home
onze honden
nieuws
contact
links
nesten
dekking
kampioenen
memory
familie
Hallo en welkom op onze website.,

Wij zijn Dirk en Anne-Marie en reeds jaren gepassioneerd door de Leonbergers. Zwarte snoeten, lieve ogen, dikke, roodbruine vacht en fors gebouwde honden met een ontzettend zacht karakter.

In 1989 hadden we onze eerste Leonberger, Tabula Rasa Nara. Na 6 maanden kwam er dan nog een tweede bij, namelijk Orlani Cherry's. Zij werd dan uiteindelijk de stammoeder van de "Meus Amicus" kennel.
Onze kennel is een echte familiekennel aangezien al onze kinderen met onze honden zijn opgegroeid en nu zelf ook Leonbergers hebben.
Onze kennelnaam: "Meus Amicus" is afkomstig uit het latijn en betekent "mijn vriend". Het zijn dan ook onze trouwste vrienden. Bij het fokken van onze leonbergers houden we in de eerste plaats rekening met het karakter van de ouders van een nieuw nest. Uiteraard houden we zeker rekening met de rasstandaard en proberen we een zo perfect mogelijk koppel te zoeken.

Meus Amicus Quiny Boone was onze eerste echte "Meus Amicus".  Zij was een pup uit het eerste nest van Cherry's. De kennel Meus Amicus was klaar voor een mooie en lange toekomst.
Generaties volgden mekaar op met minder goede momenten maar zeker heel veel ontzettend vertederende momenten.
In deze generaties hebben we toch al enkele kampioenen gekend en daar mogen we toch trots op zijn.

Van een Leonberger krijg je oneindeig veel liefde en vriendschap, je kan er alles aan kwijt en ze vragen niet veel. Enkel op hun oude dag durven ze ook wel eens iets terugvragen, dan weet je dat de mooie tijd die je met ze hebt gedeeld bijna ten einde is en dat er een moeilijke periode komt.
Maar eigenlijk verlies je ze nooit, je ziet ze altijd terug in één van de vele nakomelingen.

De voorbije 22 jaar hebben we al heel wat Leonbergers gehad, je kan ze dan ook allemaal bewonderen in de rubriek "onze honden"of in de rubriek "in memory".

Wanneer er een nestje verwacht wordt kan je steeds terecht bij "pups" voor meer informatie.

En aan alle trotse baasjes van een "Meus Amicus": Je mag steeds een foto mailen.