Leiestreek Kunstroute


 sample

'vzw ont-dekking-s-rijzen'
 vertaalt diepere emoties via kunst!


Een zomer lang "KUNST", langs de Leie!


De naam ont-dekking-s-rijzen is een woordspeling op een ontdekkingsreis die door onze leden wordt ondernomen naar wat wij te bieden hebben naar elkaar én naar de buitenwereld (bv qua kunst).
Vandaar de meervoudsvorm: omdat we het in groep beleven en niet (meer) alleen.
De liggende streepjes zijn een methode om de aandachtige lezer te laten stilstaan bij het feit dat een 'ontdekking' wel degelijk een ont-dekking is; een dekmantel wegnemen van iets dat eigenlijk in wezen al bestaat maar (nog) niet werd opgemerkt.
Een kunstenaar vertaalt bv een dieper liggende emotie via zijn/haar kunstwerk waardoor het beter door de 'ontvanger' wordt begrepen én juist daardoor (her)ont-dekt de ontvanger dingen in zichzelf waar hij/zij vroeger niet zo bewust van was...
De s tussen liggende streepjes doet de 'ont-dekking' beter uitkomen.
De hoofding met rijzen ipv reizen duidt op het innerlijk groeiproces dat gepaard gaat met de reis zelf.
De kleur van ons logo, de zon , warm-goudgeel is de belangrijkste kleur als dusdanig omdat die overeenkomt met het zonnegeel dat we al méér dan 15 jaar gebruiken. De vorm van de zon zélf is het symbool van de gevende energetische kracht die elkéén te bieden heeft.
Een onderzoek wijst uit dat het aantal 'Alleenstaanden' voortdurend stijgt. Onze vzw spant zich in voor vrijgezellen met als eerste hoofddoel de sociale contacten uit te breiden . We leven in een wegwerpmaatschappij waar iedereen met iedereen in contact lijkt te staan . Je kan chatten, sms'en of via het internet toenadering zoeken. Maar daarentegen wordt de drempel om naar buiten te komen en elkaar op een gewone manier te ontmoeten te groot. We doen het met ca 300 activiteiten per jaar, op een eerlijke manier,in een ongedwongen sfeer, voor elk wat wils.
Deze "Kunstroute" is ons visitekaartje, geboren uit de talrijke kunstavonden die in ons activiteitenpakket al ettelijke jaren zijn opgenomen, in samenwerking met heel wat leden. We zijn dus terecht fier met de erkenning en ondersteuning van Toerisme Leiestreek.

Paul Hanne
    Voorzitter
Foto's vernissage
Download de Kunstbrochure 2010.pdf
Download de uitnodiging Kunstroute.pdf