Copyright © 2021-2022 by Apanidra
Seiki betekent letterlijk “universele levensenergiebegeleiding”. Minimalistisch, zen-like lichaamswerk is een goede bewoording van wat het inhoudt. Een belangrijk principe bij seiki is de gepaste actie op het juiste moment”. Als seiki-begeleider is een intuitieve en open afstemming heel belangrijk. Reacties tijdens de behandeling kunnen miniem (bv verandering van ademhaling) of heel duidelijk (bv katsugen bewegingen) zichtbaar zijn. Het effect van een behandeling kan een heel ontspannen gevoel en een beter in je vel voelen zijn. De helende effecten zijn soms totaal onverwacht, maar toch steeds natuurlijk.
Grondlegger van Seiki is Kishi Akinobu, een Japanse shiatsu-practioner- en assistent lesgever van Masunaga. Zelf volgde ik sedert 2001 meerdere workshops bij Frans Coopers, assistent lesgever van Kishi Akinobu, bij Kishi zelf en Kyoko Kishi (echtgenote van Kishi). Meer informatie van seiki kan je vinden op www.seikisoho.be
Kishi Akinobu
Copyright © 2021-2022 by Apanidra

Seiki: intuïtief energetisch

lichaamswerk

Seiki betekent letterlijk “universele levensenergiebegeleiding”. Minimalistisch, zen- like lichaamswerk is een goede bewoording van wat het inhoudt. Een belangrijk principe bij seiki is “de gepaste actie op het juiste moment”. Als seiki-begeleider is een intuitieve en open afstemming heel belangrijk. Reacties tijdens de behandeling kunnen miniem (bv verandering van ademhaling) of heel duidelijk (bv katsugen bewegingen) zichtbaar zijn. Het effect van een behandeling kan een heel ontspannen gevoel en een beter in je vel voelen zijn. De helende effecten zijn soms totaal onverwacht, maar toch steeds natuurlijk.