Le Fezandier

Welkom bij "Le Fezandier"

Maart 2001… een droom werd werkelijkheid
Wij, Chantal en Roland Van Oudenhove Claes, geboren en getogen in België, gingen samen met onze zoon Jurgen, een Franse toekomst tegemoet!

Onze vakanties in Frankrijk, verblijven in 'chambres d'hôtes', het klimaat, de gastvrijheid, de natuur… al deze 'ingrediënten' deden ons dromen van een nieuwe start! Vaarwel aan onze Vilvoordse beenhouwerij, die we gedurende 29 jaar runden. Als vijftigers een weloverwogen beslissing!

Tijdens onze zoektocht naar een geschikte locatie, ontdekten we in de regio van de Gers, - de streek rond Condom, Montréal du Gers en Gondrin -, het dorpje Lauraët.
Lauraët met zijn 280 inwoners ligt in het hartje van 'Armagnac'! Het was liefde op 't eerste zicht voor le 'Fezandier', een achttiende eeuwse hoeve opgetrokken in de typische Ténarèze stijl.

Vandaag is onze 'Fezandier' een gerestaureerde Gascon, badend in een oase van bloemen en planten, omgeven door weilanden, een idyllisch oord voor onze paarden, dwerggeitjes, pony's, ezels, kippen, hangbuikvarken, honden, katten….

Mens en dier leven er in perfecte harmonie.
Ruiters en viervoeters zijn van harte welkom.

  Chantal en Roland