Astrologie

 

Astrologie is steeds een metgezel geweest van de mensheid. Getuige hiervan zijn de vele koningen en keizers die doorheen de tijd gebruik maakten van de diensten van waarzeggers en toekomstvoorspellers. Jammer genoeg voor hen werden hun diensten en voorspellingen niet altijd in dank afgenomen en mochten ze deze dank vaak met hun dood bekopen.

Gelukkig is dit heden ten dage niet meer het geval. Toch is het zo dat veel mensen zich nog steeds laten leiden door gebeurtenissen die zich in de ruimte afspelen om alzo hun dagelijks doen en laten te bepalen. Wie kent ze niet: de columns in kranten en weekbladen die voor elk zodiac-teken al dan niet positief nieuws verkondigen voor die welbepaalde dag of week qua werk, liefde, romantiek en gezondheid. Persoonlijk ben ik de mening toegedaan dat men dit soort berichten niet au sérieux mag nemen.

Steeds meer en meer komt men tot de constatatie dat astrologie meer zegt over iemands karakter (en de invloeden die dit heeft op zijn/haar verdere levensloop en beslissingen) dan over het verloop van een welbepaalde dag. Deze pagina is dan ook maar een korte kennismaking met de astrologie, niets meer en niets minder. De ontdekking van de betekenis en de invloed die dit op Uzelf heeft, laat ik helemaal aan U over. Geniet van deze zoektocht naar Uw Ware Ik ...

 

Oosterse astrologie

 

De Oosterse astrologie verschilt in de kern niet echt veel met haar Westerse tegenhanger: beiden proberen aan de stand van de planeten tijdens de geboorte te bepalen hoe iemands karakter in mekaar zit. Dit zowel qua sterke alsook de minder sterke punten. Waar de westerse astrologie het geboorte uur, geboortedag en geboortemaand als startpunt neemt om iemands karakter te bepalen, zo neemt de oosterse astrologie hier zelfs het geboortejaar als referentiepunt erbij. Dit leidt dan ook (volgens mijn bescheiden mening) naar een meer compleet overzicht van iemands karaktertrekken.

 

 

 

 

Westerse astrologie

 

De westerse astrologie heeft als voornaamste kenmerk dat ze vertrekt vanuit iemands geboortemaand, -dag en -uur. Aan de hand daarvan wordt dan het zonneteken berekend dat dan binnen een bepaald huis valt. Zo zijn er 12 huizen (die we in onze dagdagelijkse taal ook wel eens horoscopen noemen). Aan elk van deze  huizen (of horoscoop tekens) kennen we dan welbepaalde eigenschappen toe. Hieronder vind je een tekening die men gebruikt om iemands horoscoop te berekenen en uit te tekenen. Na het uittekenen van dit horoscoop worden dan de eigenschappen voor die bepaalde persoon afgeleidt.

 

 

 

Wil je graag je week of geboorte horoscoop lezen?

Klik hieronder op je sterrenbeeld en kijk wat er voor jou allemaal staat te gebeuren.

Week horoscoop 

 

 

Geboorte horoscoop

 

 

Mijn sterrebeeld