Ginseng
  Glucosamine
  Groene thee
  Multivitaminen
  Vezels
  Visolie
 

Algemeen

Voedingssupplementen

Het doel van voedingssupplementen is het lichaam te voorzien van alle voedingsstoffen die we niet in voldoende mate binnenkrijgen met onze dagelijkse voeding en die belangrijk zijn voor onze gezondheid. Een optimaal aangevulde voeding eten is belangrijk omdat het ons minder vatbaar maakt voor ziekten en minder doet lijden onder de invloed van vervuilende stoffen.
Slechte voedingsgewoonten nemen met de dag toe. Het is bijvoorbeeld bekend dat we minstens 200 gram groenten en 2 stuks fruit per dag moeten eten, maar slechts weinigen komen er daadwerkelijk aan toe. Daardoor krijgen we niet de nodige hoeveelheden van bepaalde mineralen en vitaminen binnen. Ons welzijn gaat dan onder die tekorten lijden, en zij geven aanleiding tot veel aandoeningen. Als die tekorten aangevuld worden met de juiste supplementen, wordt ervoor gezorgd dat de homeostase, dit is het zelfregulerende, zelfhelende vermogen van het lichaam optimaal functioneert. De cellen hebben hiervoor 40 verschil-lende voedingsstoffen nodig, plus beschermende plantaardige stoffen, de bio-actieve stoffen of fytochemicaliŽn. Ook de uitscheiding van giftige eindproducten van de celstofwisseling is belangrijk voor de homeostase. Dit vereist een gezonde bloedsomloop, en een goede nier- en leverfunctie, waartoe voldoende vitaminen, mineralen en fytochemicaliŽn ook bijdragen. Bij tekorten aan die stoffen geraakt het zelfhelend mechanisme van het lichaam uit evenwicht, en slaan ziekten toe. Het nemen van supplementen versterkt de afweersystemen van het lichaam tegen ziekten, in tegenstelling tot medicijnen die gebruikt worden wanneer de ziekte al toegeslagen heeft. De komende jaren zullen een grote verschuiving te zien geven van genezende naar preventieve middelen, en de voeding zal hierin natuurlijk een grote rol spelen, naast lichaamsbeweging.
Mensen uit bepaalde bevolkingsgroepen komen systematisch vitaminen D, K, B6 en B11 (foliumzuur) te kort. Wat de spoorelementen betreft, daar worden tekorten vastgesteld aan ijzer, koper, selenium, zink, chroom en jodium. Voor veganisten wordt aangeraden hun voeding in ieder geval met vitaminen B2 en B12, en calcium aan te vullen. Ze kunnen best een multivitaminen en -mineralensupplement nemen. Kinderen die systematisch alle zuivelproducten weigeren, hebben een calciumsupplement nodig. Als kinderen meer chips, snoep, koek, frisdrank en ander voedsel met weinig voedingswaarde eten dan gezonde voeding, dan kunnen multivitaminen en -mineralensupplementen hun dienst bewijzen. Sigarettenrook stimuleert de productie van vrije radicalen, agressieve stoffen in het lichaam die door een antioxidant kunnen worden uitgeschakeld. Eigenlijk kan iedereen een antioxidant gebruiken, omdat wij allemaal elke dag een groot volume aardig vervuilde lucht inademen. Dit zou onze weerstand tegen ziekten duidelijk vergroten. De meesten van ons eten te weinig groenten en fruit. We eten te veel vet, en vooral te veel suiker. Dat kan ten koste gaan van ander voedsel dat ons van de nodige vitaminen en spoorelementen moet voorzien. Een multivitaminen en -mineralensupplement is ook hier aangewezen.

Kijk hier voor een methode om evenwicht te bereiken in uw persoonlijke voeding.

 

Aanbiedingen

Kijk even hier en

kies uw producten

Klik hier

 
 
Vorige   Volgende