Mijn verhaal !

klik op de onderstaande knop om mijn revalidatiedagboek of persoonlijk dagboek te lezen

          

Hieronder vind je de knop van onze chatbox, je zal me op de chatbox vinden voor een gezellige babbel of als je hulp of advies nodig hebt.
En dit elke vrijdag van 21u. tot 23u.

hallo iedereen, mijn roepnaam is Bieke, ben 34 jaar oud en woonachtig te Antwerpen.

Ik heb een dochter van 11 jaar oud en een vriend, en niet te vergeten onze kat "Sloeber" die ook deel uitmaakt van ons gezin.

Ik wil jullie vertellen over hoe ik op het spirituele pad terechtgekomen ben, zodat jullie kunnen zien dat niets in het leven onmogelijk of onoverkomelijk is en sommigen zullen zich misschien herkennen in mijn verhaal.

 

Het is allemaal begonnen op mijn 20ste levensjaar toen ze endometriose vaststelde.

Toen ik te horen kreeg wat endometriose was en wat de gevolgen er van waren, stortte heel mijn wereld in elkaar want ik wilde nog heel graag kinderen in de toekomst.

Ik ben dan nog één van de gelukkigen die een kind heeft kunnen krijgen, want heel wat vrouwen krijgen door endo (zoals lotgenoten de chronische aandoening beschrijven)vruchtbaarheidsproblemen.

Ik bleef echter niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar meer uitleg en een mogelijke oorzaak van endometriose.

 

Zo is uiteraard al wel gebleken dat endometriose een zekere erfelijkheidsfactor bevat, maar er zijn uiteraard nog andere oorzaken zoals onze vervuilde lucht.

Ik kon me er maar niet bij neerleggen dat er niet veel aan kon gedaan worden op medisch vlak, tja enkel via kijkoperaties konden ze de endo weghalen, maar telkens kwam het dan ook weer terug.

Zo heb ik op de 12 jaar dat ik al endo heb al 4 operaties gehad voor endometriose, waarvan de laatste in 2005 de zwaarste was.

Ik stelde me de vraag " waarom ik?" 

 

Maar het bleef echter niet alleen bij problemen op gezondheidsvlak maar ook op relatievlak ging het echter fout doordat mijn toenmalige vriend zich ook niet kon verzoenen met mijn gezondheidstoestand. We zijn dan ook uit elkaar gegaan met als gevolg dan ook nog een hoop financiele problemen er bovenop.

Maar doordat endometriose eigenlijk ook een chronische ontsteking is van het weefsel, was er natuurlijk ook sprake van enorme vermoeidheid die echter niet over ging.

Doordat het ééne het ander met zich meebracht hebben ze ook nog CVS ( chronisch vermoeidheidsyndroom ) geconstateerd.

Ik gaf echter het vechten niet op en probeerde toch nog altijd positief te denken, alhoewel het bij momenten zeer moeilijk was.

 

Daar bleef het echter ook nog niet bij, doordat ze in 2005 een stuk dikke darm hebben moeten verwijderen vanwege endometriose op de darm, heb ik er ook nog Lactose Intolerantie bij wat ook nog eens een hele aanpassing was in mijn leven...

Doordat ik geen voldoening vond in de klassieke medische remedies, ging ik verder op zoek via internet en zo kwam ik echter terecht op de alternatieve geneeswijzen, homeopathie, reiki, bachbloesems, pendelen, kaartleggen enz.

Ik ben me daar dan ook verder en verder in gaan verdiepen en zo ben ik op het spirituele pad terechtgekomen.

 

Ik wil wel duidelijk stellen dat alternatieve geneeswijze geen vervanging is van de klassieke geneeswijze, maar het kan wel een mooie aanvulling daarop zijn bv voor pijnbestrijding en je mentale toestand te verbeteren.

Ik ben er allesinds lichaamelijk en geestelijk heel sterk op vooruit gegaan.

Voor verder informatie over Endometriose, CVS en Lactose intolerantie kan je hieronder op de voorziene links klikken.

je mag me ook altijd contacteren via de "E-mail" button als je nog vragen of suggesties hebt ivm mijn verhaal.

 

Links

 

Endometriose : Endometriose Stichting

CVS : http://www.me-cvs.be/

CVS/fibromialgie : vzw fibroveerke

Lacose intolerantie : Lactose-intolerantie