NOORWEGEN

       

FJORD

Noorwegen is het land waar ik meer dan gewone belangstelling voor heb. Ik heb er trouwens meer dan twee jaar gewoond (en gewerkt). Het eerste jaar voor mijn huidige Belgisch werkgever, het tweede jaar verder verhuurd aan een Noors firma. Nadien ben ik er nog dikwijls op vakantie geweest, meestal samen met familie en dit waren de mooiste vakanties die ik ooit heb doorgebracht.

 


Trosbyfjord - Bamble - Telemark : "My place to be"

Ik hoop in de toekomst nog een bezoek te brengen aan de Noordkaap, een plaats waar ik nog niet geweest ben, alleen moet je daarvoor meer dan drie weken ter beschikking hebben en die heb ik momenteel niet.

Noorwegen is voor mij het mooiste land van Europa en ik kan iedereen aanraden er ooit eens een bezoek te brengen. Indien men een goede planning opmaakt hoeft het bijlange zo duur niet te zijn als wordt verteld. Weet U dat de gemiddelde temperatuur in Zuid-Noorwegen vergelijkbaar is met deze in onze lage landen, maar er valt veel minder regen (buiten het westelijke fjorden gebied, hier moet U echt geluk hebben met de neerslag).

Als ode aan dit land laat ik hieronder enkele dia's zien (op de meeste plaatsen ben ik trouwens geweest). Een volledige foto kunt U bekomen door op de afbeelding te klikken.

 

GEIRANGER

HEDDAL STAVKIRKE

PREKESTOLEN

LYSEFJORD

 
LOFOTEN

NORTH CAPE

SOGNEFJORD