Portret over theatermaker Leen Braspenning. Gemaakt door Kanis en Smoelwerk in opdracht van Productiehuis Brabant


Mamadeern speellijst (maa - april 2010)

Mamadeern gaat over de liefde van Dina voor haar mama die prostituee is, maar die fysiek en psychisch kapot gaat. Dina wil haar moeder niet verliezen en doet er alles aan om haar uit het nachtleven te loodsen. Ze is vol goede moed, maar het leven is niet lief voor een hoerendochter.

Mamadeern is in maart en april 2010 nog te zien in Vlaanderen en Nederland. Klik hier voor de speellijst van Mamadeern.


Lezing Heiligenlegendes (maa - april 2010)

Leen Braspenning werd door het Nederlandse theater festival Verse Waar gevraagd om mee op zoek te gaan naar nieuw buitenlands theatertalent. Ze stootte op de tekst Heiligenlegendes van de Zweedse auteur Majgull Axelsson. De tekst werd vorig jaar vertaald uit het Zweeds door Janny Middelbeek. Het is dus de eerste maal dat deze tekst in het Nederlands voor een publiek wordt gebracht. De lezing van deze tekst is een open sollicitatie naar de "grote zaal".
Klik hier voor de data.

Nieuwe productie Embrasse (vanaf juli 2010)

Leen Braspenning werkt op dit moment aan een nieuwe productie, die de titel Embrasse kreeg. De productie vormt het sluitstuk van een onderzoek dat Leen al een aantal jaren voert rond vrouwen, hun positie ten opzichte van hun man, andere vrouwen en hun sexualiteit.
Klik hier voor meer info.