Historiek  [Von Titus Hof]

Historiek van een leo-familie, "Von Titus Hof" genaamd...

Onze eerste leonberger kwam in ons gezin in 1988. Nooit konden we vermoeden dat onze hobby een ware passie zou worden. Het was een teefje en we noemden haar "MINJA" (Von Jungen Hoffnung). Zij werd de stammoeder van onze kennel "VON TITUS HOF" Alhoewel we weinig ervaring of kennis van het ras hadden en nog als laatsten aan de beurt kwamen om uit het nest te kiezen hadden we toch het grote geluk een prachtige pup van 9 weken naar huis mee te nemen. In 1990 werd onze Minja "Clubzieger in Leonberg (Duitsland) en in 1993 werd ze Belgisch Kampioen.


Minja Von Jungen Hoffnung

Minja in verwachting (Jan 1992)
Minja & Oslow Von Loh:
de ouders van Qiss-Rose (1991)

Haar eerste nestje werd geboren in 1992 en we hielden een teefje "Qiss-Rose Von Titus Hof" genoemd Zij was zo mooi als haar moeder en had een adelijke fierheid die haar op expos veel succes opleverden .

Eerste nest Minja (10 februari 1992)
Qiss-Rose Von Titus Hof

Een tweede nestje kwam er op 9 juli 1993 en we hielden weer een teefje : "Raani Von Titus Hof" Raani groeide op tot een prachtige grote zware teef die spijtig genoeg niet van expos hield en het liefst thuis bij haar gezin bleef..


Golf du Verger Chante-Merle & Minja:
ouders van Raani Von Titus Hof

 


Raani Von Titus Hof: pup uit nest Minja
(9 Juli 1993)

Raani Von Titus Hof (Februari 1995)

Op 27 januari kwam er een eerste nestje en we hielden natuurlijk een dochter van onze Raani en noemden haar "UFRAVIKING".


Vindur-Stormur The Viking & Raani:
ouders Ufraviking (Nov 1995)


Ufraviking Von Titus Hof

Ufraviking Deinze (6 sept 1998)

UFRAVIKING was een droom van een pup zowel in karakter als in schoonheid en al onze verwachtingen waren naar haar gericht. Zij hield wel veel van shows en was uitermate fier en poseerde als een echte ster .. En dat werd ze ook.. Want in 1998 werd ze Best van t'Ras CLUBSIEGER IN LEONBERG dat was onze mooiste moment. We wonnen ook nog met de beste groep de drie "VON TITUS HOF" meisjes werden verkozen als mooiste groep. Voor ons de beste herrinnering de mooiste momenten.


Ufraviking Von Titus Hof:
Leonberg BOB Best in Show
(Sept 1998)


Qiss-Rose & Raani Von Titus Hof
(Sept 1998)

Groepwinnaar Leonberg Duitsland:
Raani, Qiss-Rose en Ufraviking Von Titus Hof (Sept 1998)

Spijtig genoeg bleef al dat geluk niet duren en we verloren onze mooie "UFRA" op 4jarige leeftijd. Jaren van tegenslag volgden en onze zo beloftevolle "Von Titus Hof" kreeg geen gevolg meer.

Dankzij Monique en Filip eigenaars van UBELLE Von Titus Hof (zus van Ufra) herbegonnen we met een nieuwe generatie . Twee dochters van Ubelle kwamen naar ons : Ysis en Zonneke en tenslotten in 2001 onze eerste reu "ARAGON VAN HET HOF VAN EDEN". Zoon van Yade Van het Hof Van Eden en Ursus uit 't berggat.


Ubelle Von Titus Hof (April 1998)


Nestje van Ubelle Von Titus Hof

Onverwachts kwam er nog een teefje bij in 2003...toen bij Patty en Pascal Meys een nestje geboren werd uit Xyrill Von Meisterlich en Sweedy (petite penelope Dragongarden) verloor ik mijn hart aan een pupje met het blauwe lintje. Het lot was ons goed gezind want totaal onverwacht kwam het blauwe lintje bij ons terecht. Onze grote dank daarvoor aan Patty en Pascal. Al in het nest werd ze door iedereen chérie genoemd en zo kreeg ze de naam "CHERRYBLUE". Met een beetje geluk word zij met Aragon onze tweede kans om een nieuwe "VON TITUS HOF" familie te herbeginnen.


Raani (9 jaar) & Aragon (3 maanden)

Aragon van het Hof Van Eden & Cherryblue Von Meisterlich

familiefoto oktober 2005:
Bellux, Cherry-Blue, Ysis, Zonneke, Erijann en Aragon


goed omringd...

Aragon en de meisjes: (v.l.n.r) Zonneke, Cherry-Blue, Erijann, Bellux en Ysis